Ministru kabineta noteikumi Nr.84
Rīgā 2010.gada 26.janvārī (prot. Nr.5 44.§)
Izdoti saskaņā ar Mobilizācijas likuma 9.panta 6.punktu
Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 28.augusta noteikumos Nr.585 "Noteikumi par iedzīvotāju nodrošināšanu ar pārtiku valsts apdraudējuma gadījumā" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 141.nr.) šādus grozījumus:
1. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:
"3. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, pamatojoties uz Zemkopības ministrijas rakstisku pieprasījumu, katru gadu līdz 15.martam iesniedz Iedzīvotāju reģistra datus par iedzīvotāju skaitu pa vecuma grupām un to sadalījumu pa novadu un republikas pilsētu administratīvajām teritorijām pēc stāvokļa uz kārtējā gada 1.janvāri (2.pielikums)."
2. Aizstāt 5.punktā un 8.punkta ievaddaļā vārdu "rajona" ar vārdu "novada".
3. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:
"1.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 28.augusta
noteikumiem Nr.585
I. Bērniem no dzimšanas līdz 2 gadu vecumam
Nr.p.k. |
Produkts |
Kcal/100 g |
Līdzvērtīgi produkti |
Kcal/100 g |
Daudzums (gramos vai litros) |
1. | Mākslīgais maisījums zīdaiņiem, mākslīgais papildu ēdināšanas maisījums zīdaiņiem* |
495-520 |
200 g |
||
2. | Biezenis (ābolu, bumbieru, plūmju, burkānu, ķirbju, kartupeļu, puķkāpostu, dārzeņu) |
250-270 |
250 g |
||
3. | Dzeramais ūdens |
3 l |
Piezīme. * Mātes piena aizstājējam un biezenim jābūt piemērotam attiecīgās vecuma grupas bērniem.
II. Iedzīvotājiem no 2 līdz 18 gadu vecumam, grūtniecēm un sievietēm laktācijas periodā
Nr. p.k. |
Produkts |
Kcal/100 g |
Līdzvērtīgi produkti |
Kcal/100 g |
Daudzums (gramos vai litros) |
1. | Auzu pārslas |
350-380 |
Citas graudaugu pārslas (miežu, kviešu, griķu, rudzu, piecgraudu) |
335-360 |
200 g |
2. | Sausais kartupeļu biezenis |
350-390 |
Makaroni, kas pagatavojami, pārlejot ar verdošu ūdeni |
450-460 |
100 g |
3. |
Sausais piens,
sausais vājpiens |
350-490 |
Iebiezināts sterilizēts piens |
145-180 |
100 g |
4. | Gaļas (liellopa, cūkas, vistas, tītara, truša, pīles, jēra gaļas) konservi |
150-200 |
Zivju (siļķu, skumbriju, sardīņu, brētliņu, šprotu, sardinellu, salaku, stavridu, reņģu, laša, tunča) konservi (eļļā, tomātu vai citā mērcē, marinādē, savā sulā, arī tefteļu, frikadeļu vai kotlešu veidā) |
100-400 |
150 g |
5. | Konservēti dārzeņi (bietes, gurķi, tomāti, kāposti, zaļie zirnīši, burkāni, paprika, kabači (cukini)) |
40-60 |
100 g |
||
6. | Sausmaizītes |
250-350 |
Sausiņi |
360-380 |
40 g |
7. | Ievārījums (zemeņu, aveņu, ķiršu, ābolu, upeņu, jāņogu, dzērveņu, brūkleņu, melleņu, aprikožu, meža ogu) |
220-260 |
40 g |
||
8. | Augļu (ābolu, plūmju, bumbieru) biezenis |
75-120 |
Konservēti augļi (ananasi, āboli, bumbieri, ķirši, persiki, aprikozes, plūmes) |
75-90 |
150 g |
9. | Šokolāde ar kakao saturu līdz 70 % |
480-540 |
Šokolādes konfektes |
480-540 |
20 g |
10. | Žāvēti, kaltēti augļi un rieksti (zemesrieksti, lazdu rieksti, Indijas rieksti, mandeles, valrieksti, rozīnes, aprikozes, dateles, melnās plūmes, āboli, vīģes) |
360-390 |
100 g |
||
11. | Sula (ābolu, upeņu, plūmju, tomātu, ananasu, vīnogu, apelsīnu, greipfrūtu, persiku) |
35-88 |
600 g |
||
12. | Šķīstošā kafija | Kafijas dzēriens |
350-400 |
20 g |
|
13. | Tēja, kas nav fasēta vienreizējas lietošanas maisiņos | Šķīstošā tēja |
6 g |
||
14. | Sāls |
5 g |
|||
15. | Cukurs (nerafinēts) |
399 |
50 g |
||
16. | Dzeramais ūdens |
3 l (ziemas periodā) un |
III. Iedzīvotājiem no 18 gadu vecuma
Nr.p.k. |
Produkts |
Kcal/100 g |
Līdzvērtīgi produkti |
Kcal/100 g |
Daudzums (gramos vai litros) |
1. | Auzu pārslas |
350-380 |
Citas graudaugu pārslas (miežu, kviešu, griķu, rudzu, piecgraudu) |
335-360 |
200 g |
2. | Sausais kartupeļu biezenis |
350-390 |
Makaroni, kas pagatavojami, pārlejot ar verdošu ūdeni |
450-460 |
100 g |
3. | Sausais piens, sausais vājpiens |
350-490 |
Iebiezināts sterilizēts piens |
145-180 |
50 g |
4. | Gaļas (liellopa, cūkas, vistas, tītara, truša, pīles, jēra gaļas) konservi |
150-200 |
Zivju (siļķu, skumbriju, sardīņu, brētliņu, šprotu, sardinellu, salaku, stavridu, reņģu, laša, tunča) konservi (eļļā, tomātu vai citā mērcē, marinādē, savā sulā, arī tefteļu, frikadeļu vai kotlešu veidā) |
100-400 |
150 g |
5. | Konservēti dārzeņi (bietes, gurķi, tomāti, kāposti, zaļie zirnīši, burkāni, paprika, kabači (cukini)) |
40-60 |
100 g |
||
6. | Sausmaizītes |
250-350 |
Sausiņi |
360-380 |
20 g |
7. | Ievārījums (zemeņu, aveņu, ķiršu, ābolu, upeņu, jāņogu, dzērveņu, brūkleņu, melleņu, aprikožu, meža ogu) |
220-260 |
20 g |
||
8. | Augļu (ābolu, plūmju, bumbieru) biezenis |
75-120 |
Konservēti augļi (ananasi, āboli, bumbieri, ķirši, persiki, aprikozes, plūmes) |
75-90 |
100 g |
9. | Šokolāde ar kakao saturu līdz 70 % |
480-540 |
Šokolādes konfektes |
480-540 |
20 g |
10. | Žāvēti, kaltēti augļi un rieksti (zemesrieksti, lazdu rieksti, Indijas rieksti, mandeles, valrieksti, rozīnes, aprikozes, dateles, melnās plūmes, āboli, vīģes) |
360-390 |
30 g |
||
11. | Sula (ābolu, upeņu, plūmju, tomātu, ananasu, vīnogu, apelsīnu, greipfrūtu, persiku) |
35-88 |
300 g |
||
12. | Šķīstošā kafija | Kafijas dzēriens |
350-400 |
20 g |
|
13. | Tēja, kas nav fasēta vienreizējas lietošanas maisiņos | Šķīstošā tēja |
6 g |
||
14. | Sāls |
5 g |
|||
15. | Cukurs (nerafinēts) |
399 |
50 g |
||
16. | Dzeramais ūdens |
3 l (ziemas periodā) un |
IV. Personālam, kas veic neatliekamos valsts apdraudējuma seku likvidēšanas pasākumus
Nr.p.k. |
Produkts |
Kcal/100 g |
Līdzvērtīgi produkti |
Kcal/100 g |
Daudzums (gramos vai litros) |
1. | Auzu pārslas |
350-380 |
Citas graudaugu pārslas (miežu, kviešu, griķu, rudzu, piecgraudu) |
335-360 |
150 g |
2. | Sausais kartupeļu biezenis |
350-390 |
Makaroni, kas pagatavojami, pārlejot ar verdošu ūdeni |
450-460 |
150 g |
3. |
Sausais piens,
sausais vājpiens |
350-490 |
Iebiezināts sterilizēts piens |
145-180 |
50 g |
4. | Gaļas (liellopa, cūkas, vistas, tītara, truša, pīles, jēra gaļas) konservi |
150-200 |
Zivju (siļķu, skumbriju, sardīņu, brētliņu, šprotu, sardinellu, salaku, stavridu, reņģu, laša, tunča) konservi (eļļā, tomātu vai citā mērcē, marinādē, savā sulā, arī tefteļu, frikadeļu vai kotlešu veidā) |
100-400 |
200 g |
5. | Konservēti dārzeņi (bietes, gurķi, tomāti, kāposti, zaļie zirnīši, burkāni, paprika, kabači (cukini)) |
40-60 |
100 g |
||
6. | Sausmaizītes |
250-350 |
Sausiņi |
360-380 |
70 g |
7. | Ievārījums (zemeņu, aveņu, ķiršu, ābolu, upeņu, jāņogu, dzērveņu, brūkleņu, melleņu, aprikožu, meža ogu) |
220-260 |
20 g |
||
8. | Augļu (ābolu, plūmju, bumbieru) biezenis |
75-120 |
Konservēti augļi (ananasi, āboli, bumbieri, ķirši, persiki, aprikozes, plūmes) |
75-90 |
100 g |
9. | Šokolāde ar kakao saturu līdz 70 % |
480-540 |
Šokolādes konfektes |
480-540 |
50 g |
10. | Žāvēti, kaltēti augļi un rieksti (zemesrieksti, lazdu rieksti, Indijas rieksti, mandeles, valrieksti, rozīnes, aprikozes, dateles, melnās plūmes, āboli, vīģes) |
360-390 |
150 g |
||
11. | Sausā zupa (tomātu, nūdeļu (makaronu), biezzupa) |
360-480 |
65 g |
||
12. | Sula (ābolu, upeņu, plūmju, tomātu, ananasu, vīnogu, apelsīnu, greipfrūtu, persiku) |
35-88 |
600 g |
||
13. | Šķīstošā kafija | Kafijas dzēriens |
350-400 |
20 g |
|
14. | Tēja, kas nav fasēta vienreizējas lietošanas maisiņos | Šķīstošā tēja |
6 g |
||
15. | Sāls |
5 g |
|||
16. | Cukurs (nerafinēts) |
399 |
50 g |
||
17. | Dzeramais ūdens |
3 l (ziemas periodā) un |
4. Izteikt 2.pielikumu šādā redakcijā:
"2.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 28.augusta
noteikumiem Nr.585
Nr.p.k. |
Administratīvā teritorija |
Iedzīvotāju skaits pa vecuma grupām |
||
līdz 2 gadu vecumam |
no 2 līdz 18 gadiem |
vecāki par 18 gadiem |
||
" |
Ministru prezidents V.Dombrovskis
Zemkopības ministrs J.Dūklavs