Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

1973. gada Protokols par iejaukšanās tiesībām atklātā jūrā citu vielu, kas nav nafta, izraisīta piesārņojuma gadījumā

Šā Protokola Dalībvalstis:

Esot 1969. gada Starptautiskās konvencijas par iejaukšanās tiesībā atklātā jūrā naftas piesārņojuma gadījumā Dalībvalstīm, kas parakstīta Briselē 1969. gada 29. novembrī,

Ņemot vērā Rezolūciju par starptautisko sadarbību piesārņotāju, kas nav nafta, jomā, ko 1969. gada pieņēmusi Naftas piesārņojuma radīto zaudējumu Starptautiskā Juridiskā konference,

Tālāk ņemot vērā, ka saskaņā ar Rezolūciju, Starpvaldību Jūras konsultatīvā organizācija ir intensīvi strādājusi sadarbībā ar visām ieinteresētajām organizācijām visos citu vielu, ne naftas, izraisītajos piesārņojuma aspektos,

Ir vienojušās:

I pants

1. Šā Protokola Dalībvalstis drīkst veikt tādus pasākumus atklātā jūrā, kas ir nepieciešami, lai aizsargātu, mazinātu, likvidētu nopietnās un draudošās briesmas valsts piekrastei vai ar to saistītām citām valsts interesēm citu vielu, ne naftas, izraisīta piesārņojuma vai piesārņojuma draudu gadījumā, kas rodas no jūras negadījuma vai darbībām, kas pielīdzināmas šādam negadījumam, kura rezultātā pamatoti var saskatīt nozīmīgas, kaitīgas sekas.

2. "Citas vielas, kas nav nafta" kā tas minēts 1. punktā ir:

(a) tādas, sarakstā, kuru izveido attiecīgā Organizācijas ieceltā institūcija un kuru pievieno šim Protokolam uzskaitītās vielas, un

(b) tādas citas vielas, kuras var apdraudēt cilvēka veselību, kaitēt dzīvajiem resursiem un jūras videi, radīt neērtības vai citādi traucē likumīgu jūras izmantošanu.

3. Kad Dalībvalsts, kura iejaucas, ceļ prasību par vielām, kuras minētas 2. punkta (b) apakšpunktā, šai Dalībvalstij jāpierāda, ka vielas, saskaņā ar esošajiem apstākļiem iejaukšanās laikā, saprātīgi varētu radīt nopietnus un nenovēršamus zaudējumus, analogus tiem, ko varētu radīt ikviena no vielām, kas uzskaitīta 2. punkta (a) apakšpunktā minētajā sarakstā.

II pants

1. I panta 2. punkta nosacījumi un 1969. gada Konvencijas par iejaukšanos atklātajā jūrā naftas piesārņojuma gadījumā II - VIII panta nosacījumi un turklāt Pielikuma nosacījumi, jo tie attiecas uz naftu, ir piemērojami attiecībā uz vielām, kas minētas šā Protokola I pantā.

2. Šā Protokola nolūkā Konvencijas III panta (c) apakšpunktā un IV pantā minētais ekspertu saraksts tiek paplašināts, iekļaujot tajā kvalificētus ekspertus, kas konsultē par vielām, kas nav nafta. Kandidātus sarakstam var izvirzīt Organizācijas Dalībvalstis un šā Protokola Dalībvalstis.

III pants

1. I panta 2. punkta (a) apakšpunktā minēto sarakstu uzrauga attiecīga institūcija, kuru iecēlusi Organizācija.

2. Jebkuras izmaiņas sarakstā, ko ierosina šā Protokola Dalībvalsts, tiek iesniegts Organizācijai un tā izplata to visām Organizācijas Dalībvalstīm un visām šā Protokola Dalībvalstīm vismaz trīs mēnešus pirms to izskatīšanas attiecīgajā institūcijā.

3. Šā Protokola Dalībvalstis, tām esot vai neesot Organizācijas Dalībvalstīm, ir tiesīgas piedalīties attiecīgās institūcijas sēdēs.

4. Grozījumi tiek pieņemti ar divu trešdaļu tikai šā Protokola klātesošo un balsojošo Dalībvalstu vairākumu.

5. Ja Grozījumi ir pieņemti saskaņā ar iepriekšminēto 4. punktu, Organizācija tos nosūta visām šā Protokola Dalībvalstīm akceptēšanai.

6. Grozījums ir uzskatāms par akceptētu pēc sešiem mēnešiem no tā nosūtīšanas brīža, ja vien šajā laikā ne mazāk kā viena trešdaļa šā Protokola Dalībvalstu Organizācijai nav nosūtījušas iebildumus par grozījumu.

7. Grozījums, kas ir uzskatāms par akceptētu saskaņā ar iepriekšminēto 6. punktu, stājas spēkā trīs mēnešus pēc tam, kad to akceptējušas visas šā Protokola Dalībvalstis, izņemot tās, kuras pirms šī datuma ir nosūtījušas paziņojumu par iepriekšminēto grozījumu neakceptēšanu.

IV pants

1. Šis Protokols ir atvērts parakstīšanai valstīm, kuras ir parakstījušas II pantā minēto Konvenciju vai pievienojušās tai, un ikvienai valstij, kura ir uzaicināta pārstāvēt 1973. gada Starptautiskajā konferencē par jūras piesārņojumu. Protokols tālāk paliek atvērts parakstīšanai no 1974. gada 15. janvāra līdz 1974. gada 31. decembrim Organizācijas vadības mītnē.

2. Saskaņā ar šā panta 4. punktu, valstīm, kuras šo Protokolu ir parakstījušas, tas ir jāratificē, jāakceptē vai jāapstiprina.

3. Saskaņā ar 4. punktu, valstīm, kuras nav parakstījušas šo Protokolu, tas ir atvērts pievienošanās nolūkam.

4. Šo Protokolu drīkst ratificēt, akceptēt, apstiprināt vai pievienoties tam tikai tās valstis, kuras ratificējušas, akceptējušas, apstiprinājušas vai pievienojušās II pantā minētajai Konvencijai.

V pants

1. Ratificēšana, akceptēšana, apstiprināšana un pievienošanās ir veicama deponējot formālu dokumentu Organizācijas Ģenerālsekretāram.

2. Katrs ratificēšanas, akceptēšanas, apstiprināšanas un pievienošanās dokuments, kas deponēts pēc tam, kad stājušies spēkā Protokola grozījumi attiecībā uz visām esošajām Dalībvalstīm vai pēc tam, kad izpildīti visi nepieciešamie pasākumi, lai grozījums stājas spēkā ir uzskatāms par piemērojamu Protokolam, kas izmainīts ar grozījumiem.

VI pants

1. Šis Protokols stājas spēkā deviņdesmitajā dienā, kad piecpadsmit valstis ir deponējušas ratificēšanas, akceptēšanas, apstiprināšanas un pievienošanās dokumentus Organizācijas Ģenerālsekretāram, tomēr paredzot, ka šis Protokols nav stājies spēkā pirms stājusies spēkā II pantā minētā Konvencija.

2. Attiecībā uz katru valsti, kura pēc tam ratificē, akceptē, apstiprina vai pievienojas tai, šis Protokols stājas spēkā deviņdesmitajā dienā pēc tam, kad šāda valsts deponējusi attiecīgo dokumentu.

VII pants

1. Šo Protokolu var denonsēt jebkura valsts jebkurā laikā pēc datuma, kad Protokols stājies spēkā attiecībā uz šo Dalībvalsti.

2. Denonsēšana ir veicama deponējot dokumentu Organizācijas Ģenerālsekretāram.

3. Denonsēšana ir spēkā vienu gadu vai tādu ilgāku laika posmu, kādu var noteikt denonsēšanas dokumentā pēc tā deponēšanas Organizācijas Ģenerālsekretāram.

4. Dalībvalsts, kas denonsē II pantā minēto Konvenciju ir uzskatāma par denonsējušu šo Protokolu. Šāda denonsēšana stājas spēkā tajā pašā dienā, kad stājas spēkā Konvencijas denonsēšana saskaņā ar šās Konvencijas XII panta 3. punktu.

VIII pants

1. Organizācija drīkst sasaukt konferenci, ar nolūku pārskatīt vai grozīt šo Protokolu.

2. Organizācija sasauc šā Protokola Dalībvalstu konferenci ar nolūku pārskatīt vai grozīt to, ja to lūgusi ne mazāk kā viena trešdaļa Dalībvalstu.

IX pants

1. Šo Protokolu deponē Organizācijas Ģenerālsekretāram.

2. Organizācijas Ģenerālsekretārs:

(a) informē visas valstis, kuras ir parakstījušas šo Protokolu vai pievienojušās tam, par :

(i) katru jaunu parakstīšanu vai dokumenta deponēšanu un to veikšanas datumiem;

(ii) datumu, kurā šis Protokols stājies spēkā ;

(iii) katru šā Protokola denonsēšanas dokumentu un datumu, kurā denonsēšana stājas spēkā;

(iv) jebkuru šā Protokola vai tā Pielikuma grozījumu un jebkuru iebildumu un paziņojumu par iepriekš minēto grozījumu neakceptēšanu;

(b) nosūta šā Protokola pienācīgi apstiprinātas kopijas visām valstīm, kuras ir parakstījušas šo Protokolu vai pievienojušas tam.

X pants

Tiklīdz šis Protokols stājas spēkā, Organizācijas Ģenerālsekretārs tā likumīgi apstiprinātas kopijas nosūta Apvienoto Nāciju Organizācijas sekretariātam, lai to reģistrētu un publicētu saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Hartas 102. pantu.

XI pants

Šis Protokols ir sastādīts vienā eksemplārā angļu, franču, krievu un spāņu valodā, visi četri teksti ir vienlīdz autentiski.

To apliecinot, apakšā parakstījušies savu valdību pienācīgi pilnvaroti pārstāvji, parakstījuši šo Protokolu.

Sastādīts Londonā tūkstoš deviņi simti septiņdesmit trešā gada otrajā novembrī.

 

1973. gada intervences protokola pielikums

Vielu saraksts

1. papildinājums

MARPOL 73/78 I pielikuma 1.papildinājumā uzskaitītie naftas produkti, ko pārvadā kā lejamkravas un kas nav ietverti 1969.gada Intervences Konvencijā

Asfalta šķīdumi

Jaukšanas komponenti

Jumtu gudrons

Tiešās pārtvaices atlikums

Eļļas

Atkrāsotas eļļas

Ceļu bitums

Transformatora eļļa

Aromātiskā eļļa (izņemot augu eļļu)

Minerāleļļa

Motoreļļa

Eļļa piesūcināšanai

Vārpstiņu eļļa

Turbīnu eļļa

Destilāti

Tiešās pārtvaices destilāti

Vienreizējas līdzsvara pārtvaices destilāti

Vieglā dīzeļdegviela (gāzeļļa)

Krekinga gāzeļļa

Ligroīns

Ligroīna šķīdinātājs

Benzīna-ligroīna frakcija

Destilāta galvenā (vidējā) frakcija

Benzīna jaukšanas komponenti

Alkilāti degvielai

Reforminga produkti

Polimēri degvielai

Benzīni

Gāzes benzīns (dabiskais)

Automobiļu

Aviācijas

Tiešās destilācijas

Šķidrais kurināmais Nr. 1 (petroleja)

Šķidrais kurināmais Nr. 1-D

Šķidrais kurināmais Nr. 2

Šķidrais kurināmais Nr. 2-D

Reaktīvo dzinēju degviela

JP-1 (petroleja)

JP-3

JP-5 (petroleja, smagā)

Turboreaktīvo dzinēju degviela

Petroleja

Vaitspirts (lakbenzīns)

2. papildinājums

Kaitīgas šķidras vielas,

ko pārvadā kā lejamkravas

Acetona ciānhidrīns

Akrilnitrils

Alahlors, tehniskais (90 % vai vairāk)

Otrējo spirtu(C6-C17) poli (3-6)etoksilāti

Spirtu(C12-C15)poli(1-6)etoksilāti

Otrējo spirtu(C6-C17) poli (7-12)etoksilāti

Spirtu(C12-C15)poli(7-19)etoksilāti

Alkilarilpoliēteri (C9-C20)

Alkil(C3-C4)benzoli

Alkil(C5-C8)benzoli

Alkil(C7-C9)nitrāti

Alkilakrilāta-vinilpiridīna kopolimērs toluolā

Alkilbenzola, alkilindāna, alkilindēna maisījums

(katrs C12-C17)

Alilspirts

Alilhlorīds

Amonija sulfīda šķīdums (45 % vai mazāk)

Anilīns

Benzols un maisījumi, kas satur 10 % benzola vai

vairāk*

Benzilhlorīds

Benzilspirts

Butēna oligomērs

Butilbutirāts (visi izomēri)

Butilbenzilftalāts

Butilakrilāts (visi izomēri)

Butilamīns (visi izomēri)

Butiraldehīds (visi izomēri)

Kalcija alkil(C9)fenolsulfīda/poliolefīna

fosforsulfīda maisījums

Kalcija hipohlorīta šķīdums (vairāk par 15 %)

Kalcija garas virknes alkilfenāta sulfīds (C8-C40)

Kampareļļa

Karboleļļa

Sērogleklis

Tetrahlorogleklis

Hlorētie parafīni (C10-C13)

Hloretiķskābe (80 % vai mazāk)

Hlorbenzols

o-hlornitrobenzols

Hloroforms

Hlorhidrīni (neattīrīti)

2- vai 3-hlorpropionskābe

m-hlortoluols

o-hlortoluols

p-hlortoluols

Hlortoluoli (izomēru maisījums)

Akmeņogļu darva

Šķīdinātājs no akmeņogļu darvas

Akmeņogļu darvas piķis (kausēts)

Kobalta naftenāts ligroīna šķīdinātājā

Kreozots (akmeņogļu darvas)

Kreozots (koka)

Krezoli (visi izomēri)

Krezilskābe, defenolizēta

Krezilskābes nātrija sāls šķīdums

Krotonaldehīds

1,5,9-ciklododekatriēns

Cikloheksilacetāts

Cikloheksilamīns

1,3-ciklopentadiēna dimērs (kausēts)

Ciklopentēns

Dekānskābe

Decēns

Decilacetāts

Decilspirts (visi izomēri)

Decilakrilāts

Deciloksitetrahidrotiofēna dioksīds

Di-n-heksiladipināts

Di-n-propilamīns

Dibutilftalāts

Dibutilhidrogēnfosfonāts

Dibutilamīns

Dihlorbenzols (visi izomēri)

Dihloretilēteris

1,6-dihlorheksāns

2,4-dihlorfenols

2,4-dihlorfenoksietiķskābes dietanolamīna sāls

šķīdums

2,4-dihlorfenoksietiķskābes dimetilamīna sāls

šķīdums (70 % vai mazāk)

2,4-dihlorfenoksietiķskābes triizopropanolamīna

sāls šķīdums

1,2-dihlorpropāns

1,3-dihlorpropēns

Dihlorpropēna/dihlorpropāna maisījumi

Dietilsulfāts

Dietilamīns

Dietilaminoetanols

Dietilbenzols

Bisfenola diglicidilēteris F

Bisfenola diglicidilēteris A

Diizobutilftalāts

Diizobutilamīns

Diizobutilens

Diizopropilamīns

Diizopropilbenzols (visi izomēri)

Dimetiloktānskābe

Dimetiladipināts

Dimetilhidrogēnfosfīts

Dimetilamīna šķīdums (vairāk nekā 55 %, bet ne

vairāk par 65 %)

Dimetilamīna šķīdums (vairāk nekā 45 %, bet ne

vairāk par 55 %)

Dimetilamīna šķīdums (45 % vai mazāk)

N,N-dimetilcikloheksilamīns

Dinitrotoluols (kausēts)

1,4-dioksāns

Difenils

Difenilēteris

Difenilētera/difenilfenilētera maisījums

Difenila/difenilētera maisījumi

Difenilamīna reakcijas produkts ar 2,2,4-

trimetilpentēnu

Difenilamīni, alkilēti

Difenilmetāna diizocianāts

Difenilolpropāns

Difenilolpropāna-epihlorhidrīna sveķi

Dodecēns (visi izomēri)

Dodecilspirts

Dodecildifenilētera disulfonāta šķīdums

Dodecilfenols

Dodecilamīna/tetradecilamīna maisījums

Dodecildimetilamīna/tetradecildimetilamīna

maisījums

Urbšanas šķīdumi (kas satur cinka sāļus)

Epihlorhidrīns

Etilakrilāts

Etilamīna šķīdumi (72 % vai mazāk)

Etilamīns

Etilbenzols

N-etilbutilamīns

Etilēndihlorīds

Etilēndibromīds

Etilēnhlorhidrīns

Etilēnoksīda/propilēnoksīda maisījums, kurā

etilēnoksīda saturs nav lielāks par 30
svara %

Etilēnglikola metilētera acetāts

Etilēndiamīns

2-etilheksilakrilāts

2-etilheksilamīns

Etilidēnnorbornēns

o-etilfenols

2-etil-3-propilakroleīns

Etiltoluols

Fluorsilīcijskābe (20-30 %) ūdens šķīdumā

Formaldehīda šķīdumi (45 % vai mazāk)

Fumarskābes un kolofonija pievienošanās produkta

dispersija ūdenī

Furfurols

C10 trialkiletiķskābes glicidilēsteris

Heptilacetāts

Heksametilēndiamīna šķīdums

Heksilacetāts

2-hidroksietilakrilāts

2-hidroksi-4-(metiltio)sviestskābe

Izoforondiizocianāts

Izoforondiamīns

Laktonitrila šķīdums (80 % vai mazāk)

Laurinskābe

Šķidrās ķīmiskās atliekas

Garas virknes poliēteramīni alkil(C2-C4)benzolos

Garas virknes poliēteramīni aromātiskā šķīdinātājā

Garas virknes alkilarilpoliēteri(C11-C20)

Magnija garas virknes alkilsalicilāti (C11+)

Merkaptobenzotiazola nātrija sāls šķīdums

Metama nātrija šķīdums

Metakrilsveķi etilendihlorīdā

Metilakrilāts

Metilbutilketons

2-metil-6-etilanilīns

Metilheptilketons

Metilmetakrilāts

Metilciklopentadiēna dimērs

Metilnaftalīns (kausēts)

3-metilpiridīns

Metilsalicilāts

alfa-metilstirols

Motoru degvielas antidetonatori (satur alkilsvinus)

Naftalīns (kausēts)

Naftēnskābes

Neodekānskābe

Nitrēšanas reaģents (sērskābes un slāpekļskābes

maisījums)

Nitrobenzols

o-nitrofenols (kausēts)

o- vai p-nitrotoluoli

Nonēns (visi izomēri)

Nonilfenols

Nonilfenola poli(4-12)etoksilāti

Kaitīgs šķidrums N.F, (1), ja citādi nav apzīmēts,

(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.1, Kat. A*

Kaitīgs šķidrums F, (2), ja citādi nav apzīmēts,

(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.1, Kat. A*

Kaitīgs šķidrums N.F, (3), ja citādi nav apzīmēts,

(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.2, Kat. A*
Kaitīgs šķidrums F, (4), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.2, Kat. A*
Kaitīgs šķidrums N.F, (5), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.2, Kat. B*
Kaitīgs šķidrums N.F, (6), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.2, Kat. B*, mp
Kaitīgs šķidrums F, (7), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.2, Kat. B*
Kaitīgs šķidrums F, (8), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.2, Kat. B*, mp
Kaitīgs šķidrums N.F, (9), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.3, Kat. A*
Kaitīgs šķidrums F, (10), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.3, Kat. A*
Kaitīgs šķidrums N.F, (11), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.3, Kat. B*
Kaitīgs šķidrums N.F, (12), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.3, Kat. B*, mp
Kaitīgs šķidrums F, (13), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)
S.T.3, Kat. B*
Kaitīgs šķidrums F, (14), ja citādi nav apzīmēts,
(tirdzniecības nosaukums..., satur...)

Oktēns (visi izomēri)

Oktilaldehīdi

Olefīnu maisījumi (C5-C15)

alfa-olefīnu(C6-C18) maisījumi

Oleums

Oleilamīns

Palmu kodolu skābā eļļa

Pentahloretāns

Perhloretilēns

Fosfors, dzeltenais vai baltais

Ftalskābes anhidrīds (kausēts)

alfa-pinēns

beta-pinēns

Poli(2+)cikliskie aromātiskie savienojumi

Polietilēnpoliamīni

Poliolefīnamīdu alkēnamīni (C28+)

Poliolefīnamīdu alkēnamīnu borāti (C28-C250)

Poliolefīnamīdu alkēnamīnu polioli

Poliolefīnamīni aromātiskā šķīdinātājā

Poliolefīnamīni alkil(C2-C4)benzolos

Poliolefīnēsteri (C28-C250)

beta-propiolaktons

Propionitrils

n-propilamīns

Propilbenzols (visi izomēri)

Propilēna trimērs

Propilēnoksīds

Propilēna tetramērs

Kolofonija ziepju (disproporcionētu) šķīdums

Kolofonijs

Nātrija sulfīda šķīdums (15 % vai mazāk)

Nātrija dihromāta šķīdums (70 % vai mazāk)

Nātrija hidrogēnsulfīda (6 % vai mazāk)/nātrija

S.T.3, Kat. B, mp*
karbonāta (3 % vai mazāk) šķīdums

Nātrija hidrogēnsulfīda šķīdums (45 % vai mazāk)

Nātrija hidrogēnsulfīda/amonija sulfīda šķīdums

Nātrija naftas sulfonāts

Nātrija nitrīta šķīdums

Nātrija tiocianāta šķīdums (56 % vai mazāk)

Stirola monomērs

Sulfurētu ogļūdeņražu garas virknes (C18+)

alkilamīnu maisījums

Sērskābe

Sērskābe, izmantota

Taleļļa (neattīrīta un destilēta)

Taleļļas taukskābes (sveķu skābes mazāk par 20 %)

Taleļļas ziepju (disproporcionētu) šķīdums

Taleļļas taukskābju bārija sāļi

Tetrahloretāns

Tetrametilbenzols (visi izomēri)

Toluols

Toluilēndiizocianāts

Toluilēndiamīns

o-toluidīns

Tributilfosfāts

1,2,4,-trihlorbenzols

Trihloretilēns

Trikrezilfosfāts (satur 1 % vai vairāk orto-izomēra)

Trikrezilfosfāts (satur mazāk par 1 % orto-izomēra)

Trietilamīns

Trietilbenzols

Trietilēntetramīns

Trietilfosfīts

Triizopropilfenilfosfāti

Trimetilamīna šķīdums (30 % vai mazāk)

Trimetilbenzols (visi izomēri)

Trimetilheksametilēndiizocianāts (2,2,4- un 2,4,4-

izomēri)

Triksililfosfāts

Terpentīns

Undekānskābe

1-undecēns

Undecilspirts

Vinilneodekanoāts

Vinilidēnhlorīds

Viniltoluols

Vaitspirts (lakbenzīns) ar zemu (15-20 %)

aromātisko vielu saturu

Ksiloli

Ksilenols

Cinka alkilarilditiofosfāti (C7-C16)

Cinka alkilditiofosfāti (C3-C14)

3. papildinājums

Kaitīgās vielas iepakojumā

Aldrīns

Azinofos-etils

Azinofos-metils

gamma-BHC

Binapakrils

Brodifakoums

Bromofoss-etils

Kadmija savienojumi

Kamfehlors

Karbofenotions

Hlordāns

Hlorētie parafīni (C10-C13)

Hlorfenolāti, šķidrie

Hlorfenolāti, cietie

Hlorpirifoss

Hlortiofoss

Vara cianīds

Varš metāliska pulvera veidā

Koumafoss

Krezildifenilfosfāts

Vara cianīds

Vara sulfāts

1,5,9,-ciklododekatriēns

Ciheksatīns

Cimēni (orto-, meta-, para-)

Cimols

Cipermetrīns

DDT

Dialifoss

Diazinons

Dihlorfentions

Dihlorvoss

Dieldrīns

Dimetoāts

Difenilamīnohlorarsīns

Difenilhlorarsīns, šķidrs

Difenilhlorarsīns, ciets

Dodecilfenols

Endosulfāns

Endrīns

EPN

Esfenvalerāts

Etions

Fenbutatīnoksīds

Fenitrotions

Fenpropatrīns

Fentions

Fentīnacetāts

Fentīnhidroksīds

Fonofoss

Heptahlors

Heksahlorbutadiēns

Heksahlor-1,3-butadiēns

1,3-heksahlorbutadiēns

Izopropiltoluols

Izopropiltoluols

Izoksations

Lindāns

Dzīvsudraba (divvērtīgā) acetāts

Dzīvsudraba (divvērtīgā) amonija hlorīds

Dzīvsudraba (divvērtīgā) arsenāts

Dzīvsudraba (divvērtīgā) benzoāts

Dzīvsudraba (divvērtīgā) bisulfāts

Dzīvsudraba (divvērtīgā) bromīds

Dzīvsudraba (divvērtīgā) hlorīds

Dzīvsudraba (divvērtīgā) cianīds

Dzīvsudraba (divvērtīgā) glikonāts

Dzīvsudraba (divvērtīgā) nitrāts

Dzīvsudraba (divvērtīgā) oleāts

Dzīvsudraba (divvērtīgā) oksīds

Dzīvsudraba (divvērtīgā) oksicianīds,

desensibilizēts

Dzīvsudraba (divvērtīgā) kālija cianīds

Dzīvsudraba (divvērtīgā) sulfāts

Dzīvsudraba (divvērtīgā) tiocianāts

Merkurols

Dzīvsudraba (vienvērtīgā) acetāts

Dzīvsudraba (vienvērtīgā) bisulfāts

Dzīvsudraba (vienvērtīgā) bromīds

Dzīvsudraba (vienvērtīgā) hlorīds

Dzīvsudraba (vienvērtīgā) nitrāts

Dzīvsudraba (vienvērtīgā) salicilāts

Dzīvsudraba (vienvērtīgā) sulfāts

Dzīvsudraba acetāts

Dzīvsudraba amonija hlorīds

Pesticīdi uz dzīvsudraba pamata, šķidri,

uzliesmojoši, toksiski, uzliesmošanas
temperatūra mazāka par 23 °C ar
korekciju

Pesticīdi uz dzīvsudraba pamata, šķidri, toksiski

Pesticīdi uz dzīvsudraba pamata, šķidri,

uzliesmojoši, toksiski, uzliesmošanas
temperatūra starp 23 °C un 61 °C ar
korekciju

Pesticīdi uz dzīvsudraba pamata, cieti, toksiski

Dzīvsudraba benzoāts

Dzīvsudraba bihlorīds

Dzīvsudraba bisulfāts

Dzīvsudraba bromīdi

Dzīvsudraba savienojums, šķidrs, ja citādi nav

apzīmēts,
Dzīvsudraba savienojums, ciets, ja citādi nav
apzīmēts,
Dzīvsudraba(II) (divvērtīgā) savienojumi vai

Dzīvsudraba cianīds

Dzīvsudraba glikonāts

Dzīvsudraba nukleāts

Dzīvsudraba oleāts

Dzīvsudraba oksīds

Dzīvsudraba oksicianīds desensibilizēts

Dzīvsudraba kālija cianīds

Dzīvsudraba kālija jodīds

Dzīvsudraba salicilāts

Dzīvsudraba sulfāts

Dzīvsudraba tiocianāts

Metilpropilbenzoli

Mevinfoss

Niķeļa karbonils

Niķeļa cianīds

Niķeļa tetrakarbonils

Alvas organiskais savienojums, šķidrs, ja citādi

dzīvsudraba(I) (vienvērtīgā) savienojumi
nav apzīmēts
Alvas organiskais savienojums, ciets, ja citādi nav
apzīmēts
Alvas organiskie savienojumi (pesticīdi)
Alvas organiskie pesticīdi, šķidri, uzliesmojoši,
toksiski, uzliesmošanas temperatūra
mazāka par 23 °C ar korekciju
Alvas organiskie pesticīdi, šķidri, toksiski
Alvas organiskie pesticīdi, šķidri, uzliesmojoši,
toksiski, uzliesmošanas temperatūra starp

Alvas organiskie pesticīdi, cieti, toksiski

Osmija tetroksīds

Parations

Paration-metils

PCB

Pentahlorfenols

Pentahlorfenols

Fenarsazīna hlorīds

Fentoāts

Fenildzīvsudraba acetāts

Fenildzīvsudraba savienojums, ja citādi nav

23 °C un 61 °C ar korekciju
apzīmēts

Fenildzīvsudraba hidroksīds

Fenildzīvsudraba nitrāts

Forāts

Fosalons

Fosfamidons

Fosfors, baltais, sauss

Fosfors, baltais, kausēts

Fosfors, baltais, zem ūdens

Fosfors, dzeltenais, sauss

Fosfors, dzeltenais, kausēts

Fosfors, dzeltenais, zem ūdens

Polihlorbifenili

Polihalogēnbifenili, šķidri

Polihalogēnbifenili, cieti

Polihalogēnterfenili, šķidri

Polihalogēnterfenili, cieti

Kālija vara cianīds

Kālija ciānkuprāts

Kālija ciānmerkurāts

Kālija dzīvsudraba (divvērtīgā) jodīds

Pirazofoss

Kizalofops

Kizalofop-p-etils

Nātrija vara cianīds, ciets

Nātrija vara cianīda šķīdums

Nātrija kuprocianīds, ciets

Nātrija kuprocianīda šķīdums

Nātrija pentahlorfenāts

Sulprofoss

Baltais fosfors, sauss

Baltais fosfors, slapjš

Dzeltenais fosfors, sauss

Dzeltenais fosfors, slapjš

Terbufoss

Tetrahlorvinfoss

4. papildinājums

Radioaktīvie materiāli

Radioaktīvie materiāli, ko transportē B tipa iepakojumā vai kā skaldāmus materiālus, vai atbilstīgi īpašai kārtībai, kā to paredz nosacījumi Starptautiskā jūras bīstamo kravu kodeksa 7. klases vielu 10. līdz 13. sarakstā.

5. papildinājums

Sašķidrinātas gāzes,

ko pārvadā kā lejamkravas

Acetaldehīds

Bezūdens amonjaks

Hlors

Dimetilamīns

Etilhlorīds

Etilēnoksīds

Hlorūdeņradis, bezūdens

Fluorūdeņradis, bezūdens

Metilbromīds

Metilhlorīds

Sēra dioksīds

Vinilhlorīda monomērs

07.11.2001