Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 23.08.2014. - 01.07.2016. / Vēsturiskā
Ministru kabineta noteikumi Nr.945

Rīgā 2011.gada 6.decembrī (prot. Nr.72 65.§)
Par Latvijas Republikas valdības un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas saprašanās memorandu par sadarbību informācijas tehnoloģiju aizsardzībā
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 31.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Latvijas Republikas valdības un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas saprašanās memoranda par sadarbību informācijas tehnoloģiju aizsardzībā (turpmāk – saprašanās memorands) projekts ar šiem noteikumiem tiek pieņemts un apstiprināts.

2. Saprašanās memorandā paredzēto saistību izpildi koordinē Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju.

(Grozīts ar MK 19.08.2014. noteikumiem Nr.475)

3. Saprašanās memorands (nepubliskojams) stājas spēkā tā 11.pantā noteiktajā laikā un kārtībā.

4. Aizsardzības ministrija nodrošina saprašanās memoranda 8.nodaļā paredzētās kontaktinformācijas nosūtīšanu Ziemeļatlantijas līguma organizācijai, kā arī šīs informācijas pastāvīgu atjaunošanu. Par kontaktpersonām saprašanās memoranda 8.panta izpratnē tiek noteiktas šādas personas:

4.1. Aizsardzības ministrijas pārstāvis, Nacionālās informācijas tehnoloģiju drošības padomes priekšsēdētājs – kontaktpersona informācijas tehnoloģiju aizsardzības politikas un koordinācijas jautājumos;

4.2. Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas vadītājs – kontaktpersona attiecībā uz visiem tehniskajiem un operacionālajiem jautājumiem civilo informācijas tehnoloģiju jautājumos;

4.3. Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas nodarbinātais – kontaktpersona visos jautājumos diennakts režīmā;

4.4. Satversmes aizsardzības biroja nodarbinātais – kontaktpersona klasificētās informācijas aizsardzības jautājumos;

4.5. Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis – kontaktpersona Nacionālo bruņoto spēku informācijas tehnoloģiju jautājumos.

(Grozīts ar MK 19.08.2014. noteikumiem Nr.475)

5. Saprašanās memorandā iesaistītās institūcijas informācijas apmaiņu ar Ziemeļatlantijas līguma organizāciju atbilstoši saprašanās memorandam veic, ievērojot likumā "Par valsts noslēpumu" un Informācijas atklātības likumā noteiktos informācijas aizsardzības pasākumus, kā arī saprašanās memorandā noteiktos ierobežojumus.

6. Saprašanās memoranda 1.pielikumā noteiktos pakalpojumus sniedz Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija, Satversmes aizsardzības birojs un Nacionālie bruņotie spēki atbilstoši ārējos normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei.

7. Lēmumu par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas informācijas tehnoloģiju ātrās reaģēšanas vienības izvietošanu Latvijas Republikā, ievērojot saprašanās memoranda 4.panta un 2.pielikuma nosacījumus, pieņem Ministru kabinets, nosakot arī uzdevumus iesaistītajām institūcijām tā nodrošināšanai.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs A.Ronis
23.08.2014