Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr.548

Rīgā 2012.gada 7.augustā (prot. Nr.44 8.§)
Noteikumi par sakaru virsnieka norīkošanu pārstāvībai Eiropas Policijas birojā
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma
31.panta pirmās daļas 3.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā norīko sakaru virsnieku Latvijas Republikas pārstāvībai Eiropas Policijas birojā (turpmāk – pārstāvība Eiropas Policijas birojā), sakaru virsnieka norīkošanas termiņu, kā arī atsevišķus sakaru virsnieka darba organizācijas jautājumus.

2. Pārstāvībai Eiropas Policijas birojā norīko vismaz vienu sakaru virsnieku – Valsts policijas amatpersonu. Valsts policija, lai veicinātu efektīvāku Valsts policijas uzdevumu izpildi, var norīkot vairākus sakaru virsniekus pārstāvībai Eiropas Policijas birojā.

3. Papildus Valsts policijas norīkotajam sakaru virsniekam pārstāvībai Eiropas Policijas birojā var tikt norīkota Drošības policijas, Valsts robežsardzes, Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Prokuratūras iestādes, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Militārās policijas vai Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – kompetentā iestāde) amatpersona.

4. Kompetentā iestāde var pieņemt lēmumu par sakaru virsnieka norīkošanu pārstāvībai Eiropas Policijas birojā attiecīgās kompetentās iestādes uzdevumu izpildei, ja tie atbilst Eiropas Policijas biroja kompetencei un sakaru virsnieka norīkošana veicinās attiecīgās kompetentās iestādes uzdevumu efektīvāku izpildi.

5. Valsts policijas norīkotais sakaru virsnieks ir vadošais sakaru virsnieks darba organizācijas jautājumos, ja pārstāvībai Eiropas Policijas birojā ir norīkots sakaru virsnieks arī no kompetentās iestādes.

6. Valsts policija nosaka, kurš ir vadošais sakaru virsnieks darba organizācijas jautājumos, ja pārstāvībai Eiropas Policijas birojā ir norīkoti vairāki sakaru virsnieki no Valsts policijas.

7. Valsts policija vai kompetentā iestāde sakaru virsnieka amata kandidātu (turpmāk – kandidāts) izvirza, ņemot vērā tā svešvalodu zināšanas un spēju pildīt sakaru virsnieka pienākumus.

8. Kompetentā iestāde par izvirzīto kandidātu Valsts policijai nosūta šādu informāciju:

8.1. vārds un uzvārds;

8.2. personas kods;

8.3. amats;

8.4. kontaktinformācija (tālruņa numurs, elektroniskā pasta adrese).

9. Valsts policija nodrošina, ka Valsts policijas vienība, kas pilda Eiropas Policijas biroja darbību reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktos valsts vienības uzdevumus (turpmāk – nacionālā vienība), iepazīstina kandidātu ar Eiropas Policijas biroja darba specifiku un informācijas apmaiņas kārtību starp Eiropas Policijas biroju un nacionālo vienību.

10. Nacionālā vienība paziņo Valsts policijai vai kompetentajai iestādei, ka kandidāts ir iepazīstināts ar Eiropas Policijas biroja darba specifiku un informācijas apmaiņas kārtību starp Eiropas Policijas biroju un nacionālo vienību.

11. Valsts policija vai kompetentā iestāde pieņem lēmumu par sakaru virsnieka norīkošanu pārstāvībai Eiropas Policijas birojā un informē par to kandidātu.

12. Kompetentā iestāde par pieņemto lēmumu par sakaru virsnieka norīkošanu pārstāvībai Eiropas Policijas birojā informē Valsts policiju.

13. Sakaru virsnieka pienākumus attiecībā uz nacionālo vienību nosaka amata aprakstā. Kompetentā iestāde amata aprakstu apstiprina pēc saskaņošanas ar Valsts policiju.

14. Laikposmā, kamēr sakaru virsnieks pilda amata pienākumus, kas saistīti ar pārstāvību Eiropas Policijas birojā, viņam ir saistoši nacionālās vienības rīkojumi darba organizācijas jautājumos.

15. Valsts policija vai kompetentā iestāde sakaru virsnieku pārstāvībai Eiropas Policijas birojā norīko uz četriem gadiem. Pēc minētā termiņa beigām Valsts policija vai kompetentā iestāde pēc rakstiskas saskaņošanas ar nacionālo vienību var pagarināt termiņu vienu reizi, ne ilgāk par diviem gadiem.

Ministru prezidenta vietā – labklājības ministre I.Viņķele

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis
11.08.2012