Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.1255

Rīgā 2009.gada 3.novembrī (prot. Nr.77 6.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 31.jūlija noteikumos Nr.525 "Kārtība, kādā atsevišķiem naftas produktiem piemēro samazinātu akcīzes nodokļa likmi vai atbrīvojumu no akcīzes nodokļa"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli" 5.panta piekto daļu,
14.panta 2.1 daļu, 18.panta pirmo daļu un 28.panta piekto daļu un likuma
"Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās" 3.panta desmito daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 31.jūlija noteikumos Nr.525 "Kārtība, kādā atsevišķiem naftas produktiem piemēro samazinātu akcīzes nodokļa likmi vai atbrīvojumu no akcīzes nodokļa" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 132.nr.; 2008, 162.nr.; 2009, 23., 103.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 31. un 32.punktā vārdus "Galvenās muitas pārvaldes".

2. Aizstāt 50.punkta ievaddaļā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādē pēc lietotāja deklarētās dzīvesvietas (Latvijas Republikas nerezidenti pēc to valdījumā esošo šo noteikumu 50.1.apakšpunktā minēto iekārtu atrašanās vietas)" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienestā".

3. Aizstāt 51.punkta ievaddaļā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādē, kurā lietotājs reģistrējies kā nodokļu maksātājs (Latvijas Republikas nerezidenti pēc to valdījumā esošo šo noteikumu 51.1.apakš­punktā minēto iekārtu atrašanās vietas)" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienestā".

4. Izteikt 52.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"52. Lai saņemtu izziņu iezīmēto (marķēto) naftas produktu iegādei (izmantošanai brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās saskaņā ar likuma "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās" 3.panta devīto daļu), lietotājs iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā iesniegumu saskaņā ar šo noteikumu 5.pielikumu. Ja likuma "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās" 3.panta devītajā daļā minētās iekārtas vai tehnika tiek izmantota vairākās adresēs, kas atrodas vienas brīvostas vai speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, iesniegumā atsevišķi norāda adresi, kurā atrodas tvertne iezīmēto (marķēto) naftas produktu uzglabāšanai, un atse­višķi norāda adreses, kurās tiks izmantoti iezīmētie (marķētie) naftas produkti. Iesniegumam pievieno šādus doku­mentus:".

5. Aizstāt 53.punktā skaitli un vārdu "123.punktā" ar skaitļiem un vārdiem "72. un 123.punktā".

6. Papildināt 57.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Ja likuma "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās eko­nomiskajās zonās" 3.panta devītajā daļā minētās iekārtas vai tehnika tiek izman­tota vairākās adresēs, kas atrodas vienas brīvostas vai speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, izsniedz vienu šo noteikumu 47.2.apakš­punktā minēto izziņu iezīmēto (marķēto) naftas produktu iegādei par visām vienas brīvostas vai speciālās ekonomiskās zonas teritorijā esošām adresēm, kurās izmanto attiecīgās iekārtas vai tehniku."

7. Aizstāt 59., 60., 61. un 62.1 punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienests" (attiecīgā locījumā).

8. Izteikt 63.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"63. Valsts ieņēmumu dienests ir tiesīgs neizsniegt vai nepārreģistrēt izziņu iezīmēto (marķēto) naftas produktu iegādei vai izziņu eļļas atkritumu iegādei, ja:".

9. Izteikt 64.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"64. Valsts ieņēmumu dienests ir tiesīgs anulēt izziņu iezīmēto (marķēto) naftas produktu iegādei vai izziņu eļļas atkritumu iegādei, ja:".

10. Aizstāt 65. un 69.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienests" (attiecīgā locījumā).

11. Papildināt 72.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Ja šo noteikumu 47.2.apakšpunktā minētajā izziņā iezīmēto (marķēto) naftas produktu iegādei ir norādītas vairākas adreses vienas brīvostas vai speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, kurās iezīmētos (marķētos) naftas produktus paredzēts izmantot izziņā norādītajās iekārtās un tehnikā, šajā izziņā norādītās iekārtas un tehniku atļauts pārvietot (arī pašgaitā) no vienas šajā izziņā norādītās adreses uz citu šajā izziņā norādīto adresi."

12. Aizstāt 78.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde, kurā lietotājs reģistrējies kā nodokļu maksātājs" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienests".

13. Aizstāt 79.punkta ievaddaļā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādē, kurā reģistrējies kā nodokļu maksātājs" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienestā".

14. Aizstāt 81.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādes" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienesta".

15. Aizstāt 83.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādi, kurā reģistrējies kā nodokļu maksātājs" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienestu".

16. Izteikt 86.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"86. Valsts ieņēmumu dienests ir tiesīgs neizsniegt, nepārreģistrēt vai anulēt izziņu naftas produktu izmantošanai divējādi vai citiem mērķiem, ja:".

17. Aizstāt 87.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde, kurā lietotājs reģistrējies kā nodokļu maksātājs" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienests".

18. Aizstāt 91.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādē, kurā reģistrējies kā nodokļu maksātājs" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienestā".

19. Aizstāt 101.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde, kurā lietotājs reģistrējies kā nodokļu maksātājs" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienests".

20. Aizstāt 102.punkta ievaddaļā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādē, kurā reģistrējies kā nodokļu maksātājs" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienestā".

21. Aizstāt 106.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādi, kurā reģistrējies kā nodokļu maksātājs" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienestu".

22. Aizstāt 109.punkta ievaddaļā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde, kurā lietotājs reģistrējies kā nodokļu maksātājs, ir tiesīga" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienests ir tiesīgs".

23. Aizstāt 110.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde, kurā lietotājs reģistrējies kā nodokļu maksātājs" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienests".

24. Aizstāt 112.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādes" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienesta".

25. Aizstāt 115.punktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādē, kurā reģistrējies kā nodokļu maksātājs" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienestā".

26. Aizstāt 123.punkta ievaddaļā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādes (kas izsniegusi izziņu)" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienesta".

27. Aizstāt 125.punktā "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde, kas izsniegusi izziņu" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienests".

28. Aizstāt 127.punkta ievaddaļā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde ir tiesīga" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienests ir tiesīgs".

29. Svītrot 127.2.apakšpunktā vārdu "iestāde".

30. Aizstāt 128.2.apakšpunktā vārdus "Valsts ieņēmumu dienesta iestādi, kas izsniegusi atļauju naftas produktu atlikumu pārvietošanai vai realizācijai, atļaujas numuru" ar vārdiem "Valsts ieņēmumu dienesta atļaujas numuru naftas produktu atlikumu pārvietošanai vai realizācijai".

31. Svītrot 3. un 4.pielikumā rindu "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde, kurā lietotājs reģistrējies kā nodokļu maksātājs".

32. Izteikt 5.pielikumu šādā redakcijā:

"5.pielikums

Ministru kabineta

2007.gada 31.jūlija noteikumiem Nr.525

04.JPG (82799 bytes)

05.JPG (98945 bytes)

33. Izteikt 12.pielikumā izziņas rekvizītu daļu šādā redakcijā:

06.JPG (9462 bytes)

34. Svītrot 13.pielikumā rindu "Valsts ieņēmumu dienesta iestāde, kurā persona reģistrējusies kā nodokļu maksātāja".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs E.Repše

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 7.novembri.

07.11.2009