Tiesību akts: spēkā esošs
Attēlotā redakcija: 26.04.2013. - ... / Spēkā esošā
Ministru kabineta noteikumi Nr.563

Rīgā 2010.gada 21.jūnijā (prot. Nr.32 53.§)
Kārtība, kādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki saņem apmaksātu veselības aprūpi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem (turpmāk – darbinieki) ir tiesības saņemt apmaksātu veselības aprūpi, apmaksātās veselības aprūpes saņemšanas nosacījumus, apmaksājamo pakalpojumu veidus un apmaksas kārtību, kā arī veselības aprūpes pakalpojumus un neapmaksājamos izdevumus.

2. Izdevumus, kas saistīti ar atzinuma sniegšanu par darbinieku veselības stāvokli obligātās veselības pārbaudes ietvaros un vakcināciju, sedz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests no tam piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem, bet izdevumus, kas saistīti ar pacienta iemaksu un līdzmaksājumu par šajos noteikumos minētajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, sedz Nacionālais veselības dienests (turpmāk – dienests) no veselības aprūpes pakalpojumu apmaksai paredzētajiem valsts budžeta līdzekļiem, pamatojoties uz līgumiem, kas noslēgti ar ārstniecības iestādēm.

(Grozīts ar MK 23.04.2013. noteikumiem Nr.213)

3. Apmaksāta veselības aprūpe ietver pacienta iemaksu un līdzmaksājumu, kas noteikti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par veselības aprūpes organizēšanu un finansēšanu, kā arī šādus darbiniekam Latvijas Republikas teritorijā sniegtos veselības aprūpes pakalpojumus:

3.1. veselības aprūpes pakalpojumi un izmeklējumi, kas nepieciešami atzinuma sniegšanai par darbinieka veselības stāvokli obligātās veselības pārbaudes ietvaros;

3.2. vakcināciju regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā veiktā vakcinācija pret vakcīnregulējamām slimībām, ar kurām darbiniekam iespējams inficēties, pildot darba pienākumus (pret B hepatītu, pret ērču encefalītu).

4. Ambulatori un stacionāri sniegtos veselības aprūpes pakalpojumus apmaksā, ja veselības aprūpes pakalpojums sniegts ārstniecības iestādē, kas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par veselības organizēšanas un finansēšanas kārtību ir līgumattiecībās ar dienestu.

(Grozīts ar MK 23.04.2013. noteikumiem Nr.213)

5. Darbinieks ārstniecības iestādē uzrāda personu apliecinošu dokumentu un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izsniegtu darba apliecību, kura apliecina darbinieka tiesības saņemt apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu.

6. Darbiniekam neapmaksā un nekompensē izdevumus par veselības aprūpes pakalpojumiem, kas netiek apmaksāti no valsts budžeta līdzekļiem. Darbinieku veselības aprūpe tiek apmaksāta saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtību, izņemot šo noteikumu 3.1.apakšpunktā minēto nosacījumu.

7. Ja darbinieks veselības aprūpes pakalpojumu ir saņēmis ārstniecības iestādē, kas nav līgumattiecībās ar dienestu, izdevumi par sniegto veselības aprūpes pakalpojumu netiek apmaksāti.

(Grozīts ar MK 23.04.2013. noteikumiem Nr.213)

8. Noteikumi stājas spēkā 2010.gada 1.jūlijā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Veselības ministrs D.Gavars
26.04.2013