Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojums Nr.117-r

Rīgā 2000.gada 11.februārī

Par aukstā ūdens patēriņa maksas aprēķiniem ēkās, kuru ūdensvadu ievados ir uzstādīti ūdens skaitītāji

Lai novērstu ēku ūdensapgādes sistēmu pārbaudēs atklātos trūkumus un nodrošinātu norēķinus par patērēto auksto ūdeni atbilstoši ūdens skaitītāju rādījumiem ēku ūdensvadu ievados:

1. Ja ēkās, kurās visos dzīvokļos ir uzstādīti ūdens skaitītāji, ūdens patēriņš, ko uzrāda skaitītājs ēkas ūdensvada ievadā, neatbilst patēriņam, ko uzrāda dzīvokļos un nedzīvojamās telpās, kā arī ēkas karstā ūdens patēriņa noteikšanai uzstādītie aukstā ūdens skaitītāji kopsummā (jo ir iespējamas ūdens noplūdes, ūdens skaitītāju rādījumu kļūdu summēšanās, dzīvokļos skaitītāju rādījumi netiek nolasīti vienlaikus utt.), tad ūdens patēriņa starpība ir jāsadala visiem patērētājiem proporcionāli patēriņam un jāņem vērā, aprēķinot maksu par ūdens piegādi un kanalizācijas pakalpojumiem.

2. Ja 1.punktā minētā ūdens patēriņa starpība starp ēkas ūdensvadu ievadā uzstādītā skaitītāja rādījumiem un patērētāju ūdens skaitītāju uzrādīto patēriņu ir nepamatoti liela (lielāka nekā 20% no kopējā patēriņa, ko uzrāda skaitītājs ēkas ūdensvada ievadā), nama apsaimniekotājiem ir jānovērš rādījumu starpības cēloņi, veicot skaitītāju pārbaudes dzīvokļos, kur skaitītāji uzrāda mazu ūdens patēriņu, un citus pasākumus, kuri noteikti ar Rīgas domes priekšsēdētāja 30.06.1999. rīkojumu Nr.588-r apstiprinātajos noteikumos "Noteikumi par ūdens caurplūdes skaitītāju ekspluatācijas kārtību dzīvokļos un neapdzīvojamās telpās un atbilstoši skaitītāju rādījumiem veicamajiem norēķiniem".

3. Ēkās, kurās ir nedaudz dzīvokļu bez ūdens skaitītājiem (mazāk nekā 20%), noteikt aukstā ūdens robežpatēriņu vienam iedzīvotājam dzīvoklī bez ūdens skaitītāja - 15 kub.m mēnesī gadījumos, ja ūdens patēriņš pārsniedz šo lielumu un ja ir veikti 4.punktā paredzētie pasākumi.

4. Lai atbilstoši šī rīkojuma 3.punktam noteiktu aukstā ūdens robežpatēriņu vienam iedzīvotājam dzīvoklī bez ūdens skaitītāja, vispirms jāveic šādi pasākumi:

4.1. namu apsaimniekošanas organizācijām kopā ar iedzīvotāju pārstāvjiem jānodrošina visu dzīvokļos esošo ūdens skaitītāju un sanitāri tehnisko iekārtu ekspluatācijas pārbaudes (ne retāk kā reizi pusgadā); katra dzīvokļa pārbaužu rezultāti jāfiksē kopējā pārbaudes aktā, kas tiek sastādīts divos eksemplāros, viens no tiem tiek glabāts namu pasaimniekošanas organizācijā, bet otrs - pie pakalpojuma saņēmēja (dzīvokļa īpašnieka, īrnieka); aktā jānorāda arī nepieciešamie pasākumi trūkumu novēršanai; namu apsaimniekošanas organizācijai jāseko pārbaudes aktā norādīto pasākumu realizēšanai;

4.2. jāpārbauda, vai nav ūdens noplūdes ēkas ūdensvada sistēmā starp ēkas kopējo ūdens skaitītāju un ūdens pievadu dzīvokļiem;

4.3. jāpārliecinās par ēkas kopējā ūdens skaitītāja rādījumu pareizību.

5. Nosakot aukstā ūdens robežpatēriņu šī rīkojuma 3.punktā minētajos gadījumos, ūdens daudzuma starpība jāsadala patērētājiem dzīvokļos ar ūdens skaitītājiem proporcionāli patēriņam un jāņem vērā norēķinos par ūdens piegādi un kanalizācijas pakalpojumiem.

6. Uzdot Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļai publicēt šo rīkojumu laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Rīgas Balss".

7. Rīkojuma izpildi kontrolēt Rīgas domes Komunālajam departamentam.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks A.Ārgalis

11.02.2000