Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.84

Rīgā 2009.gada 6.jūlijā (prot. Nr.25 2.p.)

Grozījumi "Noteikumos par finanšu konglomerāta kapitāla pietiekamības aprēķināšanas kārtību un par informācijas sniegšanu par nozīmīgiem riska koncentrācijas gadījumiem un nozīmīgiem grupas iekšējiem darījumiem"

Izdoti saskaņā ar Finanšu konglomerātu likuma 13. panta pirmo daļu, 15. panta ceturto daļu un 16. panta trešo daļu

 

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 21.04.2006. noteikumos Nr. 84 "Noteikumi par finanšu konglomerāta kapitāla pietiekamības aprēķināšanas kārtību un par informācijas sniegšanu par nozīmīgiem riska koncentrācijas gadījumiem un nozīmīgiem grupas iekšējiem darījumiem" (tālāk tekstā - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9.1. punktu šādā redakcijā:

"9.1. Latvijas Republikā un nedalībvalstīs reģistrētās regulētās banku sektora un ieguldījumu pakalpojumu sektora komercsabiedrības aprēķina pašu kapitālu un kapitāla prasību saskaņā ar Komisijas 02.05.2007. noteikumos Nr. 60 "Minimālo kapitāla prasību aprēķināšanas noteikumi" noteikto kārtību, nepieciešamības gadījumā palielinot kapitāla prasību saskaņā ar Kredītiestāžu likuma Pārejas noteikumu 18. un 19. punktā noteikto līmeni;".

2. Izteikt 9.5. punktu šādā redakcijā:

"9.5. regulētās un neregulētās apdrošināšanas sektora komercsabiedrības aprēķina maksātspējas normu un pašu līdzekļus saskaņā ar Komisijas 22.05.2009. normatīvo noteikumu Nr. 64 "Normatīvie noteikumi par papildu uzraudzībai pakļautās apdrošināšanas sabiedrības vai pārapdrošināšanas sabiedrības koriģētās maksātspējas normas un koriģēto pašu līdzekļu aprēķināšanas kārtību un par informācijas sniegšanu par papildu uzraudzībai pakļautās apdrošināšanas sabiedrības vai pārapdrošināšanas sabiedrības grupas savstarpējiem darījumiem" prasībām, kas attiecas uz atsevišķu komercsabiedrību maksātspējas normas un pašu līdzekļu noteikšanu iekļaušanai koriģētās maksātspējas normas un koriģēto pašu līdzekļu aprēķinā;".

3. Izteikt 11. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Atbildīgā komercsabiedrība iesniedz "Finanšu konglomerāta kapitāla pietiekamības pārskatu" (tālāk tekstā - pārskats) (2. pielikums)."

4. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Pārskatu sagatavo par stāvokli pārskata gada 31. decembrī un līdz pārskata gadam sekojošā gada 30. aprīlim iesniedz Komisijai saskaņā ar Komisijas 14.10.2008. normatīvajos noteikumos Nr. 146 "Elektroniski sagatavoto pārskatu iesniegšanas normatīvie noteikumi" noteikto kārtību."

5. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Ja Komisija konstatē, ka iesniegtais pārskats sagatavots kļūdaini, tas tiek paziņots pārskata sagatavotājam. Ja Komisija nav norādījusi citu termiņu, laboto pārskatu iesniedz ne vēlāk kā nākamajā darba dienā pēc paziņojuma par kļūdu esamību saņemšanas no Komisijas."

6. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Atbildīgā komercsabiedrība ziņojumu par nozīmīgiem riska koncentrācijas gadījumiem sagatavo, izmantojot Komisijas 02.05.2007. noteikumos Nr. 62 "Riska darījumu ierobežojumu izpildes noteikumi" dotās pārskatu formas, un ziņojumu par nozīmīgiem grupas iekšējiem darījumiem sagatavo, izmantojot Komisijas 22.05.2009. normatīvajos noteikumos Nr. 64 "Normatīvie noteikumi par papildu uzraudzībai pakļautās apdrošināšanas sabiedrības vai pārapdrošināšanas sabiedrības koriģētās maksātspējas normas un koriģēto pašu līdzekļu aprēķināšanas kārtību un par informācijas sniegšanu par papildu uzraudzībai pakļautās apdrošināšanas sabiedrības vai pārapdrošināšanas sabiedrības grupas savstarpējiem darījumiem" dotās pārskatu formas."

7. Izslēgt noteikumu 2. pielikumā burtus un skaitli "UPDK 0651275".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja I.Krūmane

11.07.2009