Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 14.01.2014. - 31.05.2015. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12

Liepājā 2011.gada 27.oktobrī (prot. Nr.12, 3.§)
Par braukšanas maksu sabiedriskajā transportā
Izdoti saskaņā ar Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešo daļu
1. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1.1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka braukšanas maksu pilsētas sabiedriskajā transportā un kārtību, kādā Liepājas pilsētas administratīvajā teritorijā (turpmāk – pilsēta) pastāvīgi deklarētie iedzīvotāji var saņemt braukšanas maksas atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā.

1.2. Braukšanas maksas atvieglojumi darbojas pilsētas maršrutu tīklā, kurā pasažieru pārvadātāji veic regulāros pasažieru pārvadājumus ar tramvajiem un pilsētas maršruta autobusiem.

1.3. Pilsētas sabiedriskajā transportā abonementa biļetes (mēnešbiļetes) ar atlaidēm ir derīgas tikai kopā ar dokumentu, kas apliecina piederību pie atbilstošas pasažieru grupas, ja uz abonementa biļetes norādīts tās uzrādītāja vārds un uzvārds.

2. BRAUKŠANAS MAKSA PILSĒTAS SABIEDRISKAJĀ TRANSPORTĀ UN PIEMĒROJAMIE BRAUKŠANAS MAKSAS ATVIEGLOJUMI

2.1. Braukšanas maksa pilsētas sabiedriskajā transportā (tramvajs, pilsētas maršruta autobuss) noteikta saskaņā ar pielikumu.

2.2. Pirmsskolas vecuma bērniem ir tiesības bez maksas izmantot pilsētas maršrutu tīkla autobusus un tramvajus.

2.3. Pilsētā pastāvīgi deklarētiem bērniem ar garīgās vai fiziskās attīstības traucējumiem un īpašām vajadzībām, kuri mācās speciālajās izglītības iestādēs vai speciālajās izglītības klasēs, vai kuri integrēti vispārējās izglītības iestādēs, ir tiesības, uzrādot izglītības iestādes izdotu skolēnu apliecību, bez maksas izmantot pilsētas maršruta autobusus un tramvajus.

2.4. Mācību gada laikā abonementa biļeti (mēnešbiļeti) braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 50% atlaidi ir tiesīgi saņemt pilsētā pastāvīgi deklarētie vispārējās izglītības iestādēs klātienē izglītojamie. Lai saņemtu abonementa biļeti (mēnešbiļeti), nepieciešams uzrādīt izglītojamā apliecību.

2.4.1 Mācību gada laikā abonementa biļeti (mēnešbiļeti) braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 100% atlaidi ir tiesīgi saņemt pilsētā pastāvīgi deklarētie Liepājas pilsētas vispārējās izglītības iestādēs klātienē izglītojamie 1.klašu audzēkņi. Abonementa biļeti (mēnešbiļeti) var saņemt savā izglītības iestādē.

(Liepājas pilsētas domes 22.08.2013. saistošo noteikumu Nr.16 redakcijā)

2.5. Mācību gada laikā abonementa biļeti (mēnešbiļeti) braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 50% atlaidi ir tiesīgi saņemt pilsētā pastāvīgi deklarētie profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļā izglītojamie, kuri uzņemti atbilstoši valsts vai pašvaldību finansēto vietu skaitam, un augstākās izglītības iestāžu pilna laika studējošie, kuri studē valsts vai pašvaldību finansētajās studiju vietās. Lai saņemtu abonementa biļeti (mēnešbiļeti), nepieciešams uzrādīt izglītojamā apliecību un skolas izziņu par uzņemšanu valsts vai pašvaldības finansētajās studiju vietās.

2.6. Mācību gada laikā abonementa biļeti (mēnešbiļeti) braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 100% atlaidi ir tiesīgi saņemt pilsētā pastāvīgi deklarētie vispārējās izglītības iestādēs klātienē izglītojamie un profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņi no ģimenēm, kuru aprūpē ir 5 vai vairāk bērni (bērns šo noteikumu izpratnē ir arī persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, bet turpina mācības vispārējā vai profesionālā mācību iestādē dienas maiņā un nav nodarbināts, bet ne ilgāk kā līdz 21 gada vecumam) un kurām nav noteikta atbilstība trūcīgas ģimenes statusam. Lai saņemtu abonementa biļeti (mēnešbiļeti), nepieciešams uzrādīt izglītojamā apliecību.

2.7. Mācību gada laikā abonementa biļeti (mēnešbiļeti) braukšanai pilsētas maršrutu autobusos vai tramvajos ar 100% atlaidi ir tiesīgi saņemt pilsētā pastāvīgi deklarētie vispārējās izglītības iestādēs klātienē izglītojamie, profesionālās vidējās izglītības iestāžu dienas nodaļu audzēkņi un augstāko izglītības iestāžu dienas nodaļu studenti no ģimenēm, kurām piešķirts trūcīgas ģimenes statuss. Lai saņemtu abonementa biļeti (mēnešbiļeti), nepieciešams uzrādīt izglītojamā apliecību un iesniegt Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" izsniegtas izziņas par trūcīgas ģimenes statusa noteikšanu kopiju.

2.8. Pilsētā pastāvīgi deklarētie donori, kuri pēdējo divu kalendāro gadu laikā pirms abonementa biļetes (mēnešbiļetes) pieprasīšanas nodevuši ne mazāk kā trīs fizioloģiskās normas (1,2 litri) asinis, abonementa biļeti (mēnešbiļeti) braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ir tiesīgi saņemt ar 50% atlaidi. Lai saņemtu abonementa biļeti (mēnešbiļeti), nepieciešams uzrādīt SIA "LIEPĀJAS REĢIONĀLĀ SLIMNĪCA" izsniegtu izziņu un personu apliecinošu dokumentu.

2.9. Pilsētā pastāvīgi deklarētie politiski represētie nestrādājošie pensionāri, kuriem piešķirtās pensijas apmērs un piemaksa par darba stāžu mēnesī ir Ls 250,00 vai mazāks, ir tiesīgi saņemt abonementa biļeti (mēnešbiļeti) braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 50% atlaidi. Lai saņemtu abonementa biļeti (mēnešbiļeti), nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un politiski represētās personas apliecību.

(Liepājas pilsētas domes 21.02.2013. saistošo noteikumu Nr.1 redakcijā)

2.10. Pilsētā pastāvīgi deklarētie Latvijas savienības "ČERNOBIĻA" biedri ir tiesīgi saņemt abonementa biļeti (mēnešbiļeti) braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 50% atlaidi. Lai saņemtu abonementa biļeti (mēnešbiļeti), nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un Latvijas savienības "ČERNOBIĻA" izsniegtu apliecību.

2.11. Pilsētā pastāvīgi deklarētie nestrādājošie vecuma pensionāri, kuriem piešķirtās pensijas apmērs un piemaksa par darba stāžu mēnesī, kā arī citu valstu pensija ir Ls 180,00 vai mazāk, ir tiesīgi saņemt abonementa biļeti (mēnešbiļeti) braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 50% atlaidi no abonementa biļetes (mēnešbiļetes) cenas. Lai saņemtu abonementa biļeti (mēnešbiļeti), nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

(Liepājas pilsētas domes 21.02.2013. saistošo noteikumu Nr.1 redakcijā)

2.11.1 Personām, kurām ar Liepājas pilsētas domes lēmumu ir piešķirts tituls GODA LIEPĀJNIEKS, ir tiesības saņemt abonementa biļeti vienam gadam braukšanai pilsētas maršruta autobusos un tramvajos ar 100% atlaidi. Abonementa biļetes vienam gadam saņemamas Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūrā "LIEPĀJAS SABIEDRISKAIS TRANSPORTS", uzrādot personas apliecinošu dokumentu.

(Liepājas pilsētas domes 22.08.2013. saistošo noteikumu Nr.16 redakcijā)

2.11.2 Personas, kuras sasniegušas 80 gadu vecumu, ir tiesīgas saņemt abonementa biļeti (mēnešbiļeti) braukšanai pilsētas maršruta autobusos vai tramvajos ar 100% atlaidi no abonementa biļetes (mēnešbiļetes) cenas. Lai saņemtu abonementa biļeti (mēnešbiļeti), nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu. Abonementa biļetes saņemamas Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūrā "LIEPĀJAS SABIEDRISKAIS TRANSPORTS" vai Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS".

(Liepājas pilsētas domes 12.12.2013. saistošo noteikumu Nr.54 redakcijā)

2.12. Šo noteikumu 2.4., 2.5., 2.8. un 2.10.apakšpunktā minētās abonementa biļetes (mēnešbiļetes) saņemamas Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūrā "Liepājas sabiedriskais transports" vai uzņēmumā, kas veic pārvadājumus pilsētas maršrutu tīklā.

2.13. Šo noteikumu 2.6., 2.7., 2.9. un 2.11.apakšpunktā minētās abonementa biļetes (mēnešbiļetes) saņemamas Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS".

3. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMI

3.1. Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" katru mēnesi līdz mēneša 15.datumam iesniedz Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūrai "Liepājas sabiedriskais transports" informāciju par iedzīvotāju skaitu, kuri izmantojuši braukšanas maksas atvieglojumus iepriekšējā mēnesī.

3.2. Šie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3.3. Ar šo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē:

3.3.1. Liepājas pilsētas domes 2009.gada 13.augusta saistošie noteikumi Nr.17 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā";

3.3.2. Liepājas pilsētas domes 2009.gada 10.septembra saistošie noteikumi Nr.19 "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2009.gada 13.augusta saistošajos noteikumos Nr.17 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā"".

4. PĀREJAS NOTEIKUMI

(Sadaļa Liepājas pilsētas domes 22.08.2013. saistošo noteikumu Nr.16 redakcijā)

4.1. Noteikt, ka braukšanas maksa Liepājas pilsētas sabiedriskajā transportā latos (Ls) ir spēkā līdz 2014.gada 1.janvārim.

4.2. Šo noteikumu pielikums stājas spēkā 2014.gada 1.janvārī.

(Pielikuma jaunā redakcija iekļauta saistošo noteikumu redakcijā uz 01.01.2014.)

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
Pielikums
Liepājas pilsētas domes
2011.gada 27.oktobra saistošajiem noteikumiem Nr.12
BRAUKŠANAS MAKSA LIEPĀJAS PILSĒTAS SABIEDRISKAJĀ TRANSPORTĀ

(Pielikums Liepājas pilsētas domes 22.08.2013. saistošo noteikumu Nr.16 redakcijā; pielikuma jaunā redakcija stājas spēkā 01.01.2014., sk. saistošo noteikumu 4.2.punktu)

Braucienu skaits/ biļetes veids

Iegādes vieta

Cena ar PVN (EUR)

1 braucienamIepriekšpārdošanā

0,57

Pie transporta līdzekļa vadītāja

0,70

10 braucieniemVisiem transporta veidiem

5,41

   
   
 Transporta veids

Cena ar PVN (EUR)

1 dienasVisiem transporta veidiem

2,13

Abonementa biļete vienam mēnesim

Katrai dienaiTramvajs

17,07

Autobuss

19,92

Visiem transporta veidiem

28,46

Darba dienāmTramvajs

12,81

Autobuss

14,23

Visiem transporta veidiem

21,34

"Dienas vidus" (darba dienām no 10:00 – 15:00 un brīvdienās, svētku dienās)Tramvajs

9,96

Autobuss

11,38

Visiem transporta veidiem

17,07

Abonementa biļete 1 ceturksnimVisiem transporta veidiem

71,14

Abonementa biļete vienam gadam

Katrai dienaiVisiem transporta veidiem

256,12

Darba dienāmVisiem transporta veidiem

213,43

14.01.2014