Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1016

Rīgā 2011.gada 27.decembrī (prot. Nr.76 17.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 31.oktobra noteikumos Nr.889 "Noteikumi par kārtību, kādā cilvēku tirdzniecības upuri saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, un kritērijiem personas atzīšanai par cilvēku tirdzniecības upuri"

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
 3.panta otro daļu un 13.panta pirmās daļas 7.punktu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2006.gada 31.oktobra noteikumos Nr.889 "Noteikumi par kārtību, kādā cilvēku tirdzniecības upuri saņem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, un kritērijiem personas atzīšanai par cilvēku tirdzniecības upuri" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 176.nr.; 2009, 166.nr.) šādus grozījumus:

1.1. aizstāt noteikumu tekstā vārdu "ministrija" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "aģentūra" (attiecīgā locījumā);

1.2. izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Pakalpojumu sniegšanu koordinē Sociālās integrācijas valsts aģentūra (turpmāk - aģentūra). Aģentūra:

2.1. pieņem lēmumu par pakalpojumu sniegšanu vai atteikumu sniegt pakalpojumus, ja nav ievērotas šajos noteikumos minētās prasības;

2.2. veido sniegto pakalpojumu datubāzi.";

1.3. izteikt 5.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.2. izmeklētāja, prokurora vai izmeklēšanas grupas dalībnieka lēmumu, ar kuru persona atzīta par cietušo krimināllietā par cilvēku tirdzniecību, tiesībaizsardzības institūcijas izziņu, ka persona cietusi cilvēku tirdzniecībā, pakalpojumu sniedzēja personas novērtēšanas protokolu (1.pielikums), kurā noteikta personas atbilstība cilvēku tirdzniecības upura kritērijiem, vai ārvalsts tiesībaizsardzības institūcijas izziņu, ka uzsākts kriminālprocess vai tiek veiktas citas darbības, kas var būt par pamatu tam, lai šo noteikumu 7.punktā minētā komisija pieņemtu lēmumu, ka persona atbilst cilvēku tirdzniecības upura kritērijiem.";

1.4. aizstāt 6.2. un 6.3.apakšpunktā vārdus ''kriminālprocesa virzītāja'' ar vārdiem ''izmeklētāja, prokurora vai izmeklēšanas grupas dalībnieka''.

2. Noteikumi stājas spēkā 2012.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Labklājības ministre I.Viņķele

01.01.2012