Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu
Tiesību akts: spēkā esošs

Rīgas domes lēmums Nr.4889

Rīgā 2009.gada 31.martā (prot. Nr.124, 13.§)

Par Andrejsalas detālplānojuma apstiprināšanu

 

Pamatojoties uz Teritorijas plānošanas likuma 7.panta sestās daļas 2.punktu, Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likuma 8.panta otro daļu, Ministru kabineta 19.10.2004. noteikumu Nr.883 "Vietējās pašvaldības teritorijas plānošanas noteikumi" 69.1.apakšpunktu un 72.punktu, ņemot vērā Rīgas domes 20.12.2005. saistošos noteikumus Nr.34 "Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi", Rīgas domes 07.02.2006. saistošos noteikumus Nr.38 "Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi", kā arī Rīgas domes 06.07.2004. lēmumu Nr.3302 "Par Andrejsalas detālplānojuma izstrādes uzsākšanu, detālplānojuma teritorijas robežas un darba uzdevuma apstiprināšanu", Rīgas dome nolemj:

1. Apstiprināt Andrejsalas detālplānojuma redakciju par galīgo redakciju un izdot tā grafiskās daļas plānus/shēmas - plānu "Teritorijas plānotā (atļautā) izmantošana", shēmu "Transporta organizācija. 2.kārta", shēmu "Kompleksās apbūves teritorijas", shēmu "Elektroapgādes shēma", shēmu "Siltumapgādes shēma", shēmu "Gāzes apgādes shēma", shēmu "Ūdensapgādes shēma", shēmu "Sadzīves kanalizācijas shēma", shēmu "Lietus kanalizācijas shēma", shēmu "Šķērsprofili. Principiāls risinājums. 3.lapa", plānu "Teritorijas izmantošanas aprobežojumi", shēmu "Šķērsprofili. Principiāls risinājums. 1.lapa", shēmu "Šķērsprofili. Principiāls risinājums. 2.lapa", shēmu "Apbūves izvērtējums", plānu "Sarkano līniju plāns", plānu "Būvju augstums", shēmu "Transporta organizācija. 1.kārta" un Andrejsalas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumus kā Rīgas domes 31.03.2009. saistošos noteikumus Nr.161 "Andrejsalas teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi".

2. Andrejsalas teritorijas dienvidu daļai (plānā "Teritorijas plānotā (atļautā) izmantošana" noteiktās teritorijas C5, C6, C10 un C11) noteikt apbūves moratoriju līdz tehniski ekonomiskā izvērtējuma izstrādei Daugavas Hanzas šķērsojuma variantam (tilts vai tunelis).

3. Uzdot Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļai nodrošināt lēmuma, ar kuru apstiprināts detālplānojums un izdoti 1.punktā minētie saistošie noteikumi, publicēšanu laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "5 min" ne vēlāk kā divas nedēļas pēc tā pieņemšanas, norādot, ka ar apstiprināto detālplānojumu var iepazīties Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Rīgā, Amatu ielā 4.

4. Detālplānojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc lēmuma par pašvaldības saistošo noteikumu izdošanu publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

5. Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir atbildīgs par lēmuma izpildi.

Rīgas domes priekšsēdētājs J.Birks

Rīgā 2009.gada 1.aprīlī

 

Ar apstiprināto detālplānojumu var iepazīties Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Rīgā, Amatu ielā 4.

02.04.2009