Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu
Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr.574

Rīgā 2009.gada 24.augustā (prot. Nr.52 72.§)

Par Rīgas Medicīnas koledžas reorganizāciju

 

1. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 15.panta trešās daļas 1.punktu un Augstskolu likuma 11.panta otro daļu, kā arī pamatojoties uz Latvijas Universitātes Senāta 2009.gada 29.jūnija lēmumu, līdz 2010.gada 2.janvārim reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošo valsts izglītības iestādi - Rīgas Medicīnas koledžu (turpmāk - koledža) - un nodot to atvasinātai publiskai personai - Latvijas Universitātei. Koledža turpina pastāvēt kā Latvijas Universitātes aģentūra "Latvijas Universitātes Rīgas medicīnas koledža" (turpmāk - aģentūra).

2. Noteikt, ka aģentūra ir koledžas tiesību, saistību, mantas un lietvedības pārņēmēja.

3. Izglītības un zinātnes ministrijai līdz 2009.gada 15.septembrim izveidot koledžas reorganizācijas komisiju, iekļaujot tajā koledžas, Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Universitātes pārstāvjus. Reorganizācijas komisijai līdz 2009.gada 30.decembrim veikt koledžas materiālo un finanšu līdzekļu inventarizāciju, sastādīt slēguma bilanci, noteikt mantas vērtību un saistību apjomu, kā arī nodrošināt koledžas mantas, saistību un lietvedības nodošanu aģentūrai.

4. Izglītības un zinātnes ministrijai sagatavot un izglītības un zinātnes ministram līdz 2009.gada 1.novembrim iesniegt Ministru kabinetā ar koledžas reorganizāciju saistītos tiesību aktu projektus.

5. Izglītības un zinātnes ministrijai izstrādāt un līdz 2009.gada 1.novembrim iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā rīkojuma projektu par koledžas bilancē esošā nekustamā īpašuma saglabāšanu valsts īpašumā un nodošanu Latvijas Universitātes valdījumā.

6. Ar reorganizāciju saistītos izdevumus segt no likumā "Par valsts budžetu 2009.gadam" Izglītības un zinātnes ministrijai (koledžai) paredzētajiem finanšu līdzekļiem.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

24.08.2009