Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.23

Rēzeknē 2012.gada 12.oktobrī (prot. Nr.22, 26.p.)

Grozījumi 2010.gada 29.jūnija Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.11 "Rēzeknes pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas
16.punktu un saskaņā ar "Atkritumu apsaimniekošanas likuma"
8.panta pirmās daļas 3.punktu

Izdarīt 2010.gada 29.jūnija Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.11 "Rēzeknes pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi" šādus grozījumus:

1) Izteikt 1.2.punktu šādā redakcijā - "1.2. Rēzeknes pilsētas pašvaldība atkritumu apsaimniekošanu organizē normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, slēdzot līgumus ar sadzīves atkritumu apsaimniekotājiem, kuri slēdz līgumu par atkritumu apsaimniekošanu ar fiziskām un juridiskām personām. Par atkritumu savākšanu no daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām dzīvokļu īpašnieki, tiesiskie valdītāji, nomnieki un īrnieki slēdz līgumu ar daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas apsaimniekotāju. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas apsaimniekotājs slēdz līgumu ar atkritumu apsaimniekotājiem."

2) Papildināt 7.nodaļu ar 7.3.punktu -"7.3. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas apsaimniekotājs maksu par atkritumu savākšanu iekasē no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem, tiesiskajiem valdītājiem, nomniekiem, īrniekiem, attiecīgi iekļaujot maksu ikmēneša rēķinā, ievērojot Ministru kabineta 12.12.2006. noteikumu Nr.999 "Kārtība, kādā dzīvojamās telpas īrnieks un izīrētājs norēķinās ar pakalpojumu sniedzēju par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu" 12.2.punkta nosacījumus. Ja daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai nav apsaimniekotāja, maksu par atkritumu savākšanu maksā ēkas īpašnieks."

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs



 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.23 "Grozījumi 2010.gada 29.jūnija Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.11 "Rēzeknes pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi""

Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.11 "Rēzeknes pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi" apstiprināti ar Rēzeknes pilsētas domes lēmumu 2010.gada 29.jūnijā (prot. Nr.15, 2.p.).
Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Atkritumu apsaimniekošanas līguma noslēgšanas procesa sakārtošana.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumos noteikta kārtība par atkritumu savākšanu no daudzdzīvokļu dzīvojamām mājam, kur dzīvokļu īpašnieki, tiesiskie valdītāji, nomnieki un īrnieki slēdz līgumu ar daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas apsaimniekotāju, savukārt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas apsaimniekotājs slēdz līgumu ar atkritumu apsaimniekotājiem.

Saistošie noteikumi papildināti ar prasību, ka daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas apsaimniekotājs maksu par atkritumu savākšanu iekasē no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašniekiem, tiesiskajiem valdītājiem, nomniekiem, īrniekiem, attiecīgi iekļaujot maksu ikmēneša rēķinā, Ja daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai nav apsaimniekotāja, maksu par atkritumu savākšanu maksā ēkas īpašnieks.

Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ir - administratīvo procedūru vienkāršošana.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Nav.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas 16.punktu un 41.panta pirmās daļas 1.punktu un "Atkritumu apsaimniekošanas likuma" 8.panta pirmās daļas 3.punktu.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Saistošo noteikumu grozījumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots mājaslapā www.rezekne.lv Rēzeknes pašvaldības sadaļā "Saistošo noteikumu projekti", pieejams domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Atbrīvošanas alejā 93, Rēzeknē).

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

07.11.2012