Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1006

Rīgā 2010.gada 26.oktobrī (prot. Nr.55 39.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 15.septembra noteikumos Nr.1045 "Maksātnespējīgo darba devēju darbinieku prasījumu iesniegšanas, izskatīšanas un apmierināšanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par darbinieku aizsardzību
darba devēja maksātnespējas gadījumā" 10.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 15.septembra noteikumos Nr.1045 "Maksātnespējīgo darba devēju darbinieku prasījumu iesniegšanas, izskatīšanas un apmierināšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 149.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu nosaukumu šādā redakcijā:

"Maksātnespējīgo darba devēju darbinieku prasījumu iesniegšanas, izskatīšanas, apmierināšanas un administratora atlīdzības izmaksāšanas kārtība".

2. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā maksātnespējīgā darba devēja maksātnespējas procesa administrators (turpmāk - administrators) iesniedz valsts aģentūrā "Maksātnespējas administrācija" (turpmāk - Maksātnespējas administrācija) informāciju par maksātnespējīgo darba devēju darbinieku (turpmāk - darbinieki) prasījumiem;

1.2. kārtību, kādā no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem tiek apmierināti darbinieku prasījumi;

1.3. administratora atlīdzības apmēru par darbinieku prasījumu iesniegšanu un kārtību, kādā tā izmaksājama."

3. Svītrot 2.6.apakšpunktu.

4. Svītrot 4.punkta ievaddaļā vārdus "vai ar likumu pilnvarotajā iestādē, kas ved maksātnespējas reģistru".

5. Svītrot 4.1.apakšpunktu.

6. Papildināt noteikumus ar IV1 nodaļu šādā redakcijā:

"IV1. Administratora atlīdzība

18.1 Administrators ir tiesīgs saņemt 4,50 latu par katru darbinieku, kura prasījumi saskaņā ar Maksātnespējas administrācijas lēmumu apmierināti no darbinieku prasījumu garantiju fonda.

18.2 Administrators ir tiesīgs saņemt šo noteikumu 18.1 punktā minēto atlīdzību, ja viņš ir reģistrējies Valsts ieņēmumu dienestā kā nodokļu maksātājs un ir veicis šādas darbības darbinieku prasījumu apmierināšanā:

18.2 1. iesniedzis Maksātnespējas administrācijā atbilstoši šo noteikumu prasībām noformētu iesniegumu darbinieku prasījumu apmierināšanai no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem;

18.2 2. izmaksājis maksātnespējīgā darba devēja darbiniekiem piešķirtos naudas līdzekļus darbinieku prasījumu apmierināšanai no darbinieku prasījumu garantijas fonda līdzekļiem;

18.2 3. iesniedzis Maksātnespējas administrācijā atbilstoši šo noteikumu prasībām noformētu pārskatu par izmaksāto naudas līdzekļu izlietojumu no darbinieku prasījumu garantiju fonda darbinieku prasījumu apmierināšanai.

18.3 Iesniegumu šo noteikumu 18.1 punktā minētās atlīdzības piešķiršanai (9.pielikums) administrators iesniedz Maksātnespējas administrācijā divu mēnešu laikā pēc ieraksta izdarīšanas par parādnieka izslēgšanu no attiecīgā publiskā reģistra.

18.4 Ja šo noteikumu 18.3 punktā minētais iesniegums tiek iesniegts pēc šo noteikumu 18.3 punktā minētā termiņa beigām, administrators šo noteikumu 18.1 punktā minēto atlīdzību nesaņem.

18.5 Maksātnespējas administrācija mēneša laikā pēc šo noteikumu 18.3 punktā minētā iesnieguma iesniegšanas lemj par šo noteikumu 18.1 punktā minētās atlīdzības piešķiršanu un tās apmēru vai par atteikumu piešķirt atlīdzību.

18.6 Ja mainīts administrators, Maksātnespējas administrācija pēc parādnieka izslēgšanas no attiecīgā publiskā reģistra lemj par šo noteikumu 18.1 punktā minētās atlīdzības piešķiršanu un tās apmēru katram administratoram. Katra administratora atlīdzības apmēru nosaka, dalot šo noteikumu 18.1 punktā minētās atlīdzības apmēru ar administratoru skaitu, kuri veikuši šo noteikumu 18.2 punktā minētās darbības attiecīgajā maksātnespējas procesā.

18.7 Maksātnespējas administrācija piešķirto atlīdzību pārskaita administratora norēķinu kontā."

7. Papildināt noteikumus ar 21., 22. un 23.punktu šādā redakcijā:

"21. Maksātnespējas procesos, kas uzsākti pēc 2010.gada 31.oktobra, šo noteikumu 15.punktā minēto pārskatu administrators iesniedz Maksātnespējas administrācijā 10 nedēļu laikā no dienas, kad Maksātnespējas administrācija darbiniekiem izmaksājamās summas pārskaitījusi maksātnespējīgā darba devēja kontā, bet ne vēlāk kā divus mēnešus pirms pieteikuma par maksātnespējas procesa izbeigšanu iesniegšanas tiesā.

22. Maksātnespējas procesos, kas uzsākti pēc 2010.gada 31.oktobra, šo noteikumu 16.punktā minēto atkārtoto pārskatu administrators iesniedz Maksātnespējas administrācijā divu nedēļu laikā pēc šo noteikumu 12.punktā minētā termiņa beigām, bet ne vēlāk kā divus mēnešus pirms pieteikuma par maksātnespējas procesa izbeigšanu iesniegšanas tiesā.

23. Šo noteikumu IV1 nodaļā minētos nosacījumus piemēro maksātnespējas procesiem, kas uzsākti pēc 2010.gada 31.oktobra."

8. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:

"1.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 15.septembra
noteikumiem Nr.1045

Veidlapa Nr.1

9. Papildināt noteikumus ar 9.pielikumu šādā redakcijā:

"9.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 15.septembra
noteikumiem Nr.1045

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Aizsardzības ministrs,
tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.V.Lieģis

30.10.2010