Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.46

Rīgā 2010.gada 19.janvārī (prot. Nr.4 10.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 18.jūlija noteikumos Nr.242 "Noteikumi par vienkāršām spiedtvertnēm"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 18.jūlija noteikumos Nr.242 "Noteikumi par vienkāršām spiedtvertnēm" (Latvijas Vēstnesis, 2000, 266./268.nr.; 2002, 101.nr.; 2004, 68.nr.; 2008, 145.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4. un 5.punktu šādā redakcijā:

''4. Ekonomikas ministrija sadarbībā ar attiecīgo standartu tehnisko komiteju iesaka sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs" Standartizācijas birojam Eiropas Savienības adaptējamo standartu sarakstu.

5. Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs" Standartizācijas birojs iesniedz publicēšanai laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" to Latvijas nacionālā standarta statusā adaptēto Eiropas Savienības standartu sarakstu, kuru piemēro šo noteikumu prasību izpildei (turpmāk - piemērojamie standarti).''

2. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:

"8. Tirgus uzraudzības funkcijas tirdzniecībā un pakalpojumu sniegšanas jomā, kā arī uzraudzību un kontroli par to, vai komersantu darba vietās tiek izmantotas atbilstošas tvertnes, veic Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, autotransporta līdzekļos uzstādīto bremžu sistēmu gaisa kompensācijas kameru (resīveru) uzraudzību un kontroli veic Ceļu satiksmes drošības direkcija (turpmāk - tirgus uzraudzības iestādes). Tirgus uzraudzības iestādes veic visus nepieciešamos uzraudzības pasākumus, lai iekšējā tirgū un lietošanā nonāktu tikai tādas tvertnes, kas atbilst šo noteikumu prasībām."

3. Aizstāt 10.punktā vārdus "Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs" ar vārdiem "Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs" Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ekonomikas ministrs A.Kampars

23.01.2010