Tiesību akts: zaudējis spēku
Ministru kabineta noteikumi Nr.250

Rīgā 2008.gada 8.aprīlī (prot. Nr.22 16.§)
Noteikumi par gaisa kuģu lidojumiem bīstamu objektu uzskaiti
Izdoti saskaņā ar likuma "Par aviāciju" 41.panta ceturto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā veic gaisa kuģu lidojumiem bīstamu objektu uzskaiti.

2. Noteikumi attiecas uz objektiem, kas saskaņā ar likuma "Par aviāciju" 41.panta pirmo daļu ir uzskatāmi par gaisa kuģu lidojumu drošībai bīstamiem objektiem (turpmāk - objekti).

3. Objektu uzskaiti saskaņā ar 1944.gada 7.decembra Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju (turpmāk - konvencija) 15.pielikuma prasībām veic valsts akciju sabiedrība "Latvijas gaisa satiksme", kura tās izveidotajā elektroniskajā objektu datubāzē (turpmāk - datubāze) apkopo un glabā informāciju par objektiem. Informāciju par objektiem saskaņā ar konvenciju iesniedz un glabā atbilstoši šādām teritorijām:

3.1. Latvijas Republikas gaisa telpa;

3.2. lidlauka gaisa satiksmes vadības rajons;

3.3. lidlauka teritorija;

3.4. lidlauka II un III kategorijas operācijas zonas.

4. Informāciju (ja ir) par tādu objektu ģeogrāfiskajām koordinātām, augstumu, tipu, marķējumu un apgaismojumu, kuri atrodas ārpus lidlauka šķēršļu ierobežošanas virsmu horizontālajām robežām un atbilst likuma "Par aviāciju" 41.panta pirmās daļas 3.punktā minētajiem kritērijiem, valsts akciju sabiedrība "Latvijas gaisa satiksme" saņem no valsts aģentūras "Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūra" 30 dienu laikā pēc šo noteikumu 6.punktā minētās informācijas sagatavošanas.

5. Lidlauka šķēršļu ierobežošanas virsmu horizontālās robežas nosaka atbilstoši konvencijas 14.pielikumā noteiktajai skrejceļu klasifikācijai piemērojamo šķēršļu ierobežošanas virsmu projekcijai horizontālā plaknē.

6. Šo noteikumu 4.punktā minēto informāciju valsts aģentūra "Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūra" sagatavo, ņemot vērā:

6.1. valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" sniegtos datus par gaisa kuģu lidojumiem potenciāli bīstamu objektu būvniecību, izvietošanu un ierīkošanu;

6.2. topogrāfiskajā kartēšanā iegūtos datus.

7. Informāciju (ja ir) par tādu objektu ģeogrāfiskajām koordinātām, augstumu, tipu, marķējumu un apgaismojumu, kuri atrodas lidlauka šķēršļu ierobežošanas virsmu horizontālajās robežās, valsts akciju sabiedrība "Latvijas gaisa satiksme" saņem no attiecīgā lidlauka ekspluatanta normatīvajos aktos par lidlauku izveidošanu, sertificēšanu un ekspluatāciju noteiktajā kārtībā.

8. Šo noteikumu 4. un 7.punktā minētie informācijas sniedzēji ir atbildīgi par informācijas kvalitāti un precizitāti, kā arī informācijas regulāru atjaunošanu.

9. Valsts akciju sabiedrība "Latvijas gaisa satiksme" ir atbildīga par saņemtās informācijas pareizu ievietošanu datubāzē un publicēšanu informatīvajā izdevumā "Aeronavigācijas informācijas publikācija" atbilstoši konvencijas prasībām.

10. Datubāze (izņemot informāciju, kas publiskojama atbilstoši konvencijas prasībām) ir pieejama tikai valsts aģentūrai "Civilās aviācijas aģentūra", valsts aģentūrai "Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūra" un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

11. Valsts akciju sabiedrība "Latvijas gaisa satiksme" datubāzē iekļauj un glabā informāciju par:

11.1. šo noteikumu 3.1.apakšpunktā minēto teritoriju - no 2008.gada 20.oktobra;

11.2. šo noteikumu 3.2. un 3.3.apakšpunktā minēto teritoriju - no 2010.gada 18.oktobra.

Ministru prezidents I.Godmanis

Satiksmes ministrs A.Šlesers
12.04.2008