Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.110

Rīgā 2012.gada 14.februārī (prot. Nr.8 19.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 5.aprīļa noteikumos Nr.272 "Noteikumi par darbības programmas ''Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.4.4.1.aktivitātes ''Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi" devīto projektu iesniegumu atlases kārtu"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda vadības likuma 18.panta 10.punktu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2011.gada 5.aprīļa noteikumos Nr.272 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.4.4.1.aktivitātes "Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi" devīto projektu iesniegumu atlases kārtu" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 61.nr.) šādus grozījumus:

1.1. svītrot 6.2.6.apakšpunktā vārdu un abreviatūru (turpmāk - ERAF);

1.2. izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Aktivitātes ietvaros projektu līdzfinansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un finansējuma saņēmēja līdzekļiem. Aktivitātes ietvaros pieejamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums (turpmāk - ERAF finansējums) ir 30 759 948 lati un finansējuma saņēmēju līdzfinansējums - 21 078 329 lati.";

1.3. izteikt 19.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

''19.2. ir apdrošināts būvniecības garantijas laiks uz vismaz diviem gadiem no objekta nodošanas brīža par apdrošinājuma summu, kas nav zemāka par pieciem procentiem no projekta kopējo būvniecības izmaksu apmēra, vai ir izsniegta garantija būvniecības garantijas laikam ar termiņu vismaz divi gadi no objekta nodošanas brīža par galvojuma summu, kas nav zemāka par pieciem procentiem no projekta kopējo būvniecības izmaksu apmēra, ja minēto garantiju ir izsniegusi kredītiestāde, kas atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai reģistrējusies kredītiestādes darbības veikšanai Latvijas Republikā (turpmāk - kredītiestāde);'';

1.4. izteikt 57.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"57.5. pirms projekta īstenošanas uzsākšanas finansējuma saņēmējs atbilstoši normatīvajam aktam, kas nosaka kārtību, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai, un nosaka maksājumu veikšanas un izdevumu deklarācijas sagatavošanas kārtību, ir atvēris:

57.5.1. ja finansējuma saņēmējs ir juridiska persona - norēķinu kontu Valsts kasē vai darījuma kontu kredītiestādē;

57.5.2. ja finansējuma saņēmējs ir fiziska persona - darījuma kontu kredītiestādē.";

1.5. svītrot 59.4.apakšpunktā vārdus "Latvijas Republikā reģistrētajā";

1.6. izteikt 64.punktu šādā redakcijā:

"64. Sadarbības iestāde maksājumus veic uz atsevišķu projekta īstenošanai atvērto finansējuma saņēmēja darījuma vai norēķinu kontu kredītiestādē (ja finansējuma saņēmējs ir juridiska persona vai fiziska persona) vai norēķinu kontu Valsts kasē (ja finansējuma saņēmējs ir juridiska persona).";

1.7. izteikt 4.pielikuma 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Ēkas identifikācija

Ēkas adrese  
Ēkas tips  
Ēkas kadastra numurs  
Virszemes stāvu skaits ēkā  
Aprēķina (apkurināmā) platība

"

1.8. izteikt 4.pielikuma 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Enerģijas patēriņa dati

 

Siltumenerģijas patēriņš (MWh)

Periods* (no-līdz)

Apkurei

Karstā ūdens sagatavošanai

     
     
     
     

Piezīme. * Ja pieejama informācija, jānorāda dati par pēdējo piecu gadu periodu. Dati jānorāda par pilniem gadiem.";

1.9. izteikt 4.pielikuma 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Apkurei piegādātās enerģijas ietaupījums, īstenojot renovācijas pasākumus (rēķina no vidējiem enerģijas patēriņa datiem)

%*

MWh gadā

kWh/m2 gadā

     

Piezīme. * 35 % no ēkas siltumenerģijas patēriņa apkurei, ja ēkai izmērītais enerģijas patēriņš apkurei ir 105-134 kWh/m2 gadā; 40 % no ēkas siltumenerģijas patēriņa apkurei, ja ēkai izmērītais enerģijas patēriņš apkurei ir 135-165 kWh/m2 gadā."

2. Šo noteikumu 1.7., 1.8. un 1.9.apakšpunkts stājas spēkā 2012.gada 1.aprīlī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ekonomikas ministra vietā -
vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs E.Sprūdžs

22.02.2012