Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 04.11.2015. - ... / Spēkā esošā
Ministru kabineta noteikumi Nr.744

Rīgā 2010.gada 10.augustā (prot. Nr.41 17.§)
Kārtība, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes vai Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi pilda valsts civildienesta ierēdņa amatu

(Noteikumu nosaukums grozīts ar MK 27.10.2015. noteikumiem Nr. 611)

Izdoti saskaņā ar Valsts civildienesta likuma 3.panta piekto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes vai Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi, kas uz noteiktu laiku valsts interesēs iecelta valsts civildienesta ierēdņa amatā Iekšlietu ministrijā, Tieslietu ministrijā vai Ārlietu ministrijā (diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs) (turpmāk – amatpersona), pilda ierēdņa amatu, kā arī kārtību, kādā amatpersonai aprēķināma izdiena, un amatpersonas disciplinārsodīšanas kārtību.

(Grozīts ar MK 27.10.2015. noteikumiem Nr. 611)

2. Lēmumu par amatpersonas iecelšanu šo noteikumu 1. punktā minētajā ierēdņa amatā, kā arī lēmumu par amatpersonas atbrīvošanu no tā pieņem attiecīgi iekšlietu ministrs, tieslietu ministrs vai ārlietu ministrs. Citus ar amatpersonas dienesta gaitu saistītus lēmumus pieņem kārtībā, kas noteikta normatīvajos aktos par amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitu.

(MK 27.10.2015. noteikumu Nr. 611 redakcijā)

3. Amatpersona ierēdņa amata pienākumus pilda saskaņā ar ierēdņa amata aprakstu.

4. Amatpersona, pildot ierēdņa amata pienākumus, oficiālās sanāksmēs un svinīgās ceremonijās drīkst nēsāt formas tērpu un atšķirības zīmes atbilstoši tās pēdējam amatam Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādē vai Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

5. Amatpersonai laikā, kamēr tā pilda ierēdņa amatu, ir pienākums veikt obligāto veselības pārbaudi un nokārtot fiziskās sagatavotības pārbaudi saskaņā ar normatīvajiem aktiem par amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitu.

6. Laiku, uz kuru amatpersona iecelta ierēdņa amatā, pilnā apmērā ieskaita izdienā Iekšlietu ministrijas sistēmā un Ieslodzījuma vietu pārvaldē un izdienā kārtējās speciālās dienesta pakāpes piešķiršanai.

(Grozīts ar MK 27.10.2015. noteikumiem Nr. 611)

7. Ja disciplinārpārkāpums ir saistīts ar ierēdņa amata pildīšanu, amatpersona ir disciplināri atbildīga saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildību.

8. Ja disciplinārpārkāpums nav saistīts ar ierēdņa amata pildīšanu, amatpersona ir disciplināri atbildīga saskaņā ar normatīvajiem aktiem par amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplināratbildību.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
04.11.2015