Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.647

Rīgā 2011.gada 16.augustā (prot. Nr.48 45.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 16.novembra noteikumos Nr.1042 "Noteikumi par karavīru sociālajām garantijām"

Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju
amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma
20.pantu, 24.panta pirmo daļu,
29.panta pirmo, otro un trešo daļu,
30.panta pirmo un otro daļu, 33. un 34.pantu
un pārejas noteikumu 7.1 punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 16.novembra noteikumos Nr.1042 "Noteikumi par karavīru sociālajām garantijām" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 185.nr.; 2011, 48.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, aiz skaitļa un vārda "20.pantu" ar skaitli un vārdiem "24.panta pirmo daļu".

2. Papildināt noteikumus ar 1.1.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1.1 kārtību, kādā karavīram piešķir un izmaksā pārcelšanās pabalstu, ja karavīra pieņemšana profesionālajā dienestā vai pārvietošana dienesta interesēs ir saistīta ar dzīvesvietas maiņu uz citu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju (turpmāk - pārcelšanās pabalsts);".

3. Papildināt noteikumus ar II1 nodaļu šādā redakcijā:

"II1. Pārcelšanās pabalsts

6.1 Lai saņemtu pārcelšanās pabalstu, karavīrs divu mēnešu laikā pēc dzīvesvietas maiņas iesniedz Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienības komandierim vai Zemessardzes komandierim, vai iestādes vadītājam (atkarībā no dienesta vietas) iesniegumu par pārcelšanās pabalsta piešķiršanu (8.pielikums). Iesniegumā norāda:

6.1 1. dzīvesvietas maiņas iemeslu (pieņemšana profesionālajā dienestā vai pārvietošana dienesta interesēs);

6.1 2. ziņas par katru ģimenes locekli, kas pārceļas kopā ar karavīru;

6.1 3. ziņas, kas apliecina karavīra un viņa ģimenes locekļu deklarētās dzīvesvietas maiņu;

6.1 4. kontu kredītiestādē, uz kuru pārskaitāms pārcelšanās pabalsts.

6.2 Karavīrs šo noteikumu 6.1 punktā minētajam iesniegumam var pievienot šādus dokumentus:

6.2 1. karavīra un viņa ģimenes locekļu deklarētās dzīvesvietas maiņu apliecinošu dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus);

6.2 2. karavīra un viņa ģimenes locekļu radniecību apliecinošu dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus).

6.3 Prasība iesniegt dokumentu kopijas, uzrādot to oriģinālus, nav attiecināma, ja dokumenti tiek iesniegti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu apriti.

6.4 Ja karavīrs šo noteikumu 6.2  punktā minētos dokumentus neiesniedz, Nacionālie bruņotie spēki vai attiecīgā iestāde minēto informāciju iegūst Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

6.5 Ja dienesta interesēs uz citu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju pārceļ karavīrus, kas ir laulātie, pārcelšanās pabalstu par katru ģimenes locekli, kas pārceļas uz jauno dzīvesvietu kopā ar viņiem, piešķir tam karavīram, kuram pabalsta apmērs ir lielāks.

6.6 Pārcelšanās pabalstu izmaksā mēneša laikā pēc šo noteikumu 6.1 punktā minēto dokumentu saņemšanas, pamatojoties uz Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienības komandiera vai Zemessardzes komandiera, vai iestādes vadītāja lēmumu, pārskaitot pabalsta summu uz karavīra iesniegumā norādīto kontu kredītiestādē. Pārcelšanās pabalstu neizmaksā, ja karavīra un viņa ģimenes locekļu dzīvesvietas maiņa notiek pēc tam, kad pagājuši divi gadi no dienas, kad karavīrs pieņemts profesionālajā dienestā vai pārvietots dienesta interesēs.

6.7 Ja karavīra un viņa ģimenes locekļu dzīvesvietas maiņa nenotiek vienlaikus, karavīrs šo noteikumu 6.1 punktā minētos dokumentus iesniedz par katru personu atsevišķi divu mēnešu laikā pēc attiecīgā ģimenes locekļa dzīvesvietas maiņas.

6.8 Karavīrs atmaksā valsts budžetā viņam nepamatoti izmaksāto pārcelšanās pabalstu, ja viņš ir sniedzis nepatiesu vai nepilnīgu informāciju."

4. Papildināt noteikumus ar 8.pielikumu šādā redakcijā:

"8.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 16.novembra
noteikumiem Nr.1042

Iesnieguma paraugs pārcelšanās pabalsta piešķiršanai

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ministru prezidenta biedra, aizsardzības ministra vietā -
tieslietu ministrs, iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs A.Štokenbergs

25.08.2011