Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumus Nr. 297 "Kārtība, kādā nodrošina iespēju pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus 2012.gadā".
Ministru kabineta noteikumi Nr.157

Rīgā 2011.gada 1.martā (prot. Nr.13 10.§)
Kārtība, kādā piešķir valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldībām, lai nodrošinātu iespēju pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus
Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts budžetu 2011.gadam" 41.pantu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir valsts budžeta mērķdotāciju (turpmāk – mērķdotācija) pašvaldībām, lai nodrošinātu iespēju iedzīvotājiem pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus.

2. Valsts aģentūra "Kultūras informācijas sistēmas" aprēķina mērķdotācijas apmēru un līdz 2011.gada 15.martam iesniedz par to informāciju Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

3. Mērķdotāciju piešķir, lai pašvaldība segtu šādas pakalpojumu izmaksas, kas laikposmā no 2011.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim radušās Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā:

3.1. interneta abonēšanas izmaksas, kuru apmēru nosaka saskaņā ar šo noteikumu 4.punktu;

3.2. maksu par palīdzības dienesta pakalpojumiem, kas nodrošina pašvaldību publisko bibliotēku datortehnikas problēmu risināšanu, kā arī datortehnikas un vienotā tīkla darbības uzraudzību.

4. Mērķdotācijas apmēru pašvaldībām aprēķina proporcionāli katras pašvaldības interneta abonēšanas izmaksām pašvaldības publiskajās bibliotēkās un maksai par izveidotās infrastruktūras vienotā pirmā līmeņa palīdzības dienesta pakalpojumiem, kā arī valsts budžetā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas programmā 30.00.00 "Pašvaldību attīstības nacionālie atbalsta instrumenti" paredzētajam finansējumam.

5. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sagatavo un iesniedz noteiktā kārtībā Ministru kabinetā rīkojuma projektu par mērķdotāciju piešķiršanu pašvaldībām. Ministru kabineta rīkojuma projektā norāda katrai pašvaldībai piešķirtās mērķdotācijas apmēru. Ministru kabineta rīkojuma projekta izpildi nodrošina Valsts reģionālās attīstības aģentūra (turpmāk – aģentūra).

6. Lai saņemtu mērķdotāciju, pašvaldības līdz 2011.gada 31.martam iesniedz aģentūrā informāciju par pašvaldības kontu (norādot tā rekvizītus), no kura paredzēts veikt maksājumus.

7. Pašvaldības 30 dienu laikā pēc mērķdotācijas izlietošanas iesniedz aģentūrā pārskatu par konkrētai pašvaldībai piešķirtās mērķdotācijas izlietojumu (pielikums). Pārskatam pievieno ar valsts aģentūru "Kultūras informācijas sistēmas" noslēgtā līguma kopiju par šo noteikumu 3.punktā minēto pakalpojumu saņemšanu.

8. Ja pašvaldība piešķirto mērķdotāciju nav izlietojusi saskaņā ar šo noteikumu 3.punktu, tā neizlietoto finansējumu ieskaita valsts budžetā.

9. Aģentūra pēc pārskatu apkopošanas iesniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā ziņojumu par piešķirtās mērķdotācijas izlietojumu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs R.Vējonis
Pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 1.marta noteikumiem Nr.157
Pārskats par piešķirtās mērķdotācijas izlietojumu

I. Mērķdotācijas nosaukums

Mērķdotācija pašvaldībām, lai nodrošinātu iespēju pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus

 

II. Mērķdotācijas saņēmējs

Pašvaldība
1. Par pasākuma izpildi atbildīgā personavārds, uzvārdsamatsadrese
faksse-paststālrunis
2. Kontaktpersona

vārds, uzvārds

amatsadrese
faksse-paststālrunis

III. Mērķdotācijas īstenošanas vieta

Institūcija (bibliotēkas(-u) nosaukums)

 

Adrese

IV. Mērķdotācijas izmaksu sadalījums

(norādīt piešķirtās mērķdotācijas izlietojumu saskaņā ar attiecināmajiem izdevumiem)

Nr.p.k.

Mērķis

2011.gadā veiktie maksājumi
(summa), Ls

   
   
   
   

Apliecinām, ka izdevumi atbilst Ministru kabineta 2011.gada 1.marta noteikumu Nr.157 "Kārtība, kādā piešķir valsts budžeta mērķdotāciju pašvaldībām, lai nodrošinātu iespēju pašvaldību publiskajās bibliotēkās bez maksas izmantot internetu un datorus" 3.punktam.

Pārskatu sagatavoja

(vārds, uzvārds)

(iestāde)

(amats)

(paraksts*)

(tālrunis, e-pasts)

Pašvaldības domes priekšsēdētājs

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts*)

 

(tālrunis, e-pasts)

Datums* _____________________

Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs R.Vējonis
05.03.2011