Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 2010/35

Carnikavā 2010. gada 17. novembrī

Grozījumi Carnikavas novada domes 2009. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 2009/21 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu atsevišķām nodokļa maksātāju kategorijām 2010. gadā Carnikavas novadā"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes 2010. gada
17. novembra sēdes lēmumu (prot. Nr. 22, 7. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
14. panta trešo daļu un likuma
"Par nekustamā īpašuma nodokli" 5. panta trešo daļu

Izdarīt Carnikavas novada domes 2009. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 2009/21 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piemērošanu atsevišķām nodokļa maksātāju kategorijām 2010. gadā Carnikavas novadā" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu virsrakstu šādā redakcijā:

"Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piemērošanu atsevišķām nodokļa maksātāju kategorijām Carnikavas novadā"

2. Svītrot visā noteikumu tekstā skaitli un vārdu "2010. gadā".

3. Izteikt noteikumu 2.3. punktu šādā redakcijā:

"Tiesības saņemt atvieglojumus 25 % apmērā no taksācijas gadā aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas, ievērojot šo noteikumu III nodaļas nosacījumus, ir juridiskām un fiziskām personām, kuras iepriekšējā gadā, veicot saimniecisko darbību, radījušas ne mazāk kā trīs jaunas darba vietas (saglabājot tās ne mazāk kā gadu), vienlaicīgi saglabājot esošās."

4. Papildināt noteikumu 2.5. punktu pēc skaitļa "2.4." ar skaitli "2.4.1".

5. Papildināt noteikumu 2.7. punktu pēc skaitļa "2.4." ar skaitli "2.4.1".

6. Svītrot noteikumu 2.7.2. apakšpunktu.

7. Svītrot noteikumu 3.2.1 punktu.

8. Papildināt noteikumu 3.1. punktu pēc vārdkopas "Noteikumu IV nodaļā minētie dokumenti" ar jaunu teikumu šādā redakcijā "Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijai, kas atbilst 2.4.1 punktam un 2.2.3. apakšpunktam, iesniegums nav jāiesniedz, jo nekustamā īpašuma nodokļa aprēķins tiek veikts, pārņemot automātiski datus par trūcīgās un maznodrošinātās personas statusu no SOPA programmas".

9. Papildināt noteikumu 2.4. punktu pēc vārdkopas "nekustamā īpašuma nodokļa summas" ar vārdkopu "atvieglojuma apmērs nedrīkst pārsniegt summu, ko juridiskā vai fiziskā persona ieguldījusi infrastruktūras attīstībā. Ja piemērotais nodokļu atvieglojuma apmērs attiecīgajā taksācijas gadā ir mazāks nekā ieguldījums infrastruktūrā, tad aprēķināto nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemēro laika periodā līdz 5 taksācijas gadiem".

10. Izteikt noteikumu 4.2.6. apakšpunktu jaunā redakcijā: "Noteikumu 2.4. punktā norādītajām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām, sākotnēji pirms darbu uzsākšanas, iesniegt Carnikavas novada domē projekta un tāmju dokumentus prognozējamam ieguldījumam līdz iepriekšējā saimnieciskā gada 15. oktobrim. Izpilddirektoram un būvvaldei veikt sākotnējo dokumentu pārbaudi un izvērtēt attiecīgā infrastruktūras objekta nepieciešamību. Pēc inženierkomunikāciju nodošanas ekspluatācijā iesniegt darījumā noslēgto līgumu, kā arī maksājumu kvīšu un čeku kopijas (uzrādot oriģinālus)."

11. Svītrot noteikumu 4.2.3. apakšpunktu.

12. Papildināt noteikumu 5.1.1. apakšpunktā pēc vārdkopas "2.2.4. apakšpunktā" ar vārdkopu "2.4.1 punktā".

13. Noteikumi stājas spēkā likumā "Par pašvaldībām" noteiktā kārtībā.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

Carnikavā 2010. gada 22. novembrī



 

Carnikavas novada domes saistošo noteikumu Nr. 2010/35 "Grozījumi Carnikavas novada domes 2009. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 2009/21 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu atsevišķām nodokļa maksātāju kategorijām 2010. gadā Carnikavas novadā""
paskaidrojuma raksts Nr. 4

Carnikavā 2010. gada 17. novembrī

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10. panta sesto daļu valsts pārvaldes pienākums ir vienkāršot un uzlabot procedūras privātpersonas labā, bet minētā likuma 10. panta astotā daļa nosaka, ka valsts pārvaldi organizē pēc iespējas ērti un pieejami privātpersonai. Minētais attiecināms arī uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu procedūras vienkāršošanu. Carnikavas novada pašvaldības 2009. gada 25. novembra saistošo noteikumu Nr. 2009/21 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu atsevišķām nodokļa maksātāju kategorijām 2010. gadā Carnikavas novadā" punktā 4.2.3. paredzēts, ka nekustamā īpašuma atvieglojumus trūcīgām un maznodrošinātām personām piešķir pēc Sociālā dienesta izziņas iesniegšanas par personas vai tās ģimenes atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas personas vai ģimenes statusam. Tā kā informācijas turētāja ir pati pašvaldība un informācija nekustamā īpašuma administrēšanas vajadzībām ir pieejama SOPA programmā no 01.07.2010, tad tiek svītrots no saistošiem noteikumiem šis punkts. Maznodrošinātās vai trūcīgās personas statuss tiek piešķirts nekustamā īpašuma nodokļa taksācijas gada laikā, tāpēc arī 3.2.1 punktā noteiktais dokumentu iesniegšanas termiņš nav aktuāls un 3.2.1 izteikts jaunā redakcijā.
2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Domes pilnvarojums izstrādāt saistošos noteikumus izriet no likuma "Par pašvaldībām" 14. panta trešās daļas un likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5. panta trešās daļas, kurā noteikts, ka savu funkciju izpildes nodrošināšanai likumā noteiktos gadījumos pašvaldības izdod saistošos noteikumus par nekustamā īpašuma atvieglojumu piemērošanu novada iedzīvotājiem.

2.2. Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir sniegt palīdzību grūtībās nonākušajiem Carnikavas novada iedzīvotājiem un ļaut saglabāt mājokli dzīves funkciju nodrošināšanai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Saistošo noteikumu īstenošanai tiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu, tas samazināsies aptuveni par Ls 9000.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir nekustamā īpašuma īpašnieki, kuru dzīvesvieta deklarēta Carnikavas novadā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks izskatīti Carnikavas novada domes sēdē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

24.12.2010