Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.583

Rīgā 2010.gada 29.jūnijā (prot. Nr.33 15.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 5.februāra noteikumos Nr.71 "Noteikumi par darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" papildinājuma 1.2.1.2.2.apakšaktivitātes "Atbalsts vispārējās izglītības pedagogu nodrošināšanai prioritārajos mācību priekšmetos" īstenošanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda vadības likuma 18.panta 10.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 5.februāra noteikumos Nr.71 "Noteikumi par darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" papildinājuma 1.2.1.2.2.apakšaktivitātes "Atbalsts vispārējās izglītības pedagogu nodrošināšanai prioritārajos mācību priekšmetos" īstenošanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 29.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 11.1 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Projekta ietvaros atbalstu nepiešķir pedagogam, kas saņem mērķstipendiju darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" papildinājuma 1.2.2.1.5.apakšaktivitātē "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos"."

2. Izteikt 17. un 18.punktu šādā redakcijā:

"17. Projekta iesniedzējs projektu Latvijā īsteno sadarbībā ar rajonu un republikas pilsētu izglītības pārvaldēm, bet Rīgā - sadarbībā ar pašvaldības institūciju, kas īsteno izglītības pārvaldes funkcijas, un Profesionālās izglītības administrāciju. Pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas un Profesionālās izglītības administrācijas reorganizācijas projektu īsteno sadarbībā ar Profesionālās izglītības administrācijas tiesību, saistību un mantas pārņēmēju attiecībā uz profesionālās pamatizglītības un profesionālās vidējās izglītības satura izstrādi, kā arī sadarbībā ar institūcijām, kas ir pārņēmušas izglītības pārvalžu funkcijas.

18. Lai īstenotu projektu, projekta iesniedzējs noslēdz sadarbības līgumu ar attiecīgo izglītības pārvaldi, Profesionālās izglītības administrāciju vai pašvaldību, kuras padotībā atrodas attiecīgā izglītības pārvalde."

3. Izteikt 49.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"49.1. uzņēmuma līguma izmaksas projekta iesnieguma un pamatojošās dokumentācijas sagatavošanai;".

4. Aizstāt 52.6.apakšpunktā vārdu "uzturēšanas" ar vārdu "attīstības".

5. Izteikt 53.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"53.1. atlīdzības izmaksas projekta aktivitāšu īstenošanā iesaistītajām personām, tai skaitā valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, (pedagogu atlases procesa nodrošināšana, pedagogu iesniegto pārskatu pārbaude un citi uzdevumi atbilstoši noslēgtajam sadarbības līgumam ar projekta iesniedzēju);".

6. Svītrot 53.2.apakšpunktu.

7. Svītrot 58.punktā vārdus un skaitli "un tiek izmantotas ar šo noteikumu 49.3.apakšpunktā noteikto saistīto izmaksu segšanu".

8. Izteikt 59.punktu šādā redakcijā:

"59. Attiecināmo izmaksu neatgūstamie pievienotās vērtības nodokļa maksājumi ir attiecināmās izmaksas."

9. Izteikt 61.punktu šādā redakcijā:

"61. Finansējuma saņēmējs nodrošina vienotu pedagogu atlases un mērķstipendijas piešķiršanas nosacījumu piemērošanu visos plānošanas reģionos, katram rajonam un republikas pilsētai nosakot mērķstipendijām pieejamo finansējuma apmēru - teritoriālo kvotu. Minēto apmēru nosaka, šo noteikumu 49.4.apakšpunktā mērķstipendiju izmaksām plānotos līdzekļus sadalot proporcionāli izglītojamo skaitam vispārējās izglītības iestāžu 7.-12.klasēs un profesionālās izglītības iestādēs attiecīgajā administratīvajā teritorijā 2006./2007.mācību gadā. No 2009./2010.mācību gada teritoriālo kvotu nosaka, šo noteikumu 49.4.apakšpunktā minēto mērķstipendiju izmaksu atlikumu uz 2009.gada 1.septembri attiecīgajā administratīvajā teritorijā sadalot proporcionāli izglītojamo skaitam vispārējās izglītības iestāžu 7.-12.klasēs un profesionālās izglītības iestādēs 2008./2009.mācību gada 1.septembrī attiecīgajā novadā vai republikas pilsētā. Mērķstipendiju skaitu aprēķina, izmantojot šādu formulu:

n = N : K, kur

n - mērķstipendiju skaits attiecīgajā administratīvajā teritorijā;

N - izglītojamo skaits vispārējās izglītības iestāžu 7.-12.klasēs un profesionālās izglītības iestādēs attiecīgajā administratīvajā teritorijā;

K - vidējais izglītojamo skaits vispārējās izglītības iestāžu 7.-12.klasēs un profesionālās izglītības iestādēs uz vienu mērķstipendiju."

10. Papildināt noteikumus ar 62.1 punktu šādā redakcijā:

"62.1 Ņemot vērā pedagogu pieprasījumu pēc mērķstipendijām un finanšu līdzekļu apguves rezultātus, finansējuma saņēmējam ir tiesības pārskatīt novadiem un republikas pilsētām piešķirto mērķstipendiju līdzekļu apmēru, ja nepieciešams, ierosinot līdzekļu pārdali novada vai republikas pilsētai piešķirtā mērķstipendiju līdzekļu apmēra ietvaros."

11. Izteikt 64.punktu šādā redakcijā:

"64. Izglītības pārvalde mācību gada laikā var izsludināt atkārtotu pieteikšanos pedagogu mērķstipendijām, ja nav apgūts attiecīgajā gadā mērķstipendijām paredzētais līdzekļu apmērs, vai pārcelt atlikušo finansējumu uz nākamo mācību gadu projekta īstenošanas termiņa ietvaros, kā arī atbilstoši pedagogu pieprasījumam pēc mērķstipendijām un finanšu līdzekļu apguves rezultātiem var pārdalīt līdzekļus starp novadiem attiecīgajām izglītības pārvaldēm pieejamās teritoriālās kvotas ietvaros."

12. Izteikt 67.punktu šādā redakcijā:

"67. Mērķstipendiju piešķir uz vienu mācību gadu. Ja šo noteikumu 49.4.apakšpunktā minētajām mērķstipendiju izmaksām paredzētais finansējums nav pietiekams, lai mērķstipendiju pedagogam maksātu visu mācību gadu, mērķstipendiju piešķir uz noteiktu mēnešu skaitu. Par mērķstipendijas piešķiršanu noslēdz trīspusēju līgumu starp pedagogu, attiecīgo izglītības pārvaldi un finansējuma saņēmēju. Līgumā nosaka pedagogam papildus veicamos uzdevumus, mērķstipendijas apmēru, tās saņemšanas, kā arī atmaksāšanas nosacījumus. Strīdu par līguma izpildi izskata vispārējās jurisdikcijas tiesā."

13. Izteikt 71.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Mērķstipendiju pedagogs var saņemt ne vairāk kā 32 mēnešus."

14. Izteikt 76. un 77.punktu šādā redakcijā:

"76. Projekta grozījumus saskaņo ar atbildīgo iestādi, ja izmaiņas ir saistītas ar:

76.1. projekta mērķi;

76.2. finansējuma saņēmēja maiņu;

76.3. projekta īstenošanas sākuma un beigu termiņu;

76.4. projekta sasniedzamajiem iznākuma un uzraudzības rādītājiem;

76.5. projekta kopējo attiecināmo izmaksu sadalījumu pa gadiem.

77. Ievērojot šo noteikumu 55., 56. un 57.punktā minētos attiecināmo izmaksu ierobežojumus, finansējuma saņēmējs var veikt projekta izmaksu pārdali šo noteikumu 49.3., 49.4. un 49.5.apakšpunktā minēto izmaksu pozīciju ietvaros vai starp minētajām izmaksu pozīcijām, nepārsniedzot 10 procentu no pārdalāmās izmaksu pozīcijas kopējām attiecināmām izmaksām un sniedzot sadarbības iestādei maksājuma pieprasījumā skaidrojumu par izmaksu pārdales pamatotību."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

09.07.2010