Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta instrukcija Nr.11

Rīgā 2011.gada 22.novembrī (prot. Nr.68 3.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 23.marta instrukcijā Nr.2 "Kārtība, kādā ministrija sagatavo, noformē un izplata sabiedrībai informāciju par Valsts sekretāru sanāksmē, Ministru kabineta komitejā un Ministru kabineta sēdē izskatāmajiem projektiem un pieņemtajiem lēmumiem"

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 7.aprīļa
noteikumu Nr.300 "Ministru kabineta kārtības rullis" 17.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 23.marta instrukcijā Nr.2 "Kārtība, kādā ministrija sagatavo, noformē un izplata sabiedrībai informāciju par Valsts sekretāru sanāksmē, Ministru kabineta komitejā un Ministru kabineta sēdē izskatāmajiem projektiem un pieņemtajiem lēmumiem" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 53.nr.; 2011, 3.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt II nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"II. Informācijas sagatavošanas kārtība un saturs".

2. Izteikt 7.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"7. Pamatojoties uz Valsts sekretāru sanāksmes darba kārtību, ja nepieciešams, ministrija sagatavo aprakstošu informāciju par projekta izdošanas mērķi un tā būtību (necitējot projektā ietvertās normas, bet skaidrojot, kādas problēmas tas risinās). Sagatavojot minēto informāciju, par pamatu izmanto projekta sākotnējās ietekmes novērtējuma ziņojumā (anotācijā) ietverto informāciju, ja projektam tāda pievienota. Informāciju sagatavo par šādiem Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātajiem projektiem:".

3. Izteikt 8.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"8. Pamatojoties uz Ministru kabineta komitejas darba kārtību, ja nepieciešams, ministrija sagatavo aprakstošu informāciju par projekta izdošanas mērķi un tā būtību (necitējot projektā ietvertās normas, bet skaidrojot, kādas problēmas tas risinās). Sagatavojot minēto informāciju, par pamatu izmanto projekta sākotnējās ietekmes novērtējuma ziņojumā (anotācijā) ietverto informāciju, ja projektam tāda pievienota. Informāciju sagatavo par:".

4. Izteikt 9.1.apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"9.1. pamatojoties uz Ministru kabineta sēdes pamata darba kārtību, ja nepieciešams, ministrija sagatavo aprakstošu informāciju par projekta izdošanas mērķi un tā būtību (necitējot projektā ietvertās normas, bet skaidrojot, kādas problēmas tas risinās). Sagatavojot minēto informāciju, par pamatu izmanto projekta sākotnējās ietekmes novērtējuma ziņojumā (anotācijā) ietverto informāciju, ja projektam tāda pievienota. Informāciju sagatavo par:".

5. Izteikt 9.2.apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"9.2. ja nepieciešams, ministrija sagatavo informāciju par grozījumiem attīstības plānošanas dokumentos, ārējos tiesību aktos un Ministru kabineta rīkojumos, ja:".

6. Aizstāt 9.3.apakšpunktā vārdus "Valsts kanceleja sadarbībā ar atbildīgo ministriju" ar vārdiem "tā institūcija, kas projektu izstrādājusi".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš

30.11.2011