Darbības ar dokumentu

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.39

Rīgā 2010.gada 11.augustā

Par Oļega Posadskova svītrošanu no 10.Saeimas deputātu kandidātu saraksta

Centrālā vēlēšanu komisija likumā noteiktā kārtībā ir pieprasījusi un 2010.gada 5.augustā saņēmusi no Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Informācijas centra izziņu Nr.14/5-6382, kas apliecina, ka 10.Saeimas vēlēšanām reģistrētajā partijas PCTVL - Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā deputātu kandidātu sarakstā Kurzemes vēlēšanu apgabalā pieteiktais deputātu kandidāts Oļegs Posadskovs notiesāts par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pēc Krimināllikuma 214.panta pirmās daļas. Saskaņā ar Krimināllikuma 63.pantu sodāmība vēl nav uzskatāma par dzēstu.

Centrālā vēlēšanu komisija konstatē, ka tādējādi uz deputātu kandidātu Oļegu Posadskovu attiecas Saeimas vēlēšanu likuma 5.panta 3.punktā minētie ierobežojumi.

Centrālā vēlēšanu komisija saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likuma 13.panta otrās daļas 1.punkta "a" apakšpunktu un 13.panta trešās daļas 3.punktu nolemj:

svītrot Oļegu Posadskovu no partijas PCTVL - Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā deputātu kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu par pieteiktā deputātu kandidāta svītrošanu no reģistrētā deputātu kandidātu saraksta var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā, Jēzusbaznīcas ielā 9, Rīgā, LV-1050, triju darbdienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs V.Veinbergs

11.08.2010