Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.1598

Rīgā 2009.gada 22.decembrī (prot. Nr.89 159.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 4.augusta noteikumos Nr.855 "Noteikumi par Eiropas Savienības dalībvalstu, Šveices Konfederācijas, Turcijas un Eiropas Ekonomikas zonas valsts pilnvaroto un neatkarīgo proves uzraudzības iestāžu sarakstu, kārtību, kādā šīs proves uzraudzības iestādes iekļaujamas sarakstā, un kārtību, kādā atzīstami šo proves uzraudzības iestāžu zīmogi vai proves zīmogi līdz šo proves uzraudzības iestāžu iekļaušanai sarakstā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts proves uzraudzību" 9.panta otro daļu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 4.augusta noteikumos Nr.855 "Noteikumi par Eiropas Savienības dalībvalstu, Šveices Konfederācijas, Turcijas un Eiropas Ekonomikas zonas valsts pilnvaroto un neatkarīgo proves uzraudzības iestāžu sarakstu, kārtību, kādā šīs proves uzraudzības iestādes iekļaujamas sarakstā, un kārtību, kādā atzīstami šo proves uzraudzības iestāžu zīmogi vai proves zīmogi līdz šo proves uzraudzības iestāžu iekļaušanai sarakstā" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 126. nr.) šādus grozījumus:

1.1. izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas proves birojs" (turpmāk - birojs):

3.1. pastāvīgi apkopo informāciju par iestādēm;

3.2. informē Finanšu ministriju par nepieciešamajiem grozījumiem iestāžu sarakstā.";

1.2. aizstāt 4.punkta ievaddaļas otrajā teikumā vārdu "inspekcijā" ar vārdiem "Finanšu ministrijā";

1.3. aizstāt 5.punktā vārdu "inspekcija" ar vārdu "birojs";

1.4. aizstāt 6.punktā vārdu "inspekcijā" ar vārdiem "Finanšu ministrijā";

1.5. izteikt 7., 8., 9. un 10.punktu šādā redakcijā:

"7. Finanšu ministrija nekavējoties uzdod birojam pārbaudīt iesniegumā ietverto informāciju par iestādi, lai pārliecinātos par iestādes atbilstību šo noteikumu 2.punktā minētajiem kritērijiem. Birojs iegūto informāciju un atzinumu triju nedēļu laikā iesniedz Finanšu ministrijā lēmuma pieņemšanai.

8. Ja iegūtā informācija apliecina, ka iesniegumā minētā iestāde atbilst šo noteikumu 2.punktā minētajiem kritērijiem, Finanšu ministrija pieņem lēmumu virzīt iestādi iekļaušanai sarakstā, sagatavo attiecīgu tiesību akta projektu un par pieņemto lēmumu informē iesniedzēju un biroju. Finanšu ministrs tiesību akta projektu iesniedz noteiktā kārtībā Ministru kabinetā.

9. Ja iegūtā informācija apliecina, ka iesniegumā minētā iestāde neatbilst šo noteikumu 2.punktā minētajiem kritērijiem, Finanšu ministrija pieņem lēmumu nevirzīt iestādi iekļaušanai sarakstā un nosūta lēmumu iesniedzējam un birojam. Birojs minēto informāciju publicē savā mājaslapā internetā.

10. Ja Ministru kabinets noraida priekšlikumu par iestāžu saraksta papildināšanu ar iesniegumā minēto iestādi, Finanšu ministrija par to paziņo iesniedzējam un birojam. Birojs minēto informāciju publicē savā mājaslapā internetā."

1.6. aizstāt 11.punktā vārdu "inspekcijas" ar vārdu "biroja";

1.7. aizstāt 12.punktā vārdus "inspekcija" ar vārdiem "Finanšu ministrija".

2. Noteikumi stājas spēkā 2010.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs E.Repše

01.01.2010