Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.131

Rīgā 2008.gada 5.septembrī (prot. Nr.34 6.p.)

Grozījumi "Riska darījumu ierobežojumu izpildes noteikumos" 

Izdoti saskaņā ar Kredītiestāžu likuma 50.8panta sesto daļu un Finanšu instrumentu tirgus likuma 122.panta ceturto daļu

 

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2007. gada 2. maija noteikumos Nr. 62 "Riska darījumu ierobežojumu izpildes noteikumi" šādus grozījumus:

1. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Lai saņemtu 14. 9. punktā minēto Komisijas atļauju neierobežot riska darījumus ar iestādes meitas sabiedrībām, mātes sabiedrību vai mātes sabiedrības citām meitas sabiedrībām, ja minētās sabiedrības ir pakļautas konsolidētajai uzraudzībai, kas attiecas arī uz pašu iestādi, iestāde iesniedz Komisijai rakstveida iesniegumu, kuram pievieno pēdējo apstiprināto gada vai starpposma bilanci, peļņas un zaudējumu aprēķinu un riska darījumu kontroles un uzskaites politiku vai procedūras, kas nosaka riska darījumu apmēra kontroli minētajās sabiedrībās un konsolidācijas grupas ietvaros."

2. Papildināt noteikumus ar 25.1 punktu šādā redakcijā:

"25.1 Lai saņemtu 25. punktā minēto Komisijas atļauju neierobežot riska darījumus ar iestādes mātes sabiedrības citām meitas sabiedrībām, iestāde papildus iesniedz Komisijai dokumentu, kas apliecina mātes sabiedrības uzņemtās saistības segt zaudējumus, kas var rasties iestādei, ja mātes sabiedrības citas meitas sabiedrības nepilda savas saistības pret iestādi."

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja I. Krūmane

11.09.2008