Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1017

Rīgā 2009.gada 8.septembrī (prot. Nr.56 33.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 4.janvāra noteikumos Nr.8 "Valsts aģentūras "Latvijas Infektoloģijas centrs" nolikums"

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 8.panta trešo daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 4.janvāra noteikumos Nr.8 "Valsts aģentūras "Latvijas Infektoloģijas centrs" nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 4., 172.nr.; 2007, 65.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Aģentūras galvenais darbības mērķis ir nodrošināt valsts pārvaldes institūcijām un sabiedrībai informatīvu atbalstu un Veselības ministrijai - metodisku un organizatorisku atbalstu infektoloģijas un infekcijas slimību epidemioloģijas politikas veidošanā un īstenošanā, sniegt infekcijas slimību slimniekiem (arī reto un atdzimstošo slimību, HIV/AIDS, tuberkulozes, seksuāli transmisīvo, parazitāro slimību slimniekiem) augsti kvalificētu un kvalitatīvu specializētu ambulatoro un stacionāro sekundārā un terciārā līmeņa medi­cīnisko palīdzību, nodrošināt infekcijas slimību epidemioloģisko uzrau­dzību, kā arī profilaksi un apkarošanu."

2. Izteikt 3.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.1. izstrādāt metodiskos ieteikumus infektoloģijas un epidemioloģiskās drošības jomā, ņemot vērā saslimstības raksturu, kā arī sniegt priekšlikumus normatīvās bāzes pilnveidošanai;".

3. Papildināt noteikumus ar 3.3.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.3.1 nodrošināt infekcijas slimību epidemioloģisko uzraudzību un moni­toringu, statistikas datu apkopošanu par infekcijas slimībām, veikt epidemioloģisko datu analīzi, organizēt infekcijas slimību profilakses un izplatības ierobežošanas pasākumus, plānot, koordinēt un kontrolēt imunizācijas valsts programmas izpildi;".

4. Papildināt noteikumus ar 3.5.1 apakš­punktu šādā redakcijā:

"3.5.1 sniegt metodisko atbalstu ārstniecības iestādēm, pašvaldībām un citām institūcijām infektoloģijas un epidemioloģiskās drošības jomā;".

5. Izteikt 3.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.8. nodrošināt sadarbību ar Pasaules Veselības organizāciju, Eiropas Komisiju, Eiropas Slimību profilakses un kontroles centru un citu valstu sabiedrības veselības institūcijām infekcijas slimību epidemioloģiskās uzraudzības un citos epidemioloģiskās drošības jautājumos, nodrošināt Eiropas Savienības infekcijas slimību agrīnās brīdināšanas un reaģēšanas sistēmas darbības uzturēšanu un koordinēšanu valstī;".

6. Papildināt 3.9.apakšpunktu aiz vārda "infektoloģijā" ar vārdiem "infekcijas slimību epidemioloģijā".

7. Papildināt 4.1.apakšpunktu aiz vārda "pretmikrobu" ar vārdiem "un antivirālo".

8. Svītrot 4.3.7.apakšpunktu.

9. Papildināt noteikumus ar 4.4.1 apakš­punktu šādā redakcijā:

"4.4.1 plānot iedzīvotāju vakcināciju, apkopot vakcinācijas iestāžu vakcīnu pasūtījumus un gatavot vakcīnu pasūtījumus zāļu lieltirgotavām, nodrošināt vakcinācijas monitoringu un statistisko datu sagatavošanu, veikt vakcinācijas komplikāciju gadījumu epidemioloģisko izmeklēšanu;".

10. Svītrot 4.5.apakšpunktā vārdus "kas izplatās ar asinīm".

11. Papildināt noteikumus ar 4.5.1 apakš­punktu šādā redakcijā:

"4.5.1 veikt infekcijas slimību epidemioloģisko uzraudzību, reģistrāciju, izmeklēšanu, profilakses un izplatības ierobežošanas pasākumus. Piedalīties ārkārtas situāciju pārvaldīšanā un epidēmijas (pandēmijas) draudu novēršanā;".

12. Papildināt 4.6.apakšpunktu aiz vārda "infektoloģijas" ar vārdiem ''epidemioloģiskās drošības".

13. Papildināt 4.7.3.apakšpunktu aiz vārda "klīniskos" ar vārdiem ''un epidemioloģiskos".

14. Papildināt 4.7.4.apakšpunktu aiz vārda "infektoloģijā" ar vārdiem ''un epidemioloģiskās uzraudzības jomā".

15. Papildināt 4.8.apakšpunktu aiz vārda "infektoloģijā" ar vārdiem ''infekcijas slimību epidemioloģijā".

16. Papildināt 4.9.apakšpunktu aiz vārda "slimniekiem" ar vārdiem ''un citām personām".

17. Papildināt 4.10.apakšpunktu aiz vārda "infektoloģijas" ar vārdiem "un epidemioloģiskās drošības".

18. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Aģentūra atbilstoši kompetencei un noslēgtajiem starptautiskajiem līgumiem pārstāv Latvijas Republiku ārvalstīs un sadarbojas ar starptautiskajām organizācijām jautājumos, kas attiecas uz infekcijas slimību profilaksi, epidemioloģisko uzraudzību, izplatības ierobežošanu, kā arī diagnostiku un ārstēšanu."

19. Izteikt 6.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.5. aptaujāt un intervēt aģentūras apmeklētājus un pacientus, kā arī citus infekcijas slimību slimniekus, personas ar aizdomām par infekcijas slimībām, viņu kontaktpersonas un personas, kas bijušas vienādos inficēšanās apstākļos;".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Veselības ministre B.Rozentāle

 

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 12.septembri.

12.09.2009