Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta instrukcija Nr.4

Rīgā 2008.gada 21.aprīlī (prot. Nr.25 13.§)

Eiropas Savienības pilnīgi vai daļēji finansēto programmu un projektu iekšējā audita metodika

Izdota saskaņā ar Iekšējā audita likuma 11.panta piekto daļu

 

1. Instrukcija nosaka Eiropas Savienības pilnīgi vai daļēji finansēto programmu un projektu iekšējā audita metodiku.

2. Instrukcija attiecas uz ministriju, īpašu uzdevumu ministru sekretariātu un Valsts kancelejas (turpmāk - ministrija), kā arī uz ministrijas padotībā esošo iestāžu (turpmāk - iestāde) iekšējā audita struktūrvienībām.

3. Ministrija vai iestāde Eiropas Savienības pilnīgi vai daļēji finansēto programmu un projektu iekšējos auditus veic saskaņā ar iekšējo auditu reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem un šo instrukciju.

4. Eiropas Savienības pilnīgi vai daļēji finansēto programmu vai projektu iekšējā audita mērķis ir sniegt ministrijas vai iestādes vadītājam pārliecību par programmas vai projekta administrēšanai izveidotās vadības un kontroles sistēmas darbības efektivitāti, atbilstību normatīvajiem aktiem un līgumiem par Eiropas Savienības finansējuma piešķiršanu un programmas vai projekta ieviešanu.

5. Informāciju par iekšējā audita struktūrvienības plānotajiem Eiropas Savienības pilnīgi vai daļēji finansēto programmu un projektu auditiem ministrijas un iestādes iesniedz Finanšu ministrijā iekšējo auditu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajos termiņos.

6. Ministrijas vai iestādes iekšējā audita struktūrvienība pārskatā par iekšējā audita struktūrvienības darbību iekļauj kopsavilkumu par katra Eiropas Savienības finansēto programmu un projektu īstenošanas iekšējā audita ieteikumu ieviešanu (1.pielikums). Kopsavilkumu sagatavo un iesniedz Finanšu ministrijā līdz kārtējā gada 30.janvārim, ja normatīvajos aktos nav noteikts citādi.

7. Ministrijas vai iestādes iekšējā audita struktūrvienība 10 darbdienu laikā pēc audita slēgšanas nodrošina Eiropas Savienības pilnīgi vai daļēji finansēto programmu vai projektu iekšējā audita noslēguma ziņojuma kopijas un audita izpildes kopsavilkuma (2.pielikums) iesniegšanu Finanšu ministrijā.

8. Audita izpildes kopsavilkumā iekšējā audita struktūrvienība iekļauj vienu no šādiem viedokļiem par Eiropas Savienības finansēto programmu un projektu vadības un kontroles sistēmas darbības efektivitāti:

8.1. sistēma darbojas labi - ja sistēmas darbībā nav konstatēti trūkumi vai ir konstatēti trūkumi, kuri neietekmē sistēmas darbību;

8.2. sistēma darbojas, bet ir nepieciešami atsevišķi uzlabojumi - ja sistēmas darbībā ir konstatēti tādi trūkumi, kas būtiski neietekmē sistēmas darbību;

8.3. sistēma darbojas daļēji, ir nepieciešami būtiski uzlabojumi - ja sistēmas darbībā ir konstatēti trūkumi, kuri būtiski ietekmē sistēmas darbību;

8.4. sistēma nedarbojas - ja ir konstatēti liela apjoma sistemātiski būtiski trūkumi, kuri nozīmīgi ietekmē sistēmas darbību.

9. Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienības sagatavo un iesniedz Finanšu ministrijā šīs instrukcijas 6. un 7.punktā minētos kopsavilkumus attiecībā uz tiem Eiropas Savienības pilnīgi vai daļēji finansēto programmu un projektu iekšējiem auditiem, par kuru rezultātiem Finanšu ministrija saskaņā ar normatīvajiem aktiem sniedz informāciju Eiropas Komisijai.

1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 21.aprīļa instrukcijai Nr.4

Eiropas Savienības pilnīgi vai daļēji finansēto programmu un projektu iekšējo auditu ieteikumu izpildes kopsavilkums

(Ministrijas vai iestādes iekšējā audita struktūrvienība)

4.JPG (36715 bytes)

Finanšu ministrs A.Slakteris


 

 

2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 21.aprīļa instrukcijai Nr.4

Audita izpildes kopsavilkums

1.

Par auditu atbildīgā ministrija vai iestāde

2.

Programmas nosaukums

3.

Fonds

4.

Auditētās institūcijas

5.

Audita mērķis

6.

Galvenie konstatējumi un secinājumi

Ieteikumi

7.

Viedoklis par iekšējās kontroles sistēmas efektivitāti

Finanšu ministrs A.Slakteris

 

Ministru prezidents I.Godmanis

Finanšu ministrs A.Slakteris

Redakcijas piebilde: instrukcija stājas spēkā ar 2008.gada 24.aprīli.

24.04.2008