Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. CND/SN/2012/10

Carnikavā 2012. gada 29. maijā

Grozījumi Carnikavas novada pašvaldības 2011. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/14 "Saistošie noteikumi par Carnikavas novada pašvaldības nolikumu"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2012.gada 29.maija sēdes lēmumu (prot. Nr. 11, 3. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu

1. Izdarīt Carnikavas novada pašvaldības 2011. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/14 "Saistošie noteikumi par Carnikavas novada pašvaldības nolikumu" (apstiprināti ar Carnikavas novada domes 2011. gada 25. maija sēdes lēmumu (protokols Nr. 10, 2. §)), turpmāk - Noteikumi, šādus grozījumus:

1.1. Papildināt Noteikumu 5.7. apakšpunktu aiz vārda "Komunālserviss" ar pieturzīmi " " ".

1.2. Izteikt Noteikumu 5.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.8. Sociālais dienests (apakšstruktūrvienība - Carnikavas novada alternatīvās aprūpes centrs "Pīlādzis");

1.3. Izteikt Noteikumu 6.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.6. Izglītības un kultūras nodaļa (apakšstruktūrvienības:

6.6.1. Tautas nams "Ozolaine";

6.6.2. Tūrisma informācijas centrs;

6.6.3. Carnikavas novadpētniecības centrs);"

1.4. Papildināt Noteikumu 14. punktu ar 14.17. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.17. Atlīdzības noteikšanas komisija no 5 (pieciem) locekļiem."

1.5. Izslēgt Noteikumu 20.4.4. apakšpunktā skaitļus, pieturzīmes un vārdus "no Ls 50 000,- (bez PVN)"

1.6. Izteikt Noteikumu 23.1.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.1.2. paraksta līgumus par preču piegādi un pakalpojumu saņemšanu/sniegšanu centrālās administrācijas darbības nodrošināšanai, par summu līdz Ls 50 000,- (bez PVN);"

1.7. Papildināt Noteikumu 23.14. apakšpunktu aiz vārda "rīkojumus" ar vārdiem un skaitļiem šādā redakcijā:

" ,ir tiesīgs parakstīt šādus līgumus un ar tiem saistītus dokumentus, kas nepieciešami pašvaldības darbības nodrošināšanai, izņemot, ja tiesības slēgt attiecīgo līgumu paredzētas iestāžu vadītājam iestāžu nolikumos vai normatīvajos aktos:

a) preču piegādes un pakalpojumu līgumus līdz Ls 50 000,00 (bez PVN);

b) kustamas un nekustamas mantas nomas un īres līgumus;

c) līgumus par detālplānojuma izstrādi;

d) līgumus par pašvaldību savstarpējiem norēķiniem;

e) autoratlīdzības līgumus;

f) ziedojuma (dāvinājuma) līgumus;

g) arī citus līgumus un dokumentus noteiktās kompetences ietvaros." 

1.8. Papildināt Noteikumu 28. punktu aiz vārdiem "jautājums skatāms" ar vārdiem " ,kā arī, nepieciešamības gadījumā nosaka, ka jautājums ir skatāms slēgtā domes sēdē."

1.9. Papildināt Noteikumus ar 34.1 punktu šādā redakcijā:

"34.1 Pašvaldības normatīvo aktu grozījumu projekta izstrādātājs sagatavo un pievieno grozījumu projektam normatīvo aktu, kurā konsolidēti attiecīgie grozījumi."

1.10. Izteikt Noteikumu 52. punktu šādā redakcijā:

"52. Komitejas kārtējā sēde notiek vienu reizi mēnesī, katra mēneša pirmajā nedēļā. Komitejas priekšsēdētājs var noteikt citu sēdes laiku, 3 (trīs) darba dienas iepriekš par to informējot komitejas locekļus. Informācija par citu sēdes laiku tiek publiskota nolikuma 77. punktā noteiktajā kārtībā. Komitejas sēde nedrīkst būt vienlaikus ar domes sēdi."

1.11. Izteikt Noteikumu 60. punktu šādā redakcijā:

"60. Komiteju sēdes ir atklātas, izņemot nolikuma 79. punktā noteiktos gadījumus."

1.12. Papildināt Noteikumus ar 60.1, 60.2 un 60.3 punktiem šādā redakcijā:

"60.1 Visi labojumi un priekšlikumi par lēmuma projekta būtību ir jāiesniedz centrālās administrācijas Administratīvajā nodaļā elektroniski un parakstīti vismaz trīs stundas līdz komitejas sēdes sākumam.

60.2 Komitejas priekšsēdētājs, ja tas nepieciešams lietas virzībai, var izlemt par mutisku labojumu, priekšlikumu izskatīšanu un balsošanu par tiem.

60.3 Ja tiek iesniegti labojumi, priekšlikumi lēmuma projektam, tad vispirms balso par iesniegtajiem labojumiem to iesniegšanas secībā."

1.13. Papildināt Noteikumu 74. punktu aiz vārdiem "paziņojot deputātiem" ar vārdu un pieturzīmi "un,".

1.14. Izteikt Noteikumu 79. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"79. Domes sēdes ir atklātas, izņemot, ja domes sēdē izskatāmais jautājums saskaņā ar normatīvajiem aktiem jāizskata slēgtā sēdē (vai izsludinot slēgto sēdes daļu)."

1.15. Papildināt Noteikumus ar 79.1 punktu šādā redakcijā:

"79.1 Slēgtās komiteju vai domes sēdēs piedalās deputāti un persona, kas nodrošina sēdes gaitas protokolēšanu. Citas personas, kuras piedalās attiecīgajā komitejas vai domes sēdē, nosaka domes priekšsēdētājs."

1.16. Papildināt Noteikumu 80. punktu aiz vārdiem "Juridiskās nodaļas vadītājs" ar vārdiem "un Finanšu vadības nodaļas vadītājs."

1.17. Izteikt Noteikumu 93. punktu šādā redakcijā:

"93. Visi labojumi un priekšlikumi par lēmuma projekta būtību ir jāiesniedz centrālās administrācijas Administratīvajā nodaļā elektroniski un parakstīti vismaz trīs stundas līdz domes sēdes sākumam."

1.18. Izteikt Noteikumu 118. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"118. Pirms līguma nodošanas parakstīšanai, līguma projektu iesniedz saskaņošanai pašvaldības amatpersonām iekšējos normatīvajos aktos noteiktā kārtībā."

1.19. Aizstāt Noteikumu 121. punktā skaitli un vārdu "7 (septiņu)" ar skaitli un vārdu "5 (piecu)".

1.20. Papildināt Noteikumu 126. punkta otro teikumu aiz vārda "sniegtas" ar pieturzīmi " , ".

1.21. Papildināt Noteikumus ar 129.1 punktu šādā redakcijā:

"129.1 Pašvaldības saistošie noteikumi tiek sistematizēti un publicēti tiesību aktu vortālā www.likumi.lv."

1.22. Papildināt Noteikumu 131. punktu aiz vārdiem un pieturzīmes "pašvaldības izpilddirektors," ar vārdiem "izpilddirektora vietnieks".

1.23. Papildināt Noteikumu 134. punktu aiz vārda "organizē" ar vārdiem "centrālās administrācijas Administratīvās nodaļas vai iestādes/aģentūras lietvedis."

1.24. Papildināt Noteikumu 141.1. apakšpunktu aiz vārda "pašvaldības" ar vārdu "teritorijas".

1.25. Izslēgt Noteikumu 141.5. punktu.

1.26. Izteikt Noteikumu 142. punktu šādā redakcijā:

"142. Par publiskās apspriešanas rīkošanu citos, normatīvajos aktos un nolikuma 141. punktā neminētajos gadījumos, ne vēlāk kā vienu mēnesi pēc attiecīga ierosinājuma saņemšanas pašvaldības dome lemj:

142.1. pēc ne mazāk kā 2/3 deputātu iniciatīvas;

142.2. pēc ne mazāk kā 5 % (piecu procentu) novada teritorijas iedzīvotāju iniciatīvas;

142.3. pēc domes priekšsēdētāja iniciatīvas."

2. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to parakstīšanas, izņemot Noteikumu 6.6.3. punktu, kas stājas spēkā vienlaicīgi ar domes lēmumu par Izglītības un kultūras nodaļas apakšstruktūrvienības "Carnikavas novadpētniecības centrs" izveidošanu.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

Carnikavā 2012. gada 29. maijā



 

Pielikums
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem
"Saistošie noteikumi par Carnikavas novada pašvaldības nolikumu"

Carnikavas novada pašvaldības struktūra



 

Carnikavas novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. CND/SN/2012/10 "Grozījumi Carnikavas novada pašvaldības 2011. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/14 "Saistošie noteikumi par Carnikavas novada pašvaldības nolikumu"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. likuma "Par pašvaldībām" (turpmāk - likums) 24. panta pirmā daļa noteic, ka pašvaldības nolikums (turpmāk - nolikums) ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības organizācijas jautājumus;

1.2. kopš nolikuma apstiprināšanas 2011. gada 25. maijā, pašvaldības administrācijā ir notikušas vairākas strukturālas izmaiņas, nepieciešams precizēt lēmuma projektu sagatavošanas kārtību, amatpersonu kompetenci, līgumu noslēgšanas procedūru un kārtību, kādā rīkojama publiskā apspriešana, kā arī citus, līdzīga satura jautājumus;

2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. domes pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus par pašvaldības nolikumu izriet no likuma 24. panta ceturtās daļas noteikumiem, kā arī no likuma 21. panta pirmās daļas 1. punktā noteiktā, ka dome ir tiesīga apstiprināt pašvaldības nolikumu (attiecīgi arī apstiprināt nolikuma grozījumus);

2.2. saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir:

2.2.1. precizēt pašvaldības administrācijas un komisiju sastāvu;

2.2.2. precizēt pašvaldības izpilddirektora un centrālās administrācijas vadītāja kompetenci;

2.2.3. noteikt kārtību, kādā jautājumi atbilstoši normatīvo aktu prasībām tiek izskatīti slēgtā komitejas vai domes sēdē;

2.2.4. precizēt kārtību un gadījumus, kādos rīkojama publiskā apspriešana;

2.2.5. precizēt virkni citus jautājumus;

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu;

3.2. saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci;

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā 4.1. mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir novada administratīvās teritorijas un valsts iedzīvotāji, pašvaldības administrācija;

4.2. netiek prognozēta negatīva ietekme uz sabiedrību;

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir pašvaldības dome un tās pilnvarota amatpersona (pašvaldības izpilddirektors);
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes komiteju sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv, saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu, būtiskākos no tiem, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos;

6.2. plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu iesniegšana (e-pastā: dome@carnikava.lv, pa pastu vai personīgi: Stacijas ielā 5, Carnikavā, Carnikavas nov.) un izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā mailto: www.carnikava.lv.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

30.05.2012