Tiesību akts: zaudējis spēku
Attēlotā redakcija: 01.01.2012. - 29.08.2013. / Vēsturiskā
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2013. gada 27. augusta noteikumus Nr. 633 "Detektīvdarbības licencēšanas un sertifikācijas noteikumi".
Ministru kabineta noteikumi Nr.742

Rīgā 2010.gada 10.augustā (prot. Nr.41 15.§)
Detektīvdarbības licencēšanas un sertifikācijas noteikumi
Izdoti saskaņā ar Detektīvdarbības likuma 3.panta trešo daļu un 13.pantu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izsniedz speciālo atļauju (licenci) detektīvdarbības veikšanai (turpmāk – speciālā atļauja (licence)) un sertifikātu detektīvdarbības veikšanai (turpmāk – sertifikāts), pagarina sertifikāta darbības laiku (turpmāk – derīguma termiņš), anulē speciālo atļauju (licenci) un sertifikātu un aptur to darbību, kā arī kārtību, kādā maksā valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) un sertifikāta izsniegšanu un sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu, un valsts nodevas apmēru.

2. Valsts policija izveido Valsts policijas licencēšanas komisiju (turpmāk – komisija). Komisija pieņem lēmumus par licences un sertifikāta izsniegšanu, sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu, kā arī licences un sertifikāta anulēšanu vai darbības apturēšanu.

3. Individuālais komersants, personālsabiedrība vai kapitālsabiedrība, kas vēlas saņemt speciālo atļauju (licenci) (1.pielikums) (turpmāk – speciālās atļaujas (licences) pretendents), individuālais komersants, personālsabiedrība vai kapitālsabiedrība, kura saņēmusi speciālo atļauju (licenci) (turpmāk – detektīvsabiedrība), fiziskā persona, kas vēlas saņemt sertifikātu (2.pielikums) (turpmāk – sertifikāta pretendents), un fiziskā persona, kura saņēmusi sertifikātu (turpmāk – detektīvs), ir tiesīgi piedalīties komisijas sēdē, kurā tiek izskatīts attiecīgais iesniegums. Komisijas nolikumu apstiprina Valsts policijas priekšnieks.

II. Speciālās atļaujas (licences) un sertifikāta izsniegšana

4. Speciālās atļaujas (licences) pretendents iesniedz komisijā iesniegumu licences saņemšanai (3.pielikums). Iesniegumā norāda:

4.1. speciālās atļaujas (licences) pretendenta nosaukumu un vienoto reģistrācijas numuru;

4.2. speciālās atļaujas (licences) pretendenta kontaktinformāciju: juridisko adresi, tālruņa numuru, elektroniskā pasta adresi (ja licenci vēlas saņemt elektroniski);

4.3. personālsabiedrība vai kapitālsabiedrība – informāciju par personām (vārds, uzvārds un personas kods), kuras ieņem amatu speciālās atļaujas (licences) pretendenta pārvaldes institūcijās;

4.4. speciālās atļaujas (licences) saņemšanas veidu – papīra vai elektroniska dokumenta formā.

5. Speciālās atļaujas (licences) pretendents šo noteikumu 4.punktā minētajam iesniegumam pievieno:

5.1. psihiatra un narkologa atzinumu par to personu veselības stāvokli, kuras ieņem amatus speciālās atļaujas (licences) pretendenta pārvaldes institūcijās, vai par speciālās atļaujas (licences) pretendenta – individuālā komersanta – veselības stāvokli;

5.2. ar detektīvu noslēgtā darba līguma kopiju. Speciālās atļaujas (licences) pretendents – individuālais komersants – darba līguma kopiju iesniedz, ja darbā pieņemts cits detektīvs.

6. Speciālajā atļaujā (licencē) norāda:

6.1. detektīvdarbības licences numuru;

6.2. individuālā komersanta, personālsabiedrības vai kapitālsabiedrības nosaukumu;

6.3. detektīvsabiedrības juridisko adresi;

6.4. detektīvsabiedrībā strādājošo detektīvu vārdu, uzvārdu, personas kodu un sertifikāta numuru;

6.5. detektīvsabiedrības reģistrācijas numuru;

6.6. detektīvsabiedrības reģistrācijas datumu;

6.7. speciālās atļaujas (licences) izsniegšanas datumu.

(Grozīts ar MK 20.12.2011. noteikumiem Nr.968)

7. Sertifikāta pretendents iesniedz komisijā iesniegumu sertifikāta saņemšanai (4.pielikums). Iesniegumā norāda:

7.1. vārdu, uzvārdu un personas kodu;

7.2. kontaktinformāciju: adresi, tālruņa numuru, elektroniskā pasta adresi (ja sertifikātu vēlas saņemt elektroniski);

7.3. praktiskā juridiskā darba pieredzes ilgumu tiesībaizsardzības iestādēs, ja sertifikāta pretendents ir ieņēmis amatu kādā no tiesībaizsardzības iestādēm, kā arī tiesībaizsardzības iestādes nosaukumu;

7.4. sertifikāta saņemšanas veidu – papīra vai elektroniska dokumenta formā.

8. Sertifikāta pretendents šo noteikumu 7.punktā minētajam iesniegumam pievieno:

8.1. fotogrāfiju ar personas attēlu, kas izgatavota ne agrāk kā pirms trim mēnešiem (3 x 4 cm);

8.2. izglītības dokumenta kopiju, ja sertifikāta pretendentam ir augstākā juridiskā izglītība;

8.3. psihiatra un narkologa atzinumu par sertifikāta pretendenta veselības stāvokli.

9. Sertifikātā norāda:

9.1. detektīva sertifikāta numuru;

9.2. detektīva vārdu, uzvārdu un personas kodu;

9.3. sertifikāta izdošanas datumu;

9.4. datumu, līdz kuram derīgs sertifikāts.

10. Iesniegumu un tam pievienojamos dokumentus vai to kopijas iesniedz papīra vai elektroniska dokumenta formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

III. Sertifikāta derīguma termiņa pagarināšana

11. Lai pagarinātu sertifikāta derīguma termiņu, detektīvs ne vēlāk kā mēnesi pirms sertifikāta derīguma termiņa beigām iesniedz komisijā iesniegumu sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai (4.pielikums). Iesniegumā norāda šo noteikumu 7.1., 7.2. un 7.4.apakšpunktā minēto informāciju.

12. Detektīvs šo noteikumu 11.punktā minētajam iesniegumam pievieno:

12.1. fotogrāfiju ar personas attēlu, kas izgatavota ne agrāk kā pirms trim mēnešiem (3 x 4 cm);

12.2. psihiatra un narkologa atzinumu par detektīva veselības stāvokli.

13. Ja detektīvs šo noteikumu 11.punktā minētajā termiņā nav iesniedzis iesniegumu sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai, kā arī šo noteikumu 12.punktā minēto dokumentu un fotogrāfiju, iesniegumu sertifikāta saņemšanai iesniedz vispārējā kārtībā.

IV. Iesnieguma iesniegšana un izskatīšana

14. Komisija mēneša laikā pēc šo noteikumu 4., 7. un 11.punktā minētā iesnieguma saņemšanas:

14.1. pārbauda, vai uz speciālās atļaujas (licences) pretendentu, sertifikāta pretendentu vai detektīvu neattiecas Detektīvdarbības likuma 4. un 5.pantā vai attiecīgi 6.pantā noteiktie speciālās atļaujas (licences) un sertifikāta izsniegšanas ierobežojumi;

14.2. pieprasa no Valsts ieņēmumu dienesta ziņas par to, vai speciālās atļaujas (licences) pretendentam, sertifikāta pretendentam vai detektīvam, ja detektīvs ir pašnodarbinātā persona, nav nodokļu parādu;

14.3. pieņem lēmumu par speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta izsniegšanu vai par sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu, vai par atteikumu izsniegt speciālo atļauju (licenci) vai sertifikātu.

15. Ja nepieciešams pieprasīt no ārvalsts tiesībaizsardzības iestādes informāciju par ārvalsts pilsoni, kas ieņem amatu speciālās atļaujas (licences) pretendenta pārvaldes institūcijā vai ir sertifikāta pretendents vai detektīvs, un informācija noteiktajā termiņā nav saņemta, komisija var atlikt lēmuma pieņemšanu līdz pieprasītās informācijas saņemšanai no attiecīgās ārvalsts tiesībaizsardzības iestādes, bet ne ilgāk par Administratīvā procesa likumā noteikto termiņu. Par iesnieguma izskatīšanas termiņa pagarināšanu komisija sniedz rakstisku informāciju.

16. Ja iesniegtajos dokumentos norādītā informācija ir nepilnīga vai neprecīza vai nepieciešama ziņu pārbaude, lai pieņemtu objektīvu lēmumu par speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta izsniegšanu vai sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu, komisija atliek jautājuma izskatīšanu un pieprasa, lai speciālās atļaujas (licences) pretendents, sertifikāta pretendents vai detektīvs 15 darbdienu laikā iesniegtu nepieciešamo informāciju, vai veic nepieciešamo ziņu pārbaudi un par to paziņo speciālās atļaujas (licences) pretendentam, sertifikāta pretendentam vai detektīvam. Attiecīgo iesniegumu izskata 15 darbdienu laikā pēc nepieciešamās informācijas saņemšanas.

17. Ja speciālās atļaujas (licences) pretendents, sertifikāta pretendents vai detektīvs 15 darbdienu laikā no minētās informācijas pieprasījuma nosūtīšanas dienas nesniedz visu papildus pieprasīto informāciju, komisija pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt speciālo atļauju (licenci) vai sertifikātu.

18. Sertifikāta un speciālās atļaujas (licences) derīguma termiņu nosaka ar dienu, kad komisija ir pieņēmusi lēmumu par sertifikāta izsniegšanu vai lēmumu par sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu.

19. Komisija triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 14.3.apakšpunktā vai 17.punktā minētā lēmuma pieņemšanas par to rakstiski informē speciālās atļaujas (licences) pretendentu vai attiecīgi sertifikāta pretendentu vai detektīvu.

V. Speciālās atļaujas (licences) un sertifikāta saņemšana

20. Speciālās atļaujas (licences) pretendents, sertifikāta pretendents, detektīvsabiedrība vai detektīvs, saņemot speciālo atļauju (licenci) vai sertifikātu, iesniedz komisijā valsts nodevas samaksu apliecinoša dokumenta kopiju vai ar internetbankas starpniecību veiktā maksājuma izdruku, kurā norādīts skaidri salasāms maksātāja vārds, uzvārds vai nosaukums un kuru ir parakstījis maksātājs. Ja maksājums veikts ar internetbankas starpniecību un veiktā maksājuma dokuments ir parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un atbilst normatīvajos aktos par elektronisko dokumentu noformēšanu noteiktajām prasībām, pretendents to var nosūtīt arī uz komisijas oficiālo elektroniskā pasta adresi.

21. Ja speciālās atļaujas (licences) pretendents, sertifikāta pretendents, detektīvsabiedrība vai detektīvs izteicis vēlmi speciālo atļauju (licenci) vai sertifikātu saņemt elektroniska dokumenta formā, komisija pārbauda, vai ir iesniegti šo noteikumu 20.punktā minētie dokumenti, kas apliecina valsts nodevas samaksu, un triju darbdienu laikā pēc valsts nodevas saņemšanas nosūta speciālo atļauju (licenci) vai sertifikātu elektroniska dokumenta formā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

22. Detektīvs, kas nav pieņemts darbā detektīvsabiedrībā un nav individuālais komersants, pirms detektīvdarbības pakalpojumu sniegšanas reģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā pašnodarbinātā persona.

23. Ja mainās komisijā iesniegtā informācija saistībā ar speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta saņemšanu vai sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu, speciālās atļaujas (licences) pretendents, sertifikāta pretendents vai detektīvs triju darbdienu laikā par to paziņo komisijai un iesniedz šo noteikumu 5.punktā vai attiecīgi 8. un 12.punktā minētos dokumentus.

24. Detektīvsabiedrība, kas saņēmusi speciālo atļauju (licenci) citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī, detektīvdarbības pakalpojumus sniedz bez komisijas izsniegtās speciālās atļaujas (licences). Par citā Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstī saņemto speciālo atļauju (licenci) detektīvsabiedrība informē komisiju, iesniedzot attiecīgās speciālās atļaujas (licences) kopiju un tās tulkojumu valsts valodā.

25. Detektīvs, kas saņēmis sertifikātu citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī, detektīvdarbības pakalpojumus sniedz, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas izdoto profesionālās kvalifikācijas atzīšanas apliecību detektīva reglamentētajā profesijā.

26. Komisija, ja nepieciešams, pieprasa apstiprinājumu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanas likumību no attiecīgās Eiropas Savienības dalībvalsts vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts kompetentās institūcijas, kura to ir izsniegusi.

27. Ja speciālās atļaujas (licences) pretendents, sertifikāta pretendents vai detektīvs triju mēnešu laikā pēc paziņojuma saņemšanas par speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta izsniegšanu nesamaksā valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta izsniegšanu vai sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu, iesniegums par speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta izsniegšanu iesniedzams vispārējā kārtībā.

VI. Atkārtota speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta, kā arī speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta dublikāta izsniegšana

28. Komisija speciālo atļauju (licenci) detektīvsabiedrībai izsniedz atkārtoti, ja:

28.1. mainīta detektīvsabiedrības juridiskā adrese;

28.2. mainīts detektīvsabiedrības nosaukums (firma);

28.3. licencē norādītais detektīvs (detektīvi) atbrīvoti no darba;

28.4. darbā pieņemts cits detektīvs (detektīvi);

28.5. nozaudēta vai bojāta elektroniska dokumenta formā izsniegtā speciālā atļauja (licence).

29. Šo noteikumu 28.punktā minētajos gadījumos detektīvsabiedrība piecu darbdienu laikā par to informē komisiju, iesniedzot iesniegumu speciālās atļaujas (licences) saņemšanai (3.pielikums). Iesniegumā norāda šo noteikumu 4.1., 4.2. un 4.4.apakšpunktā minēto informāciju un iemeslu atkārtotas speciālās atļaujas (licences) izsniegšanai.

30. Ja speciālā atļauja (licence) tiek izsniegta atkārtoti sakarā ar speciālajā atļaujā (licencē) norādītā detektīva (detektīvu) atbrīvošanu no darba vai cita detektīva (citu detektīvu) pieņemšanu darbā, detektīvsabiedrība šo noteikumu 29.punktā minētajam iesniegumam pievieno izmaiņas apliecinošo dokumentu kopijas.

31. Komisija sertifikātu detektīvam izsniedz atkārtoti, ja:

31.1. mainīts detektīva vārds vai uzvārds;

31.2. nozaudēts vai bojāts elektroniska dokumenta formā izsniegtais sertifikāts.

32. Šo noteikumu 31.punktā minētajos gadījumos detektīvs piecu darbdienu laikā par to informē komisiju, iesniedzot iesniegumu detektīva sertifikāta saņemšanai (4.pielikums). Iesniegumā norāda šo noteikumu 7.1., 7.2. un 7.4.apakšpunktā minēto informāciju, iemeslu atkārtota sertifikāta izsniegšanai, kā arī pievieno fotogrāfiju ar personas attēlu, kas izgatavota ne agrāk kā pirms trim mēnešiem (3 x 4 cm).

33. Komisija, pamatojoties uz šo noteikumu 29. vai 32.punktā minēto iesniegumu, 10 darbdienu laikā izsniedz atkārtotu speciālo atļauju (licenci) vai sertifikātu.

34. Komisija izsniedz speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta dublikātu, ja papīra formā izsniegtā speciālā atļauja (licence) vai sertifikāts ir nozaudēts vai bojāts.

35. Detektīvsabiedrība šo noteikumu 34.punktā paredzētajā gadījumā piecu darbdienu laikā par to informē komisiju, iesniedzot iesniegumu speciālās atļaujas (licences) saņemšanai (3.pielikums). Iesniegumā norāda šo noteikumu 4.1., 4.2. un 4.4.apakšpunktā minēto informāciju, kā arī iemeslu speciālās atļaujas (licences) dublikāta izsniegšanai.

36. Detektīvs šo noteikumu 34.punktā paredzētajā gadījumā piecu darbdienu laikā par to informē komisiju, iesniedzot iesniegumu detektīva sertifikāta saņemšanai (4.pielikums). Iesniegumā norāda šo noteikumu 7.1., 7.2. un 7.4.apakšpunktā minēto informāciju, kā arī iemeslu sertifikāta dublikāta izsniegšanai.

37. Komisija, pamatojoties uz šo noteikumu 35. vai 36.punktā minēto iesniegumu, 10 darbdienu laikā izsniedz speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta dublikātu.

VII. Speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta anulēšana, to darbības apturēšana vai atjaunošana

38. Komisija anulē speciālo atļauju (licenci) vai sertifikātu Detektīvdarbības likumā noteiktajos gadījumos, par to pieņemot attiecīgu lēmumu.

39. Speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta darbību aptur, ja:

39.1. detektīvsabiedrības vadītājs saukts pie kriminālatbildības par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, – uz laiku, līdz stājies spēkā tiesas nolēmums vai prokurora priekšraksts par sodu vai pret viņu izbeigts kriminālprocess;

39.2. detektīvs saukts pie kriminālatbildības par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, – uz laiku, līdz stājies spēkā tiesas nolēmums vai prokurora priekšraksts par sodu vai pret viņu izbeigts kriminālprocess;

39.3. komisijā ir saņemts detektīvsabiedrības vadītāja iesniegums par licences darbības apturēšanu (5.pielikums) sakarā ar visu licencē norādīto detektīvu atbrīvošanu no darba, – uz laiku, līdz detektīvdarbības pakalpojumu sniegšanai ir pieņemts darbā vismaz viens detektīvs.

40. Lai detektīvsabiedrība atjaunotu speciālās atļaujas (licences) darbību pēc tam, kad pieņemts prokurora lēmums vai stājies spēkā tiesas nolēmums, kas reabilitē detektīvsabiedrības vadītāju krimināllietā, kurā viņš tika saukts pie kriminālatbildības par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, detektīvsabiedrība iesniedz komisijā iesniegumu (3.pielikums). Iesniegumā norāda šo noteikumu 4.1., 4.2. un 4.4.apakšpunktā minēto informāciju un iemeslu licences darbības atjaunošanai.

41. Lai detektīvs atjaunotu sertifikāta darbību pēc tam, kad pieņemts prokurora lēmums vai stājies spēkā tiesas nolēmums, kas reabilitē detektīvu krimināllietā, kurā viņš tika saukts pie kriminālatbildības par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, detektīvs iesniedz komisijā iesniegumu (4.pielikums). Iesniegumā norāda šo noteikumu 7.1., 7.2. un 7.4.apakšpunktā minēto informāciju un iemeslu sertifikāta darbības atjaunošanai.

42. Lai detektīvsabiedrība atjaunotu speciālās atļaujas (licences) darbību, kas pārtraukta sakarā ar visu speciālajā atļaujā (licencē) norādīto detektīvu atbrīvošanu no darba, detektīvsabiedrības vadītājs iesniedz komisijā iesniegumu (3.pielikums). Iesniegumā norāda šo noteikumu 4.1., 4.2. un 4.4.apakšpunktā minēto informāciju un iemeslu speciālās atļaujas (licences) darbības atjaunošanai.

43. Iesniegumu speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta darbības atjaunošanai izskata un lēmumu par speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta atjaunošanu komisija pieņem mēneša laikā pēc šo noteikumu 40., 41. vai 42.punktā minētā iesnieguma saņemšanas.

44. Ja sertifikāta darbība ir atjaunota pēc šo noteikumu 11.punktā minētā termiņa vai pēc sertifikāta derīguma termiņa beigām ir pieņemts prokurora lēmums vai stājies spēkā tiesas nolēmums, kas reabilitē detektīvu krimināllietā, detektīvs iesniedz komisijā iesniegumu sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai (4.pielikums).

45. Ja komisija ir pieņēmusi lēmumu neizsniegt speciālo atļauju (licenci) vai sertifikātu, nepagarināt sertifikāta derīguma termiņu, apturēt vai anulēt speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta darbību, tā pēc lēmuma pieņemšanas rakstiski informē speciālās atļaujas (licences) pretendentu, sertifikāta pretendentu, detektīvsabiedrību vai detektīvu, norādot, ka lēmumu var apstrīdēt un pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

46. Komisija triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 43. vai 45.punktā minētā lēmuma pieņemšanas par to rakstiski informē detektīvsabiedrību vai detektīvu.

VIII. Valsts nodevas apmērs par speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta izsniegšanu un maksāšanas kārtība

47. Par speciālās atļaujas (licences) un sertifikāta izsniegšanu, sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu, atkārtotu speciālās atļaujas (licences) un sertifikāta un to dublikāta izsniegšanu maksā valsts nodevu šādā apmērā:

47.1. par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu – 200 latu;

47.2. par sertifikāta izsniegšanu – 100 latu;

47.3. par sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu – 10 latu;

47.4. par speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta dublikāta izsniegšanu – piecus latus;

47.5. par atkārtotu speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta izsniegšanu – trīs latus.

48. Ja iesniegums tiek iesniegts un speciālā atļauja (licence) vai sertifikāts tiek izsniegti elektroniska dokumenta veidā, šo noteikumu 47.1., 47.2. un 47.3.apakšpunktā paredzētā valsts nodeva maksājama, piemērojot koeficientu 0,9.

49. Valsts nodevu maksā pirms speciālās atļaujas (licences) vai sertifikāta saņemšanas, un maksājumu veic ar tāda maksājumu pakalpojumu sniedzēja starpniecību, kuram ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē.

(MK 20.12.2011. noteikumu Nr.968 redakcijā)

50. Valsts nodevu ieskaita valsts pamatbudžetā.

IX. Noslēguma jautājums

51. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2007.gada 17.aprīļa noteikumus Nr.260 "Detektīvdarbības licencēšanas un sertifikācijas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 65.nr.).

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
1.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 10.augusta noteikumiem Nr.742

(Pielikums grozīts ar MK 20.12.2011. noteikumiem Nr.968)

Detektīvdarbības speciālās atļaujas (licences) paraugs

(papildinātais mazais valsts ģerbonis)

Valsts policija

Detektīvdarbības speciālā atļauja (licence) Nr. ______

Izsniegta

(individuālā komersanta, personālsabiedrības vai kapitālsabiedrības nosaukums)

Detektīvs
(detektīvi)

(vārds, uzvārds, personas kods, sertifikāta numurs)

(vārds, uzvārds, personas kods, sertifikāta numurs)

(juridiskā adrese)

Reģistrācijas Nr.
Reģistrācijas datums

Speciālā atļauja (licence) izsniegta

(datums)

Valsts policijas licencēšanas komisijas priekšsēdētājs

(vārds, uzvārds)

(paraksts)

Z.v.

Piezīme. Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "Z.v." (zīmoga vieta) neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
2.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 10.augusta noteikumiem Nr.742
Detektīva sertifikāta paraugs

Piezīmes.

1. Sertifikāta izmērs ir 100 mm x 75 mm, fons – gaiši brūnā krāsā, vieta detektīva vārdam, uzvārdam un personas kodam, sertifikāta izdošanas datumam un derīguma termiņa beigu datumam – baltā krāsā, teksts – melnā krāsā. Sertifikāts ir ievalcēts.

2. Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "Z.v." (zīmoga vieta) neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
3.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 10.augusta noteikumiem Nr.742
Iesnieguma paraugs speciālās atļaujas (licences) saņemšanai

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
4.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 10.augusta noteikumiem Nr.742
Iesnieguma paraugs detektīva sertifikāta saņemšanai

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
5.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 10.augusta noteikumiem Nr.742
Iesnieguma paraugs speciālās atļaujas (licences) darbības apturēšanai

Iekšlietu ministre L.Mūrniece
01.01.2012