Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valsts veterinārā dienesta rīkojums Nr.118

1999. gada 3. septembrī

Par atsevišķu Nīderlandes izcelsmes produktu importa pagaidu aizlieguma atcelšanu

Pamatojoties uz negatīvu laboratorisko izmeklējumu rezultātiem uz dioksīna klātbūtni Nīderlandes izcelsmes piena produktos, suņu un kaķu barībā, nosaku:

1. Dzīvnieku izcelsmes produkcijas uzraudzības daļai izsniegt ievešanas atļaujas Nīderlandes izcelsmes piena produktiem, suņu un kaķu barībai, pieprasot, lai iepriekšminētos produktus apliecinošie veterinārie veselības sertifikāti saturētu informāciju, vai tiem būtu pievienots rakstisks apliecinājums, ka produktā dioksīna līmenis nepārsniedz Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteikto pieļaujamo līmeni (piena produktos - 2,5 pg TEkv/1g tauku; suņu un kaķu barībā 1 pg TEkv/1g barības), vai šīs valsts veterinārā dienesta apliecinājums, ka dzīvniekiem nav izbarota barība, kas satur dioksīnu.

2. Sanitārajai robežinspekcijai atļaut uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) ievest iepriekšminētos produktus saturošās kravas Latvijā, ja ir izpildītas šī rīkojuma 1. punkta prasības.

3. Rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

4. Kontroli pār rīkojuma izpildi uzdodu Dzīvnieku izcelsmes produkcijas uzraudzības daļas vadītāja vietniekam E.Zavadskim.

Valsts veterinārā dienesta direktora pienākumu izpildītājs V.Veldre

03.09.1999