Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.871

Rīgā 2011.gada 15.novembrī (prot. Nr.67 13.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 31.augusta noteikumos Nr.819 "Noteikumi par mikrouzņēmumu nodokļa deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Mikrouzņēmumu nodokļa likuma
7.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 31.augusta noteikumos Nr.819 "Noteikumi par mikrouzņēmumu nodokļa deklarāciju un tās aizpildīšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 149.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

"2.1 Nodokļa maksātājs, kurš atbilst Mikrouzņēmumu nodokļa likuma 1.panta 1.punktā un 2.panta ceturtajā daļā noteiktajiem kritērijiem, aizpilda tikai deklarācijas 1., 2., 3., 4., 5., 7., 8. un 15.rindu."

2. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Deklarācijas 7.rindā norāda mikrouzņēmuma darbiniekus (arī prombūtnē esošus), ieskaitot mikrouzņēmuma īpašniekus (turpmāk - darbinieks), un katra darbinieka ienākumu kalendāra ceturkšņa katrā mēnesī. Par darbinieku - nerezidentu - norāda vārdu, uzvārdu un ailē "Personas kods vai reģistrācijas kods" - personas kodu vai Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtu reģistrācijas numuru. Deklarācijas 7.rindas ailēs "Mēneša ienākums" norāda attiecīgā kalendāra ceturkšņa katra mēneša ienākumu (I ceturksnī norāda janvāra, februāra un marta ienākumu, II ceturksnī - aprīļa, maija un jūnija ienākumu, III ceturksnī - jūlija, augusta un septembra ienākumu un IV ceturksnī - oktobra, novembra un decembra ienākumu):

8.1. par mikrouzņēmuma īpašnieku, kuram darba attiecības nav noformētas ar darba līgumu mikrouzņēmumā, - attiecīgā ceturkšņa katrā mēnesī personīgajam patēriņam izņemtos līdzekļus no mikrouzņēmuma un citu naudā vai citās lietās un pakalpojumu veidā gūto ienākumu no mikrouzņēmuma, izņemot dividendes;

8.2. par darbinieku - attiecīgā ceturkšņa katrā mēnesī aprēķināto darba algu un citus gūtos ienākumus no mikrouzņēmuma."

3. Papildināt noteikumus ar 8.1, 8.2 un 8.3 punktu šādā redakcijā:

"8.1 Darbiniekam aprēķināto samaksu par atvaļinājumu vai slimības naudu norāda pārskata mēnesī, par kuru tā tiek aprēķināta.

8.2 Ja darbinieks kādā no pārskata mēnešiem negūst ienākumu no mikrouzņēmuma, deklarācijas 7.rindas ailē "Mēneša ienākums" ceturkšņa attiecīgajā mēnesī norāda skaitli "0".

8.3 Ja darbiniekam kādā no pārskata mēnešiem mikrouzņēmums kompensē izdevumus saistībā ar komandējumu vai darba braucienu un kompensācija ir atbilstoša normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi, šo kompensāciju deklarācijas 7.rindas ailes "Mēneša ienākums" ceturkšņa attiecīgajā mēnesī nenorāda kā personas gūto ienākumu no mikrouzņēmuma."

4. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Mikrouzņēmumu nodokli 8.rindā aprēķina, mikrouzņēmuma ceturkšņa apgrozījumu, kas no gada sākuma nepārsniedz 70000 latu, reizinot ar mikrouzņēmumu nodokļa likmi 9 procentu apmērā."

5. Aizstāt 14.punktā skaitļus un vārdus "5.rindā norādīto apgrozījumu reizinot ar deklarācijas 13.rindā norādīto nodokļa likmi" ar skaitļiem un vārdiem "13.rindā norādīto nodokļa likmi reizinot ar deklarācijas 5. un 6.rindā norādīto apgrozījuma summu".

6. Papildināt pielikuma 5.rindu aiz vārdiem "Mikrouzņēmuma apgrozījums ceturksnī" ar vārdiem un skaitli "kas no gada sākuma nepārsniedz 70000 latu".

7. Papildināt pielikuma 6.rindu aiz vārda "daļa" ar vārdu "ceturksnī".

8. Aizstāt pielikuma 8.rindā vārdus "ja mikrouzņēmuma apgrozījums, darbinieku skaits un darbinieku ienākumu līmenis nepārsniedz Mikrouzņēmumu nodokļa likumā noteiktos kritērijus" ar skaitļiem un vārdiem "9 % apmērā no apgrozījuma, kas no gada sākuma nepārsniedz 70000 latu".

9. Aizstāt pielikuma 14.rindā formulu "(5.r. x 13.r.)" ar formulu "((5.r. + 6.r.) x 13.r.)".

10. Izteikt pielikuma 15.rindu šādā redakcijā:

"15. Kopā aprēķinātais mikrouzņēmumu nodoklis (8.r. + 9.r. + 11.r. + 14.r.) |___|___|___|___|___|___|, |___|___|".

11. Svītrot pielikuma 15.1., 15.2. un 15.3.rindu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs A.Vilks

18.11.2011