Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.407

Rīgā 2012.gada 12.jūnijā (prot. Nr.33 51.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 10.augusta noteikumos Nr.740 "Kārtība, kādā ziņo par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda ieviešanā konstatētajām neatbilstībām, pieņem lēmumu par piešķirtā finansējuma izlietojumu un atgūst neatbilstošos izdevumus"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu
un Kohēzijas fonda vadības likuma
18.panta 3.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 10.augusta noteikumos Nr.740 "Kārtība, kādā ziņo par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda ieviešanā konstatētajām neatbilstībām, pieņem lēmumu par piešķirtā finansējuma izlietojumu un atgūst neatbilstošos izdevumus" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 128.nr.; 2011, 128.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 6.1 un 6.2 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Ja līgumslēdzējs, sadarbības iestāde, atbildīgā iestāde vai vadošā iestāde nepiekrīt revīzijas iestādes ierosinātajām finanšu korekcijām, sertifikācijas iestāde ietur no Eiropas Komisijai deklarējamiem izdevumiem tos izdevumus, kurus revīzijas iestāde atzinusi kā neatbilstošus.

6.2 Sertifikācijas iestāde atbilstoši šo noteikumu 6.1 punktam ieturētos izdevumus deklarē Eiropas Komisijai tikai tad, ja revīzijas iestāde ir atzinusi ieturētos izdevumus par atbilstošiem."

2. Aizstāt 7.punktā vārdus "līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam" ar vārdiem "piecu darbdienu laikā no nākamā mēneša pirmā datuma".

3. Papildināt 19.1.apakšpunktu aiz vārda "maksājuma" ar vārdu "pieprasījuma".

4. Svītrot 21.punktā vārdu "papildus".

5. Papildināt 25.1.apakšpunktu aiz vārda "maksājuma" ar vārdu "pieprasījuma".

6. Svītrot 27.punktā vārdu "papildus".

7. Izteikt 32.punktu šādā redakcijā:

"32. Līgumslēdzējs piecu darbdienu laikā pēc neatbilstoši veikto izdevumu atmaksas šo noteikumu 30.punktā minētajā kontā:

32.1. iesniedz maksājumu iestādē maksājuma rīkojumu par atgūtā Eiropas Savienības fonda un valsts budžeta finansējuma pārskaitīšanu valsts budžeta ieņēmumos. Maksājumu iestāde nodrošina maksājuma rīkojuma izpildi triju darbdienu laikā pēc tā saņemšanas;

32.2. informē sertifikācijas iestādi par atgūto Eiropas Savienības fonda un valsts budžeta finansējumu, norādot projekta numuru un nosaukumu, kopējo neatbilstoši veikto izdevumu summu un tās sadalījumu pa finansēšanas avotiem."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs A.Vilks

15.06.2012