Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.370

Rīgā 2011.gada 17.maijā (prot. Nr.31 9.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 31.marta noteikumos Nr.273 "Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadības nodrošināšanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Latvijas un Šveices sadarbības programmas
vadības likuma 6.panta trešo daļu, 11.panta 1.punktu
un 22.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 31.marta noteikumos Nr.273 "Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadības nodrošināšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 53.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "maksājuma uzdevums" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "maksājuma rīkojums" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Attiecīgā nozares ministrija, iestāde vai valsts kapitālsabiedrība, kuru Ministru kabinets ir noteicis par atbildīgo institūciju sadarbības programmas atbalstāmo aktivitāšu īstenošanā, ir atbildīga par individuālā projekta iesniedzēja vai starpniekinstitūcijas izvirzīšanu un projekta izklāsta sagatavošanas nodrošināšanu."

3. Izteikt 33.punktu šādā redakcijā:

"33. Ja vadošā iestāde noraida grozījumu pieprasījumu, tā informē aģentūru un maksājumu iestādi (ja maksājumu iestāde ir ierosinājusi līguma grozījumus), norādot grozījumu pieprasījuma noraidīšanas iemeslus. Aģentūra šo informāciju nosūta starpniekinstitūcijai vai individuālā projekta īstenotājam."

4. Izteikt 35.punktu šādā redakcijā:

"35. Vadošā iestāde nosūta projekta līguma grozījumu kopiju aģentūrai un maksājumu iestādei. Aģentūra projekta līguma grozījumu kopiju nosūta starpniekinstitūcijai vai individuālā projekta īstenotājam."

5. Izteikt 53.punktu šādā redakcijā:

"53. Ja vadošā iestāde noraida grozījumu pieprasījumu, tā informē aģentūru un maksājumu iestādi (ja maksājumu iestāde ir ierosinājusi līguma grozījumus), norādot grozījumu pieprasījuma noraidīšanas iemeslus. Aģentūra šo informāciju nosūta starpniekinstitūcijai."

6. Izteikt 55.punktu šādā redakcijā:

"55. Vadošā iestāde nosūta projekta līguma grozījumu kopiju aģentūrai un maksājumu iestādei. Aģentūra projekta līguma grozījumu kopiju nosūta starpniekinstitūcijai."

7. Izteikt 61., 62., 63. un 64.punktu šādā redakcijā:

"61. Vadošā iestāde nodrošina, ka līgums, ko slēdz vadošā iestāde un Šveices kompetentās iestādes par Stipendiju fonda aktivitāšu īstenošanu, tiek saskaņots ar Izglītības un zinātnes ministriju un Stipendiju fonda koordinējošo iestādi, kā arī ar Šveices kompetentajām iestādēm. Vadošā iestāde nodrošina minētā līguma noslēgšanu ar Šveices kompetentajām iestādēm un 10 darbdienu laikā pēc līguma parakstīšanas nosūta tā kopiju Izglītības un zinātnes ministrijai un Stipendiju fonda koordinējošai iestādei.

62. Pēc šo noteikumu 61.punktā minētā līguma noslēgšanas Izglītības un zinātnes ministrija nodrošina vienošanās noslēgšanu ar Stipendiju fonda koordinējošo iestādi par Stipendiju fonda aktivitāšu īstenošanu. Izglītības un zinātnes ministrija 10 darbdienu laikā pēc vienošanās noslēgšanas informē par to vadošo iestādi.

63. Stipendiju fonda koordinējošā iestāde izplata informāciju par Stipendiju fonda starpniekinstitūcijas izsludinātajiem Stipendiju fonda iesniegumu konkursiem un konsultē Stipendiju fonda dalībtiesīgās institūcijas par to dalības iespējām Stipendiju fonda iesniegumu sagatavošanā.

64. Stipendiju fonda koordinējošā iestāde koordinē Latvijas puses vērtējumu piešķiršanu un atzinumu sniegšanu Stipendiju fonda starpniekinstitūcijai par tiem Stipendiju fonda iesniegumiem, ko atlasījusi Stipendiju fonda starpniekinstitūcija atbilstoši Stipendiju fonda administratīvās vērtēšanas kritērijiem."

8. Svītrot 65. un 66.punktu.

9. Izteikt 67., 68. un 69.punktu šādā redakcijā:

"67. Ja, īstenojot Stipendiju fonda finansētās aktivitātes, nepieciešams veikt grozījumus nosacījumos, kas iekļauti šo noteikumu 61.punktā minētajā līgumā, tai skaitā maksājumu plānā, Stipendiju fonda koordinējošā iestāde, Izglītības un zinātnes ministrija vai vadošā iestāde ierosina grozījumus līgumā. Stipendiju fonda koordinējošā iestāde un Izglītības zinātnes ministrija grozījumu priekšlikumus iesniedz vadošajā iestādē.

68. Vadošā iestāde pieņem lēmumu par grozījumu pieprasījuma atbalstīšanu vai noraidīšanu. Vadošajai iestādei ir tiesības pieprasīt papildu skaidrojumu no Stipendiju fonda koordinējošās iestādes vai Izglītības un zinātnes ministrijas par grozījumu pieprasījumu.

69. Ja vadošā iestāde noraida grozījumu pieprasījumu, tā informē par to Stipendiju fonda koordinējošo iestādi un Izglītības un zinātnes ministriju, pamatojot grozījumu pieprasījuma noraidīšanas iemeslus."

10. Izteikt 71.punktu šādā redakcijā:

"71. Vadošā iestāde nosūta līguma grozījumu kopiju par Stipendiju fonda aktivitāšu īstenošanu Stipendiju fonda koordinējošai iestādei un Izglītības un zinātnes ministrijai."

11. Izteikt 81.punktu šādā redakcijā:

"81. Individuālā projekta īstenotājs, starpniekinstitūcija vai nozares ministrija reizi gadā pēc vadošās iestādes pieprasījuma tās norādītajā termiņā sagatavo un iesniedz vadošajā iestādē informāciju gada uzraudzības pārskata sagatavošanai, iekļaujot:

81.1. informāciju par izmaiņām individuālo projektu, grantu shēmu un programmu īstenošanas statusā kopš iepriekšējā gada uzraudzības pārskata;

81.2. informāciju par individuālo projektu, grantu shēmu un programmu ieguldījumu attiecīgās sadarbības programmas prioritārajā jomā un to ietekmi uz mērķauditoriju;

81.3. informāciju par individuālo projektu, grantu shēmu un programmu ietekmi uz Latvijas Republikas un donorvalsts divpusējām attiecībām kopš iepriekšējā gada uzraudzības pārskata;

81.4. apliecinājumu, ka individuālā projekta, apakšprojekta vai programmas aktivitātes īstenotājs nesaņem finansējumu tādas pašas aktivitātes finansēšanai no jebkādiem citiem publiskajiem finanšu avotiem;

81.5. informāciju par publicitātes aktivitātēm, kas īstenotas kopš iepriekšējā gada uzraudzības pārskata, kā arī par nākamajā uzraudzības periodā plānotajām publicitātes aktivitātēm."

12. Aizstāt 87.punkta otrajā teikumā skaitli un vārdu "83.4.apakšpunktā" ar skaitli un vārdu "84.4.apakšpunktā".

13. Izteikt 98. un 99.punktu šādā redakcijā:

"98. Sadarbības programmas līdzfinansējumu un nacionālo finansējumu apstiprināto individuālo projektu, programmu, grantu shēmu un īpašo atbalsta formu īstenošanai, ja to īstenotājs ir valsts budžeta iestāde vai valsts kapitālsabiedrība, kuras kapitāla daļu turētāja ir ministrija, plāno atsevišķā valsts budžeta programmā vai apakšprogrammā kā dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem ministrijas vai citas centrālās valsts iestādes (turpmāk - centrālā valsts iestāde) budžetā par tās institucionālajā padotībā esošo individuālā projekta īstenotāju, starpniekinstitūciju, Stipendiju fonda koordinējošo iestādi un citu īpašo atbalsta formu finansējuma saņēmēju, izņemot gadījumu, kas noteikts šo noteikumu 101.punktā, un par individuālā projekta īstenotāju, ja tā ir valsts kapitālsabiedrība, kuras kapitāla daļu turētāja ir centrālā valsts iestāde, kā arī par sadarbības partneru finansējumu. 

99. Ja pamatotu iemeslu dēļ nav iespējams ieplānot sadarbības programmas līdzfinansējumu un nacionālo finansējumu individuālo projektu, grantu shēmu, programmu vai īpašo atbalsta formu īstenošanai likumā par valsts budžetu kārtējam gadam, centrālā valsts iestāde normatīvajos aktos par budžeta un finanšu jomu noteiktajā kārtībā pieprasa finansējumu attiecīgā individuālā projekta, programmas, grantu shēmas vai īpašās atbalsta formas īstenošanai no 74.resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" 80.00.00 programmas "Nesadalītais finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības projektu un pasākumu īstenošanai"."

14. Izteikt 103.punktu šādā redakcijā:

"103. Pēc likuma par valsts budžetu kārtējam gadam vai tā grozījumu pieņemšanas normatīvajos aktos par budžeta izpildi noteiktajā kārtībā centrālā valsts iestāde par tās institucionālajā padotībā esošo individuālā projekta īstenotāju, starpniekinstitūciju, Stipendiju fonda koordinējošo iestādi un citiem īpašo atbalsta formu finansējuma saņēmējiem, kā arī par individuālā projekta īstenotāju, kas ir valsts kapitālsabiedrība, kurā centrālā valsts iestāde ir valsts kapitāla daļu turētāja, sagatavo finansēšanas plānu katram individuālajam projektam, programmai, grantu shēmai un īpašajai atbalsta formai."

15. Izteikt 107.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"107. Individuālā projekta īstenotājs un starpniekinstitūcija, kas ir valsts budžeta iestāde, īstenojot individuālo projektu, programmu vai grantu shēmu:".

16. Papildināt noteikumus ar 107.1 un 107.2 punktu šādā redakcijā:

"107.1 Ja individuālā projekta īstenotājs ir valsts kapitālsabiedrība, centrālā valsts iestāde par valsts kapitālsabiedrību, kuras kapitāla daļu turētāja tā ir, atbilstoši projekta līguma nosacījumiem ieskaita valsts budžeta finansējumu individuālā projekta īstenošanai individuālā projekta īstenotājam Valsts kasē atvērtajā norēķinu kontā.

107.2  Individuālā projekta īstenotājs, kas ir valsts kapitālsabiedrība, kuras kapitāla daļu turētāja ir centrālā valsts iestāde, īstenojot individuālo projektu:

107.2 1. maksājumus veic no saviem līdzekļiem un valsts budžeta finansējuma, ievērojot šo noteikumu 107.1 punktā minēto nosacījumu;

107.2 2. sagatavo maksājuma rīkojumu (norāda budžeta izdevumu ekonomiskās klasifikācijas kodu atbilstoši ekonomiskajām kategorijām) un iesniedz to Valsts kasē;

107.2 3. iesniedz aģentūrā šo noteikumu 72.punktā minētos pārskatus."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs A.Vilks

21.05.2011