Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.298

Rīgā 2010.gada 23.martā (prot. Nr.15 63.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 11.novembra noteikumos Nr.939 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.1.1.1.aktivitāti "Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai""

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda vadības likuma 18.panta 10.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 11.novembra noteikumos Nr.939 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.1.1.1.aktivitāti "Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai"" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 188.nr.; 2010, 2.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 4.2 punktā vārdus "izglītības iestādes ēku, būvju un telpu rekonstrukciju" ar vārdiem "izglītības iestādes ēku, būvju un telpu, tai skaitā dienesta viesnīcu, rekonstrukciju".

2. Izteikt 6.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Kopējais ierobežotās atlases ietvaros pieejamais finansējums ir 65 734 044 lati, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums - 56 773 938 lati un nacionālais publiskais līdzfinansējums - 8 960 106 lati."

3. Papildināt noteikumus ar 11.1 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Projekta iesniedzējs - Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esoša vai pašvaldību dibināta profesionālās izglītības iestāde - papildus šo noteikumu 11.punktā minētajiem iesniegumiem var iesniegt vēl vienu projekta iesniegumu, ja atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas lēmumam par profesionālās izglītības iestādes attīstības un investīciju stratēģijas saskaņošanu ir atbalstīta Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļu piešķiršana dienesta viesnīcas infrastruktūras uzlabošanai."

4. Papildināt noteikumus ar 14.1 punktu šādā redakcijā:

"14.1 Papildus šo noteikumu 14.punktā minētajām kvotām Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošām vai pašvaldību dibinātām profesionālās izglītības iestādēm ārpus Rīgas plānošanas reģiona piešķir finansējumu 6 822 533 latu apmērā dienesta viesnīcu infrastruktūras uzlabošanai atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas saskaņotajai profesionālās izglītības iestādes attīstības un investīciju stratēģijai."

5. Izteikt 17.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.3. izglītības iestādē nepieciešamā platība uz vienu audzēkni, kas nepārsniedz 10 m2 (izņemot dienesta viesnīcas);".

6. Izteikt 19.punktu šādā redakcijā:

"19. Maksimāli pieļaujamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma apmērs ir 86 procenti no kopējās projekta attiecināmo izmaksu summas. Finansējuma saņēmējs, īstenojot projektu, nodrošina līdzfinansējumu vismaz 14 procentu apmērā no projekta attiecināmo izmaksu summas."

7. Aizstāt 20.2.apakšpunktā vārdus "izglītības iestāžu ēku, būvju, telpu un infrastruktūras rekonstrukcija" ar vārdiem "izglītības iestāžu ēku, būvju, telpu, tai skaitā dienesta viesnīcu, un infrastruktūras rekonstrukcija".

8. Izteikt 24.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.1. projekta iesniedzēja apliecinājumu par nepieciešamā līdzfinansējuma nodrošināšanu (izņemot valsts budžeta iestādes);".

9. Svītrot 24.2.apakšpunktu.

10. Papildināt noteikumus ar 24.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.7. Valsts nekustamo īpašumu aģentūras apliecinājumu, ka attiecīgajā administratīvajā teritorijā nav tādas ēkas, ko varētu izmantot par profesionālās izglītības iestādes dienesta viesnīcu, ja projekta iesniegumu, kurā paredz jaunas ēkas būvniecību dienesta viesnīcas vajadzībām, iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esoša iestāde, vai attiecīgās pašvaldības un Valsts nekustamo īpašumu aģentūras apliecinājumus, ka attiecīgajā administratīvajā teritorijā nav tādas ēkas, ko varētu izmantot par profesionālās izglītības iestādes dienesta viesnīcu, ja attiecīgo projekta iesniegumu iesniedz pašvaldības dibināta iestāde."

11. Svītrot 29.punktā vārdus "Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas".

12. Svītrot 47.1.apakšpunktu.

13. Aizstāt 47.3.apakšpunktā vārdus "ēku, būvju, telpu un infrastruktūras renovācijas" ar vārdiem "ēku, būvju, telpu, tai skaitā dienesta viesnīcu, un infrastruktūras renovācijas".

14. Izteikt 47.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"47.5. pakalpojumu izmaksas un citas izmaksas, kas ir pamatotas un saistītas ar aktivitāšu īstenošanu, kā arī pamatojošās dokumentācijas sagatavošanas izmaksas, ja tās ir saistītas ar šo noteikumu 34.3.1.apakšpunktā noteikto prasību izpildi;".

15. Aizstāt 47.8.apakšpunktā vārdus "izglītības iestādes ēku un telpu energoefektivitātes pasākumi" ar vārdiem "izglītības iestādes ēku un telpu, tai skaitā dienesta viesnīcu, energoefektivitātes pasākumi".

16. Izteikt 50.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Šo noteikumu 47.2.apakšpunktā noteiktās izmaksas ir ne mazāk kā 15 procentu no kopējām projekta attiecināmām izmaksām, izņemot dienesta viesnīcas."

17. Svītrot 71.punktu.

Ministru prezidenta vietā - ekonomikas ministrs A.Kampars

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

31.03.2010