Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.84

Rīgā 2010.gada 26.janvārī (prot. Nr.5 44.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 28.augusta noteikumos Nr.585 "Noteikumi par iedzīvotāju nodrošināšanu ar pārtiku valsts apdraudējuma gadījumā"

Izdoti saskaņā ar Mobilizācijas likuma 9.panta 6.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 28.augusta noteikumos Nr.585 "Noteikumi par iedzīvotāju nodrošināšanu ar pārtiku valsts apdraudējuma gadījumā" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 141.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, pamatojoties uz Zemkopības ministrijas rakstisku pieprasījumu, katru gadu līdz 15.martam iesniedz Iedzīvotāju reģistra datus par iedzīvotāju skaitu pa vecuma grupām un to sadalījumu pa novadu un republikas pilsētu administratīvajām teritorijām pēc stāvokļa uz kārtējā gada 1.janvāri (2.pielikums)."

2. Aizstāt 5.punktā un 8.punkta ievaddaļā vārdu "rajona" ar vārdu "novada".

3. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:

"1.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 28.augusta
noteikumiem Nr.585

Vienas dienas uztura normas

I. Bērniem no dzimšanas līdz 2 gadu vecumam

Nr.p.k.

Produkts

Kcal/100 g

Līdzvērtīgi produkti

Kcal/100 g

Daudzums (gramos vai litros)

1. Mākslīgais maisījums zīdaiņiem, mākslīgais papildu ēdināšanas maisījums zīdaiņiem*

495-520

   

200 g

2. Biezenis (ābolu, bumbieru, plūmju, burkānu, ķirbju, kartupeļu, puķkāpostu, dārzeņu)

250-270

   

250 g

3. Dzeramais ūdens      

3 l

Piezīme. * Mātes piena aizstājējam un biezenim jābūt piemērotam attiecīgās vecuma grupas bērniem.

II. Iedzīvotājiem no 2 līdz 18 gadu vecumam, grūtniecēm un sievietēm laktācijas periodā

Nr.

p.k.

Produkts

Kcal/100 g

Līdzvērtīgi produkti

Kcal/100 g

Daudzums (gramos vai litros)

1. Auzu pārslas

350-380

Citas graudaugu pārslas (miežu, kviešu, griķu, rudzu, piecgraudu)

335-360

200 g

2. Sausais kartupeļu biezenis

350-390

Makaroni, kas pagatavojami, pārlejot ar verdošu ūdeni

450-460

100 g

3. Sausais piens,

sausais vājpiens

350-490

Iebiezināts sterilizēts piens

145-180

100 g

4. Gaļas (liellopa, cūkas, vistas, tītara, truša, pīles, jēra gaļas) konservi

150-200

Zivju (siļķu, skumbriju, sardīņu, brētliņu, šprotu, sardinellu, salaku, stavridu, reņģu, laša, tunča) konservi (eļļā, tomātu vai citā mērcē, marinādē, savā sulā, arī tefteļu, frikadeļu vai kotlešu veidā)

100-400

150 g

5. Konservēti dārzeņi (bietes, gurķi, tomāti, kāposti, zaļie zirnīši, burkāni, paprika, kabači (cukini))

40-60

   

100 g

6. Sausmaizītes

250-350

Sausiņi

360-380

40 g

7. Ievārījums (zemeņu, aveņu, ķiršu, ābolu, upeņu, jāņogu, dzērveņu, brūkleņu, melleņu, aprikožu, meža ogu)

220-260

   

40 g

8. Augļu (ābolu, plūmju, bumbieru) biezenis

75-120

Konservēti augļi (ananasi, āboli, bumbieri, ķirši, persiki, aprikozes, plūmes)

75-90

150 g

9. Šokolāde ar kakao saturu līdz 70 %

480-540

Šokolādes konfektes

480-540

20 g

10. Žāvēti, kaltēti augļi un rieksti (zemesrieksti, lazdu rieksti, Indijas rieksti, mandeles, valrieksti, rozīnes, aprikozes, dateles, melnās plūmes, āboli, vīģes)

360-390

   

100 g

11. Sula (ābolu, upeņu, plūmju, tomātu, ananasu, vīnogu, apelsīnu, greipfrūtu, persiku)

35-88

   

600 g

12. Šķīstošā kafija   Kafijas dzēriens

350-400

20 g

13. Tēja, kas nav fasēta vienreizējas lietošanas maisiņos   Šķīstošā tēja  

6 g

14. Sāls      

5 g

15. Cukurs (nerafinēts)

399

   

50 g

16. Dzeramais ūdens      

3 l (ziemas periodā) un
4 l (vasaras periodā)

III. Iedzīvotājiem no 18 gadu vecuma

Nr.p.k.

Produkts

Kcal/100 g

Līdzvērtīgi produkti

Kcal/100 g

Daudzums (gramos vai litros)

1. Auzu pārslas

350-380

Citas graudaugu pārslas (miežu, kviešu, griķu, rudzu, piecgraudu)

335-360

200 g

2. Sausais kartupeļu biezenis

350-390

Makaroni, kas pagatavojami, pārlejot ar verdošu ūdeni

450-460

100 g

3. Sausais piens, sausais vājpiens

350-490

Iebiezināts sterilizēts piens

145-180

50 g

4. Gaļas (liellopa, cūkas, vistas, tītara, truša, pīles, jēra gaļas) konservi

150-200

Zivju (siļķu, skumbriju, sardīņu, brētliņu, šprotu, sardinellu, salaku, stavridu, reņģu, laša, tunča) konservi (eļļā, tomātu vai citā mērcē, marinādē, savā sulā, arī tefteļu, frikadeļu vai kotlešu veidā)

100-400

150 g

5. Konservēti dārzeņi (bietes, gurķi, tomāti, kāposti, zaļie zirnīši, burkāni, paprika, kabači (cukini))

40-60

   

100 g

6. Sausmaizītes

250-350

Sausiņi

360-380

20 g

7. Ievārījums (zemeņu, aveņu, ķiršu, ābolu, upeņu, jāņogu, dzērveņu, brūkleņu, melleņu, aprikožu, meža ogu)

220-260

   

20 g

8. Augļu (ābolu, plūmju, bumbieru) biezenis

75-120

Konservēti augļi (ananasi, āboli, bumbieri, ķirši, persiki, aprikozes, plūmes)

75-90

100 g

9. Šokolāde ar kakao saturu līdz 70 %

480-540

Šokolādes konfektes

480-540

20 g

10. Žāvēti, kaltēti augļi un rieksti (zemesrieksti, lazdu rieksti, Indijas rieksti, mandeles, valrieksti, rozīnes, aprikozes, dateles, melnās plūmes, āboli, vīģes)

360-390

   

30 g

11. Sula (ābolu, upeņu, plūmju, tomātu, ananasu, vīnogu, apelsīnu, greipfrūtu, persiku)

35-88

   

300 g

12. Šķīstošā kafija   Kafijas dzēriens

350-400

20 g

13. Tēja, kas nav fasēta vienreizējas lietošanas maisiņos   Šķīstošā tēja  

6 g

14. Sāls      

5 g

15. Cukurs (nerafinēts)

399

   

50 g

16. Dzeramais ūdens      

3 l (ziemas periodā) un
4 l (vasaras periodā)

IV. Personālam, kas veic neatliekamos valsts apdraudējuma seku likvidēšanas pasākumus

Nr.p.k.

Produkts

Kcal/100 g

Līdzvērtīgi produkti

Kcal/100 g

Daudzums (gramos vai litros)

1. Auzu pārslas

350-380

Citas graudaugu pārslas (miežu, kviešu, griķu, rudzu, piecgraudu)

335-360

150 g

2. Sausais kartupeļu biezenis

350-390

Makaroni, kas pagatavojami, pārlejot ar verdošu ūdeni

450-460

150 g

3. Sausais piens,

sausais vājpiens

350-490

Iebiezināts sterilizēts piens

145-180

50 g

4. Gaļas (liellopa, cūkas, vistas, tītara, truša, pīles, jēra gaļas) konservi

150-200

Zivju (siļķu, skumbriju, sardīņu, brētliņu, šprotu, sardinellu, salaku, stavridu, reņģu, laša, tunča) konservi (eļļā, tomātu vai citā mērcē, marinādē, savā sulā, arī tefteļu, frikadeļu vai kotlešu veidā)

100-400

200 g

5. Konservēti dārzeņi (bietes, gurķi, tomāti, kāposti, zaļie zirnīši, burkāni, paprika, kabači (cukini))

40-60

   

100 g

6. Sausmaizītes

250-350

Sausiņi

360-380

70 g

7. Ievārījums (zemeņu, aveņu, ķiršu, ābolu, upeņu, jāņogu, dzērveņu, brūkleņu, melleņu, aprikožu, meža ogu)

220-260

   

20 g

8. Augļu (ābolu, plūmju, bumbieru) biezenis

75-120

Konservēti augļi (ananasi, āboli, bumbieri, ķirši, persiki, aprikozes, plūmes)

75-90

100 g

9. Šokolāde ar kakao saturu līdz 70 %

480-540

Šokolādes konfektes

480-540

50 g

10. Žāvēti, kaltēti augļi un rieksti (zemesrieksti, lazdu rieksti, Indijas rieksti, mandeles, valrieksti, rozīnes, aprikozes, dateles, melnās plūmes, āboli, vīģes)

360-390

   

150 g

11. Sausā zupa (tomātu, nūdeļu (makaronu), biezzupa)

360-480

   

65 g

12. Sula (ābolu, upeņu, plūmju, tomātu, ananasu, vīnogu, apelsīnu, greipfrūtu, persiku)

35-88

   

600 g

13. Šķīstošā kafija   Kafijas dzēriens

350-400

20 g

14. Tēja, kas nav fasēta vienreizējas lietošanas maisiņos   Šķīstošā tēja  

6 g

15. Sāls      

5 g

16. Cukurs (nerafinēts)

399

   

50 g

17. Dzeramais ūdens      

3 l (ziemas periodā) un
4 l (vasaras periodā)"

4. Izteikt 2.pielikumu šādā redakcijā:

"2.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 28.augusta
noteikumiem Nr.585

Iedzīvotāju reģistra dati par iedzīvotāju skaitu pa vecuma grupām un to sadalījumu pa novadu un republikas pilsētu administratīvajām teritorijām pēc datubāzes stāvokļa uz __________.gada 1.janvāri

Nr.p.k.

Administratīvā teritorija

Iedzīvotāju skaits pa vecuma grupām

līdz 2 gadu vecumam

no 2 līdz 18 gadiem

vecāki par 18 gadiem

         
         
       

"


Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

30.01.2010