Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu
Tiesību akts: spēkā esošs

Centrālās vēlēšanu komisijas rīkojums Nr.140

Rīgā 2009.gada 5.jūnijā

Republikas pilsētu, novada un rajonu vēlēšanu komisijām


 

Sakarā ar to, ka ir konstatēti gadījumi, kad pamatojoties uz Sodu reģistra sniegto informāciju no Vēlētāju reģistra ir nepamatoti izslēgti vēlētāji un saskaņā ar likuma "Par Centrālo vēlēšanu komisiju" 4.panta pirmo daļu, Centrālā vēlēšanu komisija uzdod:

1. Vēlēšanu iecirkņu komisijām

• gadījumos, ja ierodas vēlētājs, par kuru vēlētāju sarakstā paraksta ailē uz pašvaldību vēlēšanām ir atzīme "izslēgts", bet Eiropas Parlamenta vēlēšanām "mainīts iecirknis" (pēc vēlētāju reģistra datiem - piesaiste virtuālajam vēlēšanu iecirknim),

• vai vēlētāju sarakstā pašvaldību vēlēšanām ir atzīme "izslēgts", bet Eiropas Parlamenta vēlēšanām atzīmes nav

vēlēšanu iecirkņa komisija nekavējoties sazinās ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (tālr. 67829729, 67829718, 67829714, 67829705, 67829716; e-pasts: VRIS-support@pmlp.gov.lv) un saņemot apstiprinājumu, ka paraksta ailē norādīta kļūdaina informācija, atļauj personai piedalīties balsošanā un parakstīties attiecīgajā paraksta ailē vēlētāju sarakstā.

2. Par katru šādu gadījumu iecirkņa komisija izdara atzīmi vēlēšanu gaitas protokolā, norādot personas vārdu, uzvārdu un numuru vēlētāju sarakstā.

3. Republikas pilsētu, novadu un rajonu vēlēšanu komisijām nekavējoties iepazīstināt ar rīkojumu attiecīgās vēlēšanu iecirkņu komisijas.

3.1. Apstiprināt šā rīkojuma saņemšanu pa e - pastu cvk@cvk.lv.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs V.Veinbergs

05.06.2009