Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta noteikumi Nr.847

Rīgā 2009.gada 28.jūlijā (prot.Nr.50 70.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 24.februāra noteikumos Nr.200 "Noteikumi par darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" papildinājuma 2.1.2.4.aktivitāti "Augstas pievienotās vērtības investīcijas""

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības likuma 18.panta 10.punktu

 

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 24.februāra noteikumos Nr.200 "Noteikumi par darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" papildinājuma 2.1.2.4.aktivitāti "Augstas pievienotās vērtības investīcijas"" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 41., 96., 98.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 32.punktu šādā redakcijā:

"32. Iepirkuma procedūru, kas nepieciešama projekta īstenošanai, projekta iesniedzējs veic pirms projekta iesnieguma iesniegšanas sadarbības iestādē. Iepirkuma dokumentācijas atbilstību šo noteikumu 31.punkta nosacījumiem sadarbības iestāde vērtē kopā ar projekta iesniegumu."

2. Izteikt 46.5. un 46.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"46.5. visus projektu iesniegumus, kas šo noteikumu 5.pielikuma 2.punktā minētajā kritērijā ir saņēmuši vismaz 10 punktus, turpina vērtēt pēc pārējiem šo noteikumu 5.pielikumā minētajiem kritērijiem. Ja projekta iesniegums šo noteikumu 5.pielikuma 2.punktā minētajā kritērijā nav saņēmis vismaz 10 punktus, tā vērtēšanu neturpina;

46.6. ja, vērtējot projektu iesniegumus pēc šo noteikumu 5.pielikumā minētajiem kvalitātes kritērijiem (1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. un 8.punkts), vairāki projektu iesniegumi saņem vienādu punktu skaitu, tad, sarindojot projektus, ievēro šādus principus:

46.6.1. augstāku novērtējumu saņem projektu iesniegumi ar zemāku finansējuma intensitāti;

46.6.2. ja finansējuma intensitāte ir vienāda, augstāku novērtējumu saņem projektu iesniegumi ar augstāku eksporta potenciālu."

3. Svītrot 46.7.apakšpunktu.

4. Papildināt noteikumus ar 48.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"48.1 Ja projekta iesniegums neatbilst 5.pielikuma 28.punktā minētajam kritērijam, lēmumā par projekta iesnieguma noraidīšanu papildus Administratīvā procesa likumā noteiktajai informācijai norāda:

48.1 1. punktu skaitu, ko saņēmis projekta iesniegums;

48.1 2. vietu, kuru ieņem projekta iesniegums, sarindojot projektu iesniegumus prioritārā secībā, sākot ar visvairāk punktu ieguvušo;

48.1 3. kāda papildu vai precizējošā informācija ir nepieciešama, lai projekta iesniegums atbilstu šo noteikumu 5.pielikuma 11., 12., 13., 15., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 23., 25., 26., 27. un 28.punktā minētajiem kritērijiem."

5. Izteikt 56.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Finansējuma saņēmēja pienākums ir mēneša laikā no dienas, kad parakstīts lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu vai sadarbības iestādes atzinums par to, ka lēmumā ietvertie nosacījumi ir izpildīti, noslēgt ar sadarbības iestādi līgumu par projekta īstenošanu, ja projekta iesniedzējs ir gatavs īstenot projektu par saviem līdzekļiem, atmaksu saņemot pēc tam, kad no Eiropas Komisijas ir saņemti Eiropas Savienības fonda līdzekļi, bet, ja sadarbības iestādes budžetā nav pieejami finanšu resursi līguma saistību izpildei un projekta iesniedzējs nav gatavs īstenot projektu par saviem līdzekļiem, finansējuma saņēmēja pienākums ir mēneša laikā no dienas, kad sadarbības iestāde ir nosūtījusi projekta iesniedzējam vēstuli ar informāciju, ka tās budžetā ir pieejami finanšu resursi saistību izpildei, noslēgt ar sadarbības iestādi līgumu par projekta īstenošanu."

6. Papildināt noteikumus ar 56.1 punktu šādā redakcijā:

"56.1 Ja kāds no projekta iesniedzējiem šo noteikumu 56.punktā noteiktajā termiņā nenoslēdz līgumu par projekta īstenošanu, neiesniedz lēmumā par projekta apstiprināšanu ar nosacījumu norādīto nepieciešamo papildu vai precizējošo informāciju vai neizpilda lēmumā ietvertos nosacījumus, sadarbības iestādes vadītājs triju dienu laikā nosūta vēstuli ar lūgumu apliecināt gatavību īstenot projektu tam projekta iesniedzējam, kura projekta iesniegums pēc projektu iesniegumu sarindošanas prioritārā secībā ir nākamais visvairāk punktu ieguvušais, bet par kuru ir pieņemts lēmums par projekta iesnieguma noraidīšanu nepietiekama finansējuma dēļ. Ja projekta iesniedzējs piecu dienu laikā pēc tam, kad sadarbības iestāde nosūtījusi vēstuli, ir apliecinājis gatavību īstenot projektu, sadarbības iestādes vadītājs triju dienu laikā pieņem lēmumu par tiesiski nelabvēlīga administratīvā akta atcelšanu un par projekta iesnieguma apstiprināšanu vai apstiprināšanu ar nosacījumu."

7. Izteikt 67.punktu šādā redakcijā:

"67. Starpposma maksājumus var saņemt:

67.1. ne biežāk kā reizi trijos mēnešos, ja starpposma pārskatu iesniedz par summu, kas nepārsniedz 200 000 latu;

67.2. biežāk nekā reizi trijos mēnešos, ja starpposma pārskatu iesniedz par summu, kas pārsniedz 200 000 latu."

8. Izteikt 1.pielikuma 3.1.sadaļu šādā redakcijā:

"3.1. Plānotais kopējais projekta īstenošanas ilgums

Projekta īstenošana tiks uzsākta pēc (atzīmēt atbilstošo)

05.JPG (414 bytes) projekta iesnieguma iesniegšanas sadarbības iestādē

05.JPG (414 bytes) līguma par projekta īstenošanu noslēgšanas ar sadarbības iestādi

Projekta iesniedzēja gatavība uzsākt projekta īstenošanu (atzīmēt atbilstošo)

05.JPG (414 bytes) Projekta iesniedzējs ir gatavs noslēgt līgumu par projekta īstenošanu ar sadarbības iestādi, nodrošinot projekta īstenošanu par saviem līdzekļiem, ja sadarbības iestādes budžetā nav pieejami finanšu resursi līguma saistību izpildei. Sadarbības iestāde atmaksu Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējam veic pēc tam, kad no Eiropas Komisijas ir saņemti Eiropas Savienības fonda līdzekļi un tie ir pieejami sadarbības iestādes budžetā saistību izpildei.

05.JPG (414 bytes)  Projekta iesniedzējs nav gatavs noslēgt līgumu par projekta īstenošanu ar sadarbības iestādi un nodrošināt projekta īstenošanu par saviem līdzekļiem, ja sadarbības iestādes budžetā nav pieejami finanšu resursi līguma saistību izpildei un sadarbības iestāde atmaksu Eiropas Savienības fonda finansējuma saņēmējam veiks pēc tam, kad no Eiropas Komisijas ir saņemti Eiropas Savienības fonda līdzekļi."

9. Izteikt 1.pielikuma 7.3.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.3.4. projekta iesniegumā norādītās atbalstāmās darbības nav uzsāktas un attiecināmās izmaksas nav radušās pirms projekta iesnieguma iesniegšanas valsts aģentūrā "Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra";".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ekonomikas ministrs A.Kampars

 

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2009.gada 1.augustu.

01.08.2009