Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.1/9

Rīgā 2011.gada 16.jūnijā (prot. Nr.20, 25.p.)

Grozījumi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010.gada 25.augusta lēmumā Nr. 1/14 "Noteikumi par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumiem elektronisko sakaru nozarē"

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 33.panta pirmo daļu 

Izdarīt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010.gada 25.augusta lēmumā Nr. 1/14 "Noteikumi par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumiem elektronisko sakaru nozarē" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 138.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Ja Regulators konstatē pārkāpumu komersanta darbībā, Regulators nosūta komersantam ierakstītā pasta sūtījumā uz tā juridisko adresi brīdinājuma vēstuli, kurā norāda:

2.1. konstatēto pārkāpumu;

2.2. pienākumu veikt efektīvus pasākumus, lai novērstu konstatēto pārkāpumu (turpmāk - pasākums);

2.3. ieteicamos pasākumus;

2.4. termiņu līdz divām nedēļām komersanta skaidrojuma sniegšanai par konstatēto pārkāpumu un pasākumu veikšanu;

2.5. termiņu līdz vienam mēnesim konstatētā pārkāpuma novēršanai un pasākuma veikšanai. Regulators, ņemot vērā komersanta sniegto skaidrojumu, var pagarināt termiņu konstatētā pārkāpuma novēršanai un pasākuma veikšanai."

2. Papildināt ar 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Regulators ar brīdinājuma vēstuli, kuru paziņo ar Regulatora darbinieka vai ziņneša starpniecību, nosaka nekavējošu konstatētā pārkāpuma novēršanas un pasākuma veikšanas termiņu komersantam, ja pasākumu var tehniski veikt nekavējoties un ir vismaz viens no šādiem nosacījumiem:

21.1. konstatētais pārkāpums būtiski skar sabiedrības intereses;

21.2. konstatētais pārkāpums aizskar galalietotāja tiesības;

21.3. pastāv apstākļi, pie kuriem ir nepieciešams steidzami novērst konstatēto pārkāpumu."

3. Papildināt ar 111.punktu šādā redakcijā:

"111. Regulators, neievērojot šo noteikumu 2.-7.punktā noteikto kārtību, pieņem lēmumu par pagaidu pasākumiem, kas ir jāveic ne ilgāk kā trīs mēnešu laikā, ja konstatētais pārkāpums rada tūlītējus draudus sabiedrības drošībai vai var radīt būtisku kaitējumu citiem elektronisko sakaru komersantiem vai lietotājiem. Regulators pagaidu pasākumu izpildes termiņu var pagarināt vēl uz trīs mēnešiem, ja konstatētais pārkāpums pamatotu iemeslu dēļ nav novērsts pilnībā."

4. Papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 2.punktu šādā redakcijā:

"2) Eiropas Parlamenta un Padomes 2009.gada 25.novembra direktīvas 2009/140/EK, ar ko izdara grozījumus Direktīvā 2002/21/EK par kopējiem reglamentējošiem noteikumiem attiecībā uz elektronisko komunikāciju tīkliem un pakalpojumiem, Direktīvā 2002/19/EK par piekļuvi elektronisko komunikāciju tīkliem un ar tiem saistītām iekārtām un to savstarpēju savienojumu un Direktīvā 2002/20/EK par elektronisko komunikāciju tīklu un pakalpojumu atļaušanu."

5. Lēmums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
padomes priekšsēdētājs V.Lokenbahs

23.06.2011