Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta rīkojums Nr.248-r

Rīgā 1994.gada 24.maijā (prot. nr.28, 14.§)

Par nekustamo īpašumu Rīgā, Mārupes ielā 19

1. Pamatojoties uz Augstākās Padomes 1991. gada 5. novembra lēmumu "Par PSRS Aizsardzības ministrijas, PSRS robežapsardzības karaspēka un PSRS Iekšlietu ministrijas iekšējā karaspēka pārziņā esošā īpašuma pārņemšanu Latvijas Republikas valsts īpašumā", kā arī saskaņā ar Ministru Padomes Militāro objektu pārņemšanas komisijas lēmumu (1992. gada 9. janvāra sēdes protokols nr. 2) saglabāt valsts īpašumā nekustamo īpašumu (ēkas, būves, darbgaldus un citas stacionāras iekārtas, kā arī komunikācijas ar visām nepieciešamajām apkopes un ekspluatācijas iekārtām) Rīgā, Mārupes ielā 19, kas pārņemts no bijušās PSRS Aizsardzības ministrijas karaspēka daļas nr. 61808 (7. bruņojuma arsenāls).

2. Nodot šī rīkojuma 1. punktā minēto nekustamo īpašumu (izņemot katlu māju ar tai piederīgajām būvēm un komunikācijām) Aizsardzības ministrijas valdījumā.

3. Nodot Zemgales priekšpilsētas Tautas deputātu padomes īpašumā šī rīkojuma 1. punktā minētā objekta teritorijā esošo katlu māju ar tai piederīgajām būvēm un komunikācijām, kuras bilances vērtība ir 74305, 33 lati.

4. Aizsardzības ministrijai noteiktā kārtībā reģistrēt šī rīkojuma 1.punktā minēto nekustamo īpašumu uz valsts vārda Aizsardzības ministrijas personā.

5. Uz šī rīkojuma 1. punktā minētā nekustamā īpašuma bāzes nodibināt valsts akciju sabiedrību.

6. Aizsardzības ministram V.Pavlovskim iecelt akciju sabiedrības valsts pilnvarnieku, izveidot akciju sabiedrības padomi, iekļaujot tās sastāvā valsts īpašuma fonda pārstāvjus, un apstiprināt akciju sabiedrības statūtus.

Ministru prezidents V.Birkavs

Ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs O.Kehris

24.05.1994