Ministru kabineta noteikumi Nr.218
Rīgā 2012.gada 27.martā (prot. Nr.17 15.§)
Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku
attīstības likuma
11.panta pirmo daļu un trešās daļas 1.punktu
1. Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 26.maija noteikumos Nr.485 "Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 90.nr.; 2010, 90.nr.; 2011, 134.nr.) šādus grozījumus:
1.1. papildināt 16.punktu aiz skaitļa un vārda "2.pielikumam" ar vārdiem un skaitli "un informāciju par saražotās produkcijas atlikumu iepriekšējā gada 31.decembrī";
1.2. izteikt 52.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:
"Pārtikas un veterinārais dienests informāciju par katru importēto vai noraidīto bioloģiskās lauksaimniecības produktus saturošu kravu ievada Pārtikas un veterinārā dienesta robežkontroles informācijas sistēmā un 24 stundu laikā pēc informācijas ievadīšanas nosūta tā dokumenta kopiju, pamatojoties uz kuru krava ievesta saskaņā ar Komisijas Regulas Nr. 1235/2008 6.panta 1.punktu vai 13.pantu, kontroles institūcijai, kas kontrolē importētāju.";
1.3. izteikt 59.punktu šādā redakcijā:
"59. Kontroles institūcija katru gadu līdz 30.aprīlim elektroniski nosūta reģistrēšanai valsts aģentūras "Lauksaimniecības datu centrs" (turpmāk - datu centrs) Bioloģiskās lauksaimniecības statistikas informācijas sistēmā šo noteikumu 16.punktā minēto informāciju, ievērojot datu centra noteikto datu formātu.";
1.4. izteikt 59.1 4.apakšpunktu šādā redakcijā:
"59.1 4. katru gadu līdz 5.septembrim nosūta kontroles institūcijai informāciju par katra īpašnieka vai pilnvarotās personas ganāmpulkā esošo lauksaimniecības dzīvnieku skaitu un dzīvnieku vienību skaitu kārtējā gada 1.jūlijā.";
1.5. papildināt noteikumus ar 60.1, 60.2 un 60.3 punktu šādā redakcijā:
"60.1 Kontroles institūcija lauksaimniecības dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrā, kas ir valsts informācijas sistēmas "Lauksaimniecības datu centra informācijas sistēma" sastāvdaļa (turpmāk - lauksaimniecības dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrs), ievada informāciju par individuāli apzīmējamā lauksaimniecības dzīvnieka vai lauksaimniecības dzīvnieku grupas atbilstību Padomes Regulā Nr. 834/2007 un Komisijas Regulā Nr. 889/2008 noteiktajām prasībām:
60.1 1. mēneša laikā:
60.1 1.1. pēc šo noteikumu 9.3.apakšpunktā minētā lēmuma pieņemšanas;
60.1 1.2. pēc tam, kad saņemts šo noteikumu 49.punktā minētais lēmums par atļaujas izsniegšanu operatoram Komisijas Regulas Nr. 889/2008 9.panta 4.punktā, 42.panta "a" apakšpunktā un Komisijas Regulas Nr. 889/2008 47.panta "a" un "b" apakšpunktā minētajā gadījumā;
60.1 1.3. pēc normatīvajos aktos par dzīvnieku un no tiem iegūto produktu aprites kārtību, kas nav regulēta Eiropas Savienības tieši piemērojamos aktos par bioloģisko lauksaimniecību, minētās atļaujas piešķiršanas;
60.1 2. 10 dienu laikā pēc Komisijas Regulas Nr. 889/2008 65.panta 3.punktā minētā ziņojuma izvērtēšanas par katru bišu saimi;
60.1 3. divu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 11.5.apakšpunktā minētā lēmuma pieņemšanas.
60.2 Datu centrs:
60.2 1. nodrošina kontroles institūcijai autorizētu pieeju lauksaimniecības dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistram, ievērojot normatīvajos aktos par datu aizsardzību noteikto kārtību;
60.2 2. nodrošina kontroles institūcijai iespēju ievadīt šo noteikumu 60.1 punktā minēto informāciju par visu ganāmpulku, novietni vai katru individuāli apzīmējamu dzīvnieku vai katru dzīvnieku grupu;
60.2 3. ievada šo noteikumu 60.1 punktā minēto informāciju par katru individuāli apzīmējamu lauksaimniecības dzīvnieka pēcnācēju, ja tas ir reģistrēts ganāmpulkā vai novietnē, kas atbilst Padomes Regulā Nr. 834/2007 un Komisijas Regulā Nr. 889/2008 noteiktajām prasībām;
60.2 4. ievada šo noteikumu 60.1 punktā minēto informāciju par katru individuāli apzīmējamu dzīvnieku, ja:
60.2 4.1. dzīvnieks ir iekļauts ganāmpulkā atbilstoši Komisijas Regulas Nr. 889/2008 9.panta 2. un 3.punktā minētajiem nosacījumiem;
60.2 4.2. ganāmpulkā ievesto pieaugušo lauksaimniecības dzīvnieku skaits viena kalendāra gada laikā nepārsniedz Komisijas Regulas Nr. 889/2008 9.panta 3.punktā noteikto.
60.3 Kontroles institūcija 10 dienu laikā pēc Komisijas Regulas Nr. 889/2008 65.panta 3.punktā minētā ziņojuma izvērtēšanas pārbauda lauksaimniecības dzīvnieku, ganāmpulku un novietņu reģistrā ievadītās informācijas atbilstību Padomes Regulā Nr. 834/2007 un Komisijas Regulā Nr. 889/2008 noteiktajām prasībām.";
1.6. papildināt noteikumus ar XI nodaļu šādā redakcijā:
"XI. Noslēguma jautājumi
66. Šo noteikumu 60.1 punkts, 60.2 1. un 60.2 2.apakšpunkts stājas spēkā 2012.gada 1.jūlijā.
67. Šo noteikumu 60.2 3. un 60.2 4.apakšpunkts un 60.3 punkts stājas spēkā 2013.gada 1.janvārī.";
1.7. izteikt 2.pielikumu šādā redakcijā:
"2.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 26.maija
noteikumiem Nr.485
Pārskata periods 20__.gada 1.janvāris-31.decembris
Juridiskās personas nosaukums |
Juridiskās personas reģistrācijas Nr. |
|
Fiziskās personas (pilnvarotās personas) vārds, uzvārds |
Fiziskās personas (pilnvarotās personas) personas kods
- |
Juridiskā adrese vai deklarētās dzīvesvietas adrese |
Sertifikāta vai izziņas Nr. |
Kontroli veica:
|
|
|
Saimniekošanas veids
Lauksaimniecības (turpmāk - l/s) produkcijas ražotājs - audzētājs | |
L/s produkcijas pārstrādātājs | |
L/s produkcijas importētājs |
Platība |
Rindas kods |
ha |
Lauksaimniecībā izmantojamā zemes platība (turpmāk - LIZ) kopā |
10 000 |
|
Sertificētā LIZ |
20 000 |
1.1.tabula
Augkopība
Kultūra |
Rindas kods |
Platība
(ha) |
Saražotā produkcija
(t) |
Izlietotā produkcija |
Vidējā pārdošanas cena (Ls/t) |
Produkcijas
tirdzniecības vietas (atzīmēt |
|||||||
pārdotā produkcija (t) (precizitāte 0,001) |
saimniecībā izmantotā produkcija (pašpatēriņš) (t) (precizitāte 0,001) |
||||||||||||
1.pārejas gads |
2.pārejas gads |
bioloģiskā l/s |
1.pārejas gads |
2.pārejas gads |
bioloģiskā l/s |
kopā |
bioloģiskā l/s |
konvencionālā |
bioloģiskā l/s |
||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
Graudaugi (1100=1110+1111+..+1117) |
1100 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
Vasaras kvieši |
1110 |
||||||||||||
Ziemas kvieši |
1111 |
||||||||||||
Rudzi |
1112 |
||||||||||||
Mieži, vasaras, ziemas |
1113 |
||||||||||||
Auzas |
1114 |
||||||||||||
Tritikāle |
1115 |
||||||||||||
Griķi |
1116 |
||||||||||||
Graudaugu un pākšaugu mistri graudiem |
1117 |
||||||||||||
Pākšaugi (sēklu
produkcija) (1200=1210+1211+..+1214) |
1200 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
Zirņi |
1210 |
||||||||||||
Pupiņas |
1211 |
||||||||||||
Lopbarības pupas |
1212 |
||||||||||||
Vīķi |
1213 |
||||||||||||
Lupīna |
1214 |
||||||||||||
Kartupeļi |
1310 |
||||||||||||
Cukurbietes (bez sēkliniekiem) |
1320 |
||||||||||||
Lopbarības saknes (bez sēkliniekiem) |
1330 |
||||||||||||
Graudaugi, pākšaugi, to mistri zaļbarībai un skābbarībai |
1340 |
||||||||||||
Tehniskās kultūras (1350=1351+1352+..+1358) |
1350 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
Apiņi |
1351 |
||||||||||||
Rapsis un ripsis |
1352 |
||||||||||||
Ārstniecības augi** |
1353 |
||||||||||||
Garšaugi |
1354 |
||||||||||||
Lini |
1355 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|||
Kaņepes |
1356 |
||||||||||||
Pārējās tehniskās kultūras |
1357 |
||||||||||||
Ķimenes |
1358 |
||||||||||||
Dārzeņi | |||||||||||||
Atklātā laukā kopā (1400=1401+1402+..+1419) |
1400 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
Galviņkāposti |
1401 |
||||||||||||
Ziedkāposti |
1402 |
||||||||||||
Pārējie kāposti |
1419 |
||||||||||||
Puravi |
1403 |
||||||||||||
Salāti |
1404 |
||||||||||||
Sīpoli lociņiem |
1405 |
||||||||||||
Pārējie lapu un kātu dārzeņi |
1406 |
||||||||||||
Gurķi |
1407 |
||||||||||||
Tomāti |
1408 |
||||||||||||
Kabači |
1409 |
||||||||||||
Ķirbji |
1410 |
||||||||||||
Pārējie augļu dārzeņi |
1411 |
||||||||||||
Galda bietes |
1412 |
||||||||||||
Burkāni |
1413 |
||||||||||||
Sīpoli |
1414 |
||||||||||||
Ķiploki |
1415 |
||||||||||||
Mārrutki |
1416 |
||||||||||||
Pārējie sakņaugu dārzeņi |
1417 |
||||||||||||
Zaļie zirnīši |
1418 |
||||||||||||
Segtās platības (kopējā izmantotā platība (m2)) |
1500 |
||||||||||||
Tomāti (m2) |
1501 |
||||||||||||
Gurķi (m2) |
1502 |
||||||||||||
Salāti (m2) |
1503 |
||||||||||||
Redīsi (m2) |
1504 |
||||||||||||
Loki (m2) |
1505 |
||||||||||||
Pārējie dārzeņi (m2) |
1506 |
||||||||||||
Ziedi (m2/1000 gab.) |
1507 |
||||||||||||
Stādi (m2/1000 gab.) |
1508 |
||||||||||||
Zemenes (m2) |
1509 |
||||||||||||
Sēnes (m2) |
1510 |
||||||||||||
Dārzeņi sēklu ieguvei |
1520 |
||||||||||||
Lopbarības augi | |||||||||||||
Zālāji
kopā (1610=1611+1612) |
1610 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
Viengadīgie zālāji |
1611 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|||
Ilggadīgie zālāji |
1612 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|||
No kopējiem zālājiem |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|
siens |
1615 |
x |
x |
x |
|||||||||
skābbarība |
1616 |
x |
x |
x |
|||||||||
sēkla |
1617 |
x |
x |
x |
|||||||||
Kukurūza zaļbarībai |
1620 |
||||||||||||
Zaļmēslojuma kultūras |
1710 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|||
Nektāraugi |
1720 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|||
Lopbarības sakņaugi sēklu ieguvei |
1730 |
||||||||||||
Pārējās kultūras |
1740 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|||
Papuve kā daļa no augsekas |
2000 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|||
Dabīgās ganības un pļavas |
3000 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|||
siens |
3100 |
x |
x |
x |
|||||||||
skābbarība |
3200 |
x |
x |
x |
|||||||||
Neizmantotās LIZ platības |
5000 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|||
Atmatas |
6000 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
|||
Ziedi |
7000 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
Datums*** | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīmes.
1. x - nav jāaizpilda.
2. * Tirdzniecības vietas: T - tieši no saimniecības; TR - tirgus; L - lielveikali; V - veikali; BV - specializētie bioloģiskās produkcijas veikali; P - pārstrādei; E - eksportam; C - citur.
3. ** Ārstniecības augi, kas tiek kultivēti vai kas tiek ievākti no citām saimniecības LIZ platībām (augļu dārzi, pļavas, grāvmalas u.c.).
4. *** Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
1.2.tabula
Augkopība
Kultūra |
Rindas kods |
Platība (ha) (precizitāte 0,01) |
Saražotā produkcija
(t) |
Izlietotā produkcija |
Vidējā pārdošanas cena (Ls/t) |
Produk-cijas tirdznie-cības vietas (atzīmēt galvenās)** |
||||||||||
stādījumi kopā |
t.sk. ražojošie* |
pārdotā produkcija (t) (precizitāte 0,001) |
izmantotā produkcija
saimniecībā (pašpatēriņš) |
|||||||||||||
1.pārejas gads |
2.pārejas gads |
bioloģiskā |
1.pārejas gads |
2.pārejas gads |
bioloģiskā l/s |
1.pārejas gads |
2.pārejas gads |
bioloģiskā |
kopā |
bioloģiskā l/s |
konven-cionālā |
bioloģiskā l/s |
||||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
Augļu dārzi un
ogulāji kopā (4000=4010+ 4011+..+4023) |
4000 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
Ābeles |
4010 |
|||||||||||||||
Bumbieres |
4011 |
|||||||||||||||
Smiltsērkšķi |
4012 |
|||||||||||||||
Plūmes |
4013 |
|||||||||||||||
Ķirši |
4014 |
|||||||||||||||
Jāņogas |
4015 |
|||||||||||||||
Upenes |
4016 |
|||||||||||||||
Ērkšķogas |
4017 |
|||||||||||||||
Aronijas |
4018 |
|||||||||||||||
Zemenes |
4019 |
|||||||||||||||
Avenes |
4020 |
|||||||||||||||
Dzērvenes |
4021 |
|||||||||||||||
Augstās zilenes |
4022 |
|||||||||||||||
Pārējie |
4023 |
Datums*** | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīmes.
1. x - nav jāaizpilda.
2. * Ražojošie stādījumi - augļu koku un ogulāju stādījumi, izņemot jaunos stādījumus līdz pirmajai ražai.
3. ** Tirdzniecības vietas: T - tieši no saimniecības; TR - tirgus; L - lielveikali; V - veikali; BV - specializētie bioloģiskās produkcijas veikali; P - pārstrādei; E - eksportam; C - citur.
4. *** Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
1.3.tabula
Savvaļas platība*
Kultūra |
Rindas kods |
Platība (ha) (precizitāte 0,01) |
Ievāktā produkcija (kg) (precizitāte 0,1) |
||||
1.pārejas gads |
2.pārejas gads |
bioloģiskā |
1.pārejas gads |
2.pārejas gads |
bioloģiskā |
||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
Savvaļas platība |
10 |
x |
x |
x |
|||
ārstniecības augi |
11 |
x |
x |
x |
|||
ogas |
12 |
x |
x |
x |
|||
sēnes |
13 |
x |
x |
x |
|||
bērzu sulas |
14 |
x |
x |
x |
|||
pārējie (norādīt) |
15 |
x |
x |
x |
|||
... |
16 |
x |
x |
x |
|||
... |
17 |
x |
x |
x |
|||
Savvaļas platība dzīvnieku ganībām |
20 |
x |
x |
x |
Datums** | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīmes.
1. x - nav jāaizpilda.
2. * Savvaļas platība ir saimniecības platība, kas nav lauksaimniecībā izmantotā zeme.
3. ** Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
2.tabula
Dzīvnieku izcelsmes produkcija
Produkcijas veids |
Rindas kods |
Saražotā
produkcija |
Pārdotā bioloģiskā
produkcija |
Saimniecībā izmantotā produkcija (pašpatēriņš) (precizitāte 0,1) |
Vidējā pārdošanas cena (Ls/par vienību) |
|||
pārejas perioda |
bioloģiskā l/s |
konvencionālā |
bioloģiskā l/s |
konvencionālā |
bioloģiskā l/s |
|||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
Gaļa kautsvarā (kg) | ||||||||
Liellopu gaļa |
111 |
|||||||
Aitas gaļa |
112 |
|||||||
Kazas gaļa |
113 |
|||||||
Cūkgaļa |
114 |
|||||||
Putnu gaļa |
115 |
|||||||
Trušu gaļa |
116 |
|||||||
Pārējā gaļa |
117 |
|||||||
Briežu gaļa |
118 |
|||||||
Piens, piena produkti | ||||||||
Svaigpiens (l) (120=121+..+123) tai skaitā: |
120 |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
x |
govs piens |
121 |
|||||||
kazas piens |
122 |
|||||||
aitas piens |
123 |
|||||||
Piena produkcija saimniecībā (kg) | ||||||||
Pilnpiens |
130 |
|||||||
Krējums |
131 |
|||||||
Sviests |
132 |
|||||||
Siers |
133 |
|||||||
Biezpiens |
134 |
|||||||
Jogurts |
135 |
|||||||
Pārējā |
136 |
|||||||
Olas (tūkst. gab.) | ||||||||
Vistu olas kopā |
140 |
|||||||
no tām inkubācijai |
142 |
|||||||
Pārējās olas |
150 |
|||||||
Biškopības produkti (kg) | ||||||||
Medus |
160 |
|||||||
Vasks |
170 |
|||||||
Ziedputekšņi |
181 |
|||||||
Propoliss |
182 |
|||||||
Peru pieniņš |
183 |
|||||||
Bišu maize |
184 |
|||||||
Akvakultūras produkti (kg) | ||||||||
Vēži |
191 |
|||||||
Zivis |
192 |
|||||||
Pārējie |
193 |
Vidējais izslaukums no vienas govs (kg/gadā) ___________________________
Vidējais izslaukums no vienas kazas (kg/gadā) ___________________________
Vidējais olu skaits no vienas vistas gadā ________________________________
Datums* | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
3.1.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu pārstrāde
Produkcijas veids |
Rindas kods |
Kopējais saražotais
apjoms (t) |
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) |
Galvenās eksporta valstis |
A |
B |
1 |
2 |
3 |
Gaļas apstrāde* (2010=2011+2012+..+2017) |
2010 |
x |
x |
x |
Cūkgaļa |
2011 |
|||
Liellopu gaļa |
2012 |
|||
Aitu un kazu gaļa |
2013 |
|||
Putnu gaļa |
2014 |
|||
Trušu gaļa |
2015 |
|||
Briežu gaļa |
2016 |
|||
Pārējā gaļa |
2017 |
|||
Gaļas produktu ražošana
un konservēšana** (210=211+212+..+217) |
210 |
x |
x |
x |
Cūkgaļa |
211 |
|||
Liellopu gaļa |
212 |
|||
Aitu un kazu gaļa |
213 |
|||
Putnu gaļa |
214 |
|||
Trušu gaļa |
215 |
|||
Briežu gaļa |
216 |
|||
Pārējā gaļa |
217 |
|||
Zivju un zivju produktu ražošana |
220 |
x |
x |
x |
... |
221 |
|||
... |
222 |
|||
... |
223 |
Datums*** | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīmes.
1. Gaļas apstrāde - kautķermeņu ieguve kautuvēs, sadalīšana, iepakošana, atdzesēšana, saldēšana.
2. ** Gaļas produktu ražošana un konservēšana - gaļas žāvēšana, kūpināšana, sālīšana, gaļas produktu (desu, cīsiņu, pastētes, rulešu, konservu utt.) ražošana
3. *** Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
3.2.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu pārstrāde
Produkcijas veids |
Rindas kods |
Kopējais saražotais
apjoms (t) |
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) |
Galvenās eksporta valstis |
A |
B |
1 |
2 |
3 |
Kartupeļu pārstrāde |
310 |
|||
Augļu, ogu un dārzeņu sulu ražošana |
320 |
|||
Augļu, ogu, dārzeņu un sēņu pārstrāde un konservēšana (330=331+332) |
330 |
x |
x |
x |
Augļu, ogu, dārzeņu un sēņu pārstrāde un konservēšana |
331 |
|||
Augļu, ogu, dārzeņu un sēņu apstrāde, mazgāšana, iepakošana |
332 |
Datums* | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīme. *Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
3.3.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu pārstrāde
Produkcijas veids |
Rindas kods |
Kopējais saražotais
apjoms (t) |
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) |
Galvenās eksporta valstis |
A |
B |
1 |
2 |
3 |
Augu eļļas un dzīvnieku
izcelsmes tauku ražošana
(410=411+412+413) |
410 |
x |
x |
x |
Neapstrādātas eļļas un tauku ražošana
(ieskaitot kaņepju sviestu) |
411 |
|||
Rafinētas eļļas un tauku ražošana |
412 |
|||
Margarīna un līdzīgu pārtikas tauku ražošana |
413 |
Datums* | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
3.4.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu pārstrāde
Produkcijas veids |
Rindas kods |
Kopējais saražotais
apjoms (t) |
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) |
Galvenās eksporta valstis |
A |
B |
1 |
2 |
3 |
Piena
pārstrāde un siera ražošana (510=511+512+..+518) |
510 |
x |
x |
x |
Piena apstrāde (piemēram, pasterizēts, sterilizēts) |
511 |
|||
Salds krējums |
512 |
|||
Jogurts |
513 |
|||
Krējums |
514 |
|||
Biezpiens |
515 |
|||
Sviests |
516 |
|||
Paniņas |
517 |
|||
Siers |
518 |
|||
Saldējums |
520 |
Datums* | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
3.5.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu pārstrāde
Produkcijas veids |
Rindas kods |
Kopējais saražotais
apjoms (t) |
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) |
Galvenās eksporta valstis |
A |
B |
1 |
2 |
3 |
Graudu un miltu produkcijas ražošana (610=611+612+613+614) |
610 |
x |
x |
x |
Graudu
malšanas produktu (miltu, putraimu, pārslu) ražošana |
611 |
|||
Maizes, svaigi ceptu mīklas izstrādājumu un kūku ražošana |
612 |
|||
Sausiņu, cepumu un ilgi uzglabājamu konditorejas izstrādājumu ražošana |
613 |
|||
Makaronu, nūdeļu un līdzīgu miltu izstrādājumu ražošana |
614 |
|||
Cietes un cietes produktu ražošana (620=621+622+623) |
620 |
x |
x |
x |
Kartupeļu ciete |
621 |
|||
Graudaugu ciete |
622 |
|||
Pārējā ciete |
623 |
|||
Lopbarības ražošana |
630 |
|||
Suņu, kaķu un citu dzīvnieku barības ražošana |
640 |
Datums* | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
3.6.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu pārstrāde
Produkcijas veids |
Rindas kods |
Kopējais saražotais
apjoms (t) |
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) |
Galvenās eksporta valstis |
A |
B |
1 |
2 |
3 |
Tējas, kafijas ražošana |
710 |
|||
Cukura ražošana |
720 |
|||
Kakao, šokolādes, konfekšu un citas cukurotas konditorejas ražošana |
730 |
|||
Garšvielu, piedevu ražošana |
740 |
|||
Homogenizētas un diētiskas pārtikas ražošana |
750 |
|||
Medus apstrāde, pārstrāde, iepakošana |
760 |
|||
Citu biškopības produktu apstrāde, pārstrāde, iepakošana |
770 |
|||
Gatavo ēdienu ražošana |
780 |
|||
Citu pārtikas produktu ražošana |
790 |
Datums* | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
3.7.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu pārstrāde
Produkcijas veids |
Rindas kods |
Kopējais saražotais
apjoms (t) |
Eksportētais apjoms
(ieskaitot uz ES valstīm) (t) |
Galvenās eksporta valstis |
A |
B |
1 |
2 |
3 |
Dzērienu ražošana (810=811+812+..+818) |
810 |
x |
x |
x |
Destilētu alkoholisko dzērienu ražošana |
811 |
|||
Etilspirta ražošana no raudzētām izejvielām |
812 |
|||
Vīna ražošana |
813 |
|||
t.sk. no vīnogām |
8130 |
|||
Sidra un pārējo augļu un ogu vīnu ražošana |
814 |
|||
Pārējo nedestilētu dzērienu ražošana no raudzētām izejvielām |
815 |
|||
Minerālūdeņu un bezalkoholisko dzērienu ražošana |
816 |
|||
Alus ražošana |
817 |
|||
Iesala ražošana |
818 |
Datums* | |||||
(paraksts***) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.
3.8.tabula
Bioloģiskās lauksaimniecības produktu pārstrādē izmantotās izejvielas
Izejvielas nosaukums |
Rindas kods |
Savā saimniecībā saražotais apjoms (t) (precizitāte 0,001) |
Iepirktais apjoms |
||
no Latvijas ražotājiem (t) (precizitāte 0,001) |
importēts (t.sk. no ES valstīm) (t) (precizitāte 0,001) |
galvenās importētājvalstis |
|||
A |
B |
1 |
2 |
3 |
4 |
Svaigpiens |
11 000 |
||||
Cūkgaļa |
12 100 |
||||
Liellopu gaļa |
12 200 |
||||
Aitu un kazu gaļa |
12 300 |
||||
Putnu gaļa |
12 400 |
||||
Trušu gaļa |
12 500 |
||||
Briežu gaļa |
12 600 |
||||
Pārējā gaļa |
12 700 |
||||
Zivis |
13 100 |
||||
Vēžveidīgie |
13 200 |
||||
Medus |
14 000 |
||||
Graudi |
21 000 |
||||
Milti |
21 100 |
||||
Kartupeļi |
22 100 |
||||
Dārzeņi |
22 200 |
||||
Augļi |
22 300 |
||||
Ogas |
22 400 |
||||
Sēnes |
23 000 |
||||
Rapsis |
24 100 |
||||
Linsēklas |
24 200 |
||||
Pārējie eļļas augi |
24 300 |
||||
Augi tējai |
25 000 |
||||
Garšaugi |
26 000 |
Datums* ________________
(paraksts*) |
(vārds un uzvārds) |
Piezīme.* Dokumenta rekvizītus "Datums" un "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."
2. Šo noteikumu 1.3. un 1.4.apakšpunkts stājas spēkā 2013.gada 1.janvārī.
Ministru prezidents V.Dombrovskis
Zemkopības ministre L.Straujuma