1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138., 210.nr.; 2006, 82., 140., 207.nr.; 2007, 84., 153., 205.nr.) šādus grozījumus:
1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 79., 80. un 81.punktu šādā redakcijā:
"79) Komisijas 2007.gada 17.septembra Direktīvas 2007/55/EK, ar ko groza pielikumus Padomes Direktīvām 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem azinfosmetila atlieku daudzumiem;
80) Komisijas 2007.gada 17.septembra Direktīvas 2007/57/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 76/895/EEK, 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz ditiokarbamātu atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu;
81) Komisijas 2007.gada 13.decembra Direktīvas 2007/73/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 86/362/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz acetamiprīda, atrazīna, deltametrīna, imazalila, indoksakarba, pendimetalīna, pimetrozīna, piraklostrobīna, tiakloprīda un trifloksistrobīna atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu.";
1.2. svītrot 1.pielikuma II nodaļas 25.punktu;
1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 21.punktu šādā redakcijā:
"21. | Ditiokarbamāti (izteikti kā CS2), ieskaitot mankocebu, manebu, metirāmu, propinebu, tiramu un ciramu (1), (2) | 1,00 - kviešiem, rudziem, tritikālei, speltai (ma, mz) 2,00 - miežiem, auzām (ma, mz) 0,05* - pārējiem" |
1.4. papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 218., 219., 220. un 221.punktu šādā redakcijā:
"218. | Azinfosmetils | 0,05* - graudiem |
219. | Propinebs (izteikts kā propilēndiamīns) (3) | 0,05* - graudiem |
220. | Tirams (izteikts kā tirams) (3) | 0,1* - graudiem |
221. | Cirams (izteikts kā cirams) (3) | 0,1* - graudiem" |
1.5. izteikt 2.pielikuma 9.piezīmi šādā redakcijā:
"9. p6 - līdz 2009.gada 1.jūnijam noteiktais pagaidu maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums.";
1.6. papildināt 2.pielikumu ar 15., 16. un 17.piezīmi šādā redakcijā:
"15. (1) - maksimāli pieļaujamais atliekvielu daudzums, kas izteikts kā CS2, var būt saistīts ar dažādiem ditiokarbamātiem, tāpēc nav lietderīgi izmantot maksimāli pieļaujamo atliekvielu daudzumu, lai pārbaudītu atbilstību labai lauksaimniecības praksei.
16. (2) - norādīta atliekvielu izcelsme (ma - manebs, mz - mankocebs, me - metirāms, pr - propinebs, t - tirams, z - cirams).
17. (3) - no visiem ditiokarbamātiem rodas CS2 atliekvielas, tāpēc parasti nav iespējams tās atšķirt. Tomēr ir atsevišķas atliekvielu noteikšanas metodes propinebam, ciramam un tiramam. Šīs metodes izmanto konkrētos gadījumos, kad nosaka šo atliekvielu daudzumu.";
1.7. izteikt 3.pielikuma 2.3.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:
"2.3. Glifosāts";
1.8. svītrot 3.pielikuma 2.3.apakšnodaļas 4.aili;
1.9. izteikt 3.pielikuma 2.5.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:
"2.5. Procimidons";
1.10. svītrot 3.pielikuma 2.5.apakšnodaļas 5.aili;
1.11. izteikt 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:
"2.18. Metilflupirsulfurons";
1.12. svītrot 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļas 4.aili;
1.13. izteikt 3.pielikuma 2.53.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:
"2.53. 2,4-DB";
1.14. svītrot 3.pielikuma 2.53.apakšnodaļas 5.aili;
1.15. izteikt 3.pielikuma 2.70.apakšnodaļas 1.5.3.apakšpunktu šādā redakcijā:
"1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,01* | |||
avenes | 3 | 0,5 | |||
kazenes | 3 | 0,5 | |||
ziemeļu kaulenes | |||||
kazeņavenes | |||||
pārējās | 0,02* | 0,05*" |
1.16. izteikt 3.pielikuma 2.70.apakšnodaļas 2.8.apakšpunktu šādā redakcijā:
"2.8. | sēnes: | 0,05* | 0,05 | ||
kultivētās sēnes | 2 | ||||
meža sēnes | 0,01*" |
1.17. izteikt 3.pielikuma 2.74.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.74. Imazalils, pimetrozīns, pendimetalīns, trifloksistrobīns
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Imazalils | Pimetrozīns | Pendimetalīns | Trifloksistrobīns |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | 0,05* | |||
1.1. | citrusaugļi: | 5 | 0,3 | 0,3t | |
apelsīni | |||||
citroni | |||||
greipfrūti | |||||
laimi | |||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||||
pampelmūzes | |||||
pārējie | |||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | 0,02* | 0,02*t | |
Indijas rieksti | |||||
Brazīlijas rieksti | |||||
ciedru rieksti | |||||
ēdamie kastaņi | |||||
kokosrieksti | |||||
lazdu rieksti | |||||
Makadamijas rieksti | |||||
mandeles | |||||
pekanrieksti | |||||
pistācijas | |||||
valrieksti | |||||
pārējie | |||||
1.3. | sēkleņi: | 2 | 0,02* | 0,5t | |
āboli | |||||
cidonijas | |||||
bumbieri | |||||
pārējie | |||||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,05* | |||
aprikozes | 0,05 | 1t | |||
ķirši | 1t | ||||
persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus) | 0,05 | 1t | |||
plūmes | 0,2t | ||||
pārējie | 0,02* | 0,02*t | |||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,05* | |||
1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,02* | 5t | ||
galda vīnogas | |||||
vīna vīnogas | |||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,5 | 0,5t | ||
1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,02*t | |||
avenes | 3 | ||||
kazenes | 3 | ||||
ziemeļu kaulenes | |||||
kazeņavenes | |||||
pārējās | 0,02* | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | ||||
dzērvenes | |||||
mellenes, brūklenes | |||||
ērkšķogas | 0,5 | 1t | |||
jāņogas (sarkanās un baltās) un upenes | 0,5 | 1t | |||
pārējās | 0,02* | 0,02*t | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02* | 0,02*t | ||
1.6. | dažādi augļi: | 0,02* | |||
ananasi | |||||
avokado | |||||
banāni | 2 | 0,05t | |||
dateles | |||||
granātāboli | |||||
kivi augļi | |||||
kumkvats | |||||
liči | |||||
mango | 0,5t | ||||
olīvas (patēriņam pārtikā) | |||||
olīvas (eļļas ekstrakcijai) | |||||
papaija | 1t | ||||
pasiflora | |||||
vīģes | |||||
pārējie | 0,05* | 0,02*t | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | ||||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* | ||
galda bietes | |||||
batātes | |||||
burkāni | 0,2 | 0,05t | |||
manioka | |||||
jamss | |||||
kāļi | |||||
mārrutki | 0,2 | ||||
pastinaks | 0,2 | ||||
plostbārdis | |||||
redīsi | |||||
sakņu pētersīļi | 0,2 | ||||
sakņu selerijas | 0,1 | ||||
topinambūrs | |||||
rāceņi | |||||
pārējie | 0,05* | 0,02*t | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | 0,02* | 0,05* | 0,02*t |
ķiploki | |||||
sīpoli | |||||
šalotes | |||||
lielie loksīpoli | |||||
pārējie | |||||
2.3. | augļu dārzeņi: | 0,05* | |||
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | ||||
baklažāni | 0,5 | ||||
pipari | 1 | 0,3t | |||
tomāti | 0,5 | 0,5 | 0,5t | ||
okra | |||||
pārējie | 0,05* | 0,02* | 0,02*t | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,2 | 0,5 | 0,2t | |
gurķi | |||||
īsaugļu gurķi | |||||
cukini | |||||
pārējie | |||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,2 | |||
arbūzi | 0,2 | ||||
melones | 2 | 0,3t | |||
kabači | |||||
pārējie | 0,05* | 0,02*t | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05* | 0,02* | 0,02*t | |
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05* | 0,05* | ||
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,02* | |||
brokoļi (ieskaitot sparģeļkāpostus) | 0,05t | ||||
ziedkāposti | 0,05t | ||||
pārējie | 0,02*t | ||||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | 0,2t | |||
rožkāposti (Briseles kāposti) | |||||
galviņkāposti | 0,05 | ||||
pārējie | 0,02* | ||||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,2 | 0,02*t | ||
Ķīnas kāposti | |||||
lapu kāposti | |||||
pārējie | |||||
2.4.4. | kolrābji | 0,02* | 0,02*t | ||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,05* | 0,05* | 0,02*t | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 2 | |||
kreses | |||||
dārza salāti | |||||
salātu baldriņi | |||||
endīvijas (platlapu) | |||||
rukolas salāti | |||||
krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti | |||||
pārējie | |||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,02* | |||
dārza spināti | |||||
lapu bietes (mangoldi) | |||||
pārējie | |||||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,02* | |||
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02* | |||
2.5.5. | garšaugi: | 1 | |||
kārveles | |||||
maurloki | |||||
pētersīļi | |||||
seleriju lapas | |||||
pārējie | |||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | 1 | 0,2 | |
pupas (ar pākstīm) | 0,5t | ||||
pupas (bez pākstīm) | |||||
zirņi (ar pākstīm) | |||||
zirņi (bez pākstīm) | |||||
pārējie | 0,02*t | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi (svaigi): | 0,05* | 0,02* | ||
artišoki | |||||
fenhelis | |||||
puravi | 0,2t | ||||
rabarberi | |||||
selerijas | 0,1 | ||||
lapu artišoki | |||||
sparģeļi | |||||
pārējie | 0,05* | 0,02*t | |||
2.8. | sēnes: | 0,05* | 0,02* | 0,05* | 0,02*t |
kultivētās sēnes | |||||
meža sēnes | |||||
3. | Pākšaugi: | 0,05* | 0,02* | 0,2 | 0,02*t |
lēcas | |||||
pupas | |||||
zirņi | |||||
lupīnas | |||||
pārējie | |||||
4. | Eļļas augu sēklas: | 0,05* | 0,1* | 0,05*t | |
kokvilnas sēklas | 0,05 | ||||
kaņepju sēklas | |||||
ķirbju sēklas | |||||
linsēklas | |||||
magoņu sēklas | |||||
rapšu sēklas | |||||
saulespuķu sēklas | |||||
sezama sēklas | |||||
sinepju sēklas | |||||
sojas pupas | |||||
zemesrieksti | |||||
pārējie | 0,02* | ||||
5. | Kartupeļi: | 3 | 0,02* | 0,05* | 0,02*t |
agrie kartupeļi | |||||
galda kartupeļi | |||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,1* | 0,1* | 0,05*t |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* | 15 | 0,1* | 30t" |
1.18. izteikt 3.pielikuma 2.84.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.84. Piraklostrobīns
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Piraklostrobīns |
1 | 2 | 3 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | |
1.1. | citrusaugļi: | 1t |
apelsīni | ||
citroni | ||
greipfrūti | ||
laimi | ||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||
pampelmūzes | ||
pārējie | ||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | |
Indijas rieksti | ||
Brazīlijas rieksti | ||
ciedru rieksti | ||
ēdamie kastaņi | ||
kokosrieksti | ||
lazdu rieksti | ||
Makadamijas rieksti | ||
mandeles | ||
pekanrieksti | ||
pistācijas | 1t | |
valrieksti | ||
pārējie | 0,02*t | |
1.3. | sulīgie augļi (sēkleņi): | 0,3t |
āboli | ||
cidonijas | ||
bumbieri | ||
pārējie | ||
1.4. | kauliņaugļi: | |
aprikozes | 0,2t | |
ķirši | 0,3t | |
persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus) | 0,2t | |
plūmes | 0,1t | |
pārējie | 0,02*t | |
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |
1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | |
galda vīnogas | 1t | |
vīna vīnogas | 2t | |
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,5t |
1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | |
avenes | 1t | |
kazenes | 1t | |
ziemeļu kaulenes | ||
kazeņavenes | ||
pārējās | 0,02*t | |
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |
dzērvenes | ||
mellenes, brūklenes | ||
ērkšķogas | ||
jāņogas (sarkanās un baltās), upenes | 2t | |
pārējās | 0,5t | |
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02*t |
1.6. | dažādi augļi: | |
ananasi | ||
avokado | ||
banāni | ||
dateles | ||
granātāboli | ||
kivi | ||
kumkvats | ||
liči | ||
mango | 0,05t | |
olīvas (patēriņam pārtikā) | ||
olīvas (eļļas ekstrakcijai) | ||
papaija | 0,05t | |
pasiflora | ||
vīģes | ||
pārējie | 0,02*t | |
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | |
galda bietes | ||
batātes | ||
burkāni | 0,1t | |
manioka | ||
jamss | ||
kāļi | ||
mārrutki | 0,3t | |
pastinaks | 0,3t | |
plostbārdis | 0,1t | |
redīsi | ||
sakņu pētersīļi | 0,1t | |
sakņu selerijas | ||
topinambūrs | ||
rāceņi | ||
pārējie | 0,02*t | |
2.2. | sīpolu dārzeņi: | |
ķiploki | 0,2t | |
sīpoli | 0,2t | |
šalotes | 0,2t | |
lielie loksīpoli | ||
pārējie | 0,02*t | |
2.3. | augļu dārzeņi: | |
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |
baklažāni | 0,2t | |
pipari | 0,5t | |
tomāti | 0,2t | |
okra | ||
pārējie | 0,02*t | |
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,02*t |
gurķi | ||
īsaugļu gurķi | ||
cukini | ||
pārējie | ||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,02*t |
arbūzi | ||
melones | ||
kabači | ||
pārējie | ||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,02*t |
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | |
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,1t |
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||
ziedkāposti | ||
pārējie | ||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |
rožkāposti (Briseles kāposti) | 0,2t | |
galviņkāposti | 0,2t | |
pārējie | 0,02*t | |
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,02*t |
Ķīnas kāposti | ||
lapu kāposti | ||
pārējie | ||
2.4.4. | kolrābji | 0,02*t |
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |
kreses | ||
dārza salāti | ||
salātu baldriņi | 10t | |
endīvijas | ||
rukolas salāti | ||
krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, ieskaitot rāceņu lapas | ||
pārējie | 2t | |
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,02*t |
dārza spināti | ||
lapu bietes (mangoldi) | ||
pārējie | ||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,02*t |
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,02*t |
2.5.5. | garšaugi: | 2t |
kārveles | ||
maurloki | ||
pētersīļi | ||
seleriju lapas | ||
pārējie | ||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,02*t |
pupas (ar pākstīm) | ||
pupas (bez pākstīm) | ||
zirņi (ar pākstīm) | ||
zirņi (bez pākstīm) | ||
pārējie | ||
2.7. | stublāju dārzeņi: | |
artišoki | ||
fenhelis | ||
puravi | 0,5t | |
rabarberi | ||
selerijas | ||
lapu artišoki | ||
sparģeļi | ||
pārējie | 0,02*t | |
2.8. | sēnes: | 0,02*t |
kultivētās sēnes | ||
meža sēnes | ||
3. | Pākšaugi: | 0,3t |
lēcas | ||
pupas | ||
zirņi | ||
lupīnas | ||
pārējie | ||
4. | Eļļas augu sēklas: | 0,02*t |
kokvilnas sēklas | ||
kaņepju sēklas | ||
ķirbju sēklas | ||
linsēklas | ||
magoņu sēklas | ||
rapšu sēklas | ||
saulespuķu sēklas | ||
sezama sēklas | ||
sinepju sēklas | ||
sojas pupas | ||
zemesrieksti | ||
pārējie | ||
5. | Kartupeļi: | 0,02*t |
agrie kartupeļi | ||
galda kartupeļi | ||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,05*t |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 10t" |
1.19. izteikt 3.pielikuma 2.102.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:
"2.102. Imazosulfurons, metoksifenozīds";
1.20. svītrot 3.pielikuma 2.102.apakšnodaļas 3.aili;
1.21. izteikt 3.pielikuma 2.103.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:
"2.103. MA4 + 8,9Z - MA4, metolahlors, metiltribenurons";
1.22. svītrot 3.pielikuma 2.103.apakšnodaļas 5.aili;
1.23. izteikt 3.pielikuma 2.104.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:
"2.104. Etoksazols un MCPA, MCPB";
1.24. svītrot 3.pielikuma 2.104.apakšnodaļas 4.aili;
1.25. papildināt 3.pielikumu ar 2.110. un 2.111.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.110. Azinfosmetils
Nr. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Azinfosmetils |
1 | 2 | 3 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | |
1.1. | citrusaugļi: | 0,05* |
apelsīni | ||
citroni | ||
greipfrūti | ||
laimi | ||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||
pampelmūzes | ||
pārējie | ||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,5 |
Indijas rieksti | ||
Brazīlijas rieksti | ||
ciedru rieksti | ||
kastaņi | ||
kokosrieksti | ||
lazdu rieksti | ||
Makadamijas rieksti | ||
mandeles | ||
pekanrieksti | ||
pistācijas | ||
valrieksti | ||
pārējie | ||
1.3. | sulīgie augļi (sēkleņi): | 0,5t2 |
āboli | ||
cidonijas | ||
bumbieri | ||
pārējie | ||
1.4. | kauliņaugļi: | 0,5t2 |
aprikozes | ||
ķirši | ||
persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus) | ||
plūmes | ||
pārējie | ||
1.5. | ogas un sīkie augļi: | |
1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 0,05* |
galda vīnogas | ||
vīna vīnogas | ||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,5t2 |
1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,5t2 |
avenes | ||
kazenes | ||
ziemeļu kaulenes | ||
kazeņavenes | ||
pārējās | ||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | |
dzērvenes | 0,1 | |
mellenes, brūklenes | ||
ērkšķogas | 0,5t2 | |
jāņogas (sarkanās un baltās), upenes | 0,5t2 | |
pārējās | 0,05* | |
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05* |
1.6. | dažādi augļi: | 0,05* |
ananasi | ||
avokado | ||
banāni | ||
dateles | ||
granāti | ||
kivi augļi | ||
kumkvats | ||
liči | ||
mango | ||
olīvas (patēriņam pārtikā) | ||
olīvas (eļļas ekstrakcijai) | ||
papaija | ||
pasiflora | ||
vīģes | ||
pārējie | ||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | |
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,05* |
galda bietes | ||
batātes | ||
burkāni | ||
manioka | ||
jamss | ||
kāļi | ||
mārrutki | ||
pastinaks | ||
puravlapu plostbārži | ||
redīsi | ||
sakņu pētersīļi | ||
sakņu selerijas | ||
topinambūrs | ||
rāceņi | ||
pārējie | ||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* |
ķiploki | ||
sīpoli | ||
šalotes | ||
lielie loksīpoli | ||
pārējie | ||
2.3. | augļu dārzeņi: | |
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | 0,05* |
baklažāni | ||
pipari | ||
tomāti | ||
okra | ||
pārējie | ||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | |
gurķi | 0,2 | |
īsaugļu gurķi | ||
cukini | ||
pārējie | 0,05* | |
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,05* |
arbūzi | ||
melones | ||
kabači | ||
pārējie | ||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05* |
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05* |
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | |
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||
ziedkāposti | ||
pārējie | ||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | |
Briseles kāposti | ||
galviņkāposti | ||
pārējie | ||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | |
Ķīnas kāposti | ||
lapu kāposti | ||
pārējie | ||
2.4.4. | kolrābji | |
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi: | 0,05* |
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | |
kreses | ||
dārza salāti | ||
salātu baldriņi | ||
eskariolas (platlapu endīvijas) | ||
rukolas salāti | ||
krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti | ||
pārējie | ||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | |
dārza spināti | ||
lapu bietes (mangoldi) | ||
pārējie | ||
2.5.3. | ūdens kreses | |
2.5.4. | lapu cigoriņi | |
2.5.5. | garšaugi: | |
kārveles | ||
maurloki | ||
pētersīļi | ||
seleriju lapas | ||
pārējie | ||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* |
pupas (ar pākstīm) | ||
pupas (bez pākstīm) | ||
zirņi (ar pākstīm) | ||
zirņi (bez pākstīm) | ||
pārējie | ||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05* |
artišoki | ||
fenhelis | ||
puravi | ||
rabarberi | ||
selerijas | ||
lapu artišoki | ||
sparģeļi | ||
pārējie | ||
2.8. | sēnes: | 0,05* |
kultivētās sēnes | ||
meža sēnes | ||
3. | Pākšaugi: | 0,05* |
lēcas | ||
pupas | ||
zirņi | ||
lupīnas | ||
pārējie | ||
4. | Eļļas augu sēklas: | |
kokvilnas sēklas | 0,2 | |
kaņepju sēklas | ||
linsēklas | ||
magoņu sēklas | ||
rapšu sēklas | ||
saulespuķu sēklas | ||
sezama sēklas | ||
sinepju sēklas | ||
sojas pupas | ||
zemesrieksti | ||
pārējie | 0,05* | |
5. | Kartupeļi: | 0,05* |
agrie kartupeļi | ||
galda kartupeļi | ||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1* |
2.111. Ditiokarbamāti, propinebs, tirams, cirams
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Ditiokarbamāti, (izteikti kā CS2), ieskaitot manebu, mankocebu, metirāmu, propinebu, tiramu un ciramu (1), (2) | Propinebs | Tirams (izteikts kā | Cirams (izteikts kā |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | ||||
1.1. | citrusaugļi: | 5 (mz) | 0,05* | 0,1* | 0,1* |
apelsīni | |||||
citroni | |||||
greipfrūti | |||||
laimi | |||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | |||||
pampelmūzes | |||||
pārējie | |||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,05* | 0,1* | 0,1* | |
Indijas rieksti | |||||
Brazīlijas rieksti | |||||
pīniju rieksti | |||||
ēdamie kastaņi | |||||
kokosrieksti | |||||
lazdu rieksti | |||||
Makadamijas rieksti | |||||
mandeles | |||||
pekanrieksti | |||||
pistācijas | |||||
valrieksti | 0,1 (mz) | ||||
pārējie | 0,05* | ||||
1.3. | sēkleņi: | 5 (ma, mz, me, pr, t, z) | 0,3 | ||
āboli | 5 | 0,1* | |||
cidonijas | |||||
bumbieri | 5 | 1 | |||
pārējie | 0,1* | 0,1* | |||
1.4. | kauliņaugļi: | ||||
aprikozes | 2 (mz, t) | 3 | |||
ķirši | 2 (mz, me, pr, t, z) | 0,3 | 3 | 5 | |
persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus) | 2 (mz, t) | 3 | |||
plūmes | 2 (mz, me, t, z) | 2 | 2 | ||
pārējie | 0,05* | 0,05* | 0,1* | 0,1* | |
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,1* | |||
1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 5 (ma, mz, me, pr, t) | |||
galda vīnogas | 1 | 0,1* | |||
vīna vīnogas | 1 | 3 | |||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 10 (t) | 0,05* | 10 | |
1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,05* | 0,05* | 0,1* | |
avenes | |||||
kazenes | |||||
ziemeļu kaulenes | |||||
kazeņavenes | |||||
pārējās | |||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 0,05* | 0,1* | ||
dzērvenes | |||||
mellenes, brūklenes | |||||
ērkšķogas | |||||
jāņogas (sarkanās un baltās), upenes | 5 (mz) | ||||
pārējās | 0,05* | ||||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,05* | 0,05* | 0,1* | |
1.6. | dažādi augļi: | 0,1* | 0,1* | ||
ananasi | |||||
avokado | |||||
banāni | 2 (mz, me) | ||||
dateles | |||||
granātāboli | |||||
kivi augļi | |||||
kumkvats | |||||
liči | |||||
mango | 2 (mz) | ||||
olīvas (patēriņam pārtikā) | 5 (mz, pr) | 0,3 | |||
olīvas (eļļas ekstrakcijai) | 5 (mz, pr) | 0,3 | |||
papaija | 7 (mz) | ||||
pasiflora | |||||
vīģes | |||||
pārējie | 0,05* | 0,05* | |||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | 0,1* | |||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,1* | |||
galda bietes | 0,5 (mz) | ||||
batātes | |||||
burkāni | 0,2 (mz) | ||||
manioka | |||||
jamss | |||||
kāļi | |||||
mārrutki | 0,2 (mz) | ||||
pastinaks | 0,2 (mz) | ||||
plostbārdis | 0,2 (mz) | ||||
redīsi | |||||
sakņu pētersīļi | 0,2 (mz) | ||||
sakņu selerijas | 0,3 (ma, me, pr, t) | 0,3 | |||
topinambūrs | |||||
rāceņi | |||||
pārējie | 0,05* | 0,05* | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,05* | 0,1* | ||
ķiploki | 0,1 (mz) | ||||
sīpoli | 1 (ma, mz) | ||||
šalotes | 1 (ma, mz) | ||||
lielie loksīpoli | 1 (mz) | ||||
pārējie | 0,05* | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | 0,1* | |||
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | ||||
baklažāni | 3 (mz, me) | ||||
pipari | 5 (mz, pr) | 1 | |||
tomāti | 3 (mz, me, pr) | 2 | |||
okra | 0,5 (mz) | ||||
pārējie | 0,05* | 0,05* | |||
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 2 (mz, pr) | |||
gurķi | 2 | ||||
īsaugļu gurķi | |||||
cukini | |||||
pārējie | 0,05* | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 1 (mz, pr) | |||
arbūzi | 1 | ||||
melones | 1 | ||||
kabači | |||||
pārējie | 0,05* | ||||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,05* | 0,05* | ||
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,05* | 0,1* | ||
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 1 (mz) | |||
brokoļi (sparģeļkāposti) | |||||
ziedkāposti | |||||
pārējie | |||||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | ||||
Briseles kāposti | 2 (mz) | ||||
galviņkāposti | 3 (mz) | ||||
pārējie | 0,05* | ||||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,5 (mz) | |||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | |||||
lapu kāposti | |||||
pārējie | |||||
2.4.4. | kolrābji | 1 (mz) | |||
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi (svaigi): | 0,05* | |||
2.5.1. | dārza salāti un salātveidīgie: | 5 (mz, me, t) | |||
kreses | |||||
dārza salāti | 2 | ||||
salātu baldriņi | |||||
eskariolas (platlapu endīvijas) | 2 | ||||
rukolas salāti | |||||
krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti | |||||
pārējie | 0,1* | ||||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,05* | 0,1* | ||
dārza spināti | |||||
lapu bietes (mangoldi) | |||||
pārējie | |||||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,3 (mz) | 0,1* | ||
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,5 (mz) | 0,1* | ||
2.5.5. | garšaugi: | 5 (mz, me) | 0,1* | ||
kārveles | |||||
maurloki | |||||
pētersīļi | |||||
seleriju lapas | |||||
pārējie | |||||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,05* | 0,1* | ||
pupas (ar pākstīm) | 1 (mz) | ||||
pupas (bez pākstīm) | 0,1 (mz) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | 1 (ma, mz) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | 0,1 (mz) | ||||
pārējie | 0,05* | ||||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,05* | 0,1* | ||
artišoki | |||||
fenhelis | |||||
puravi | 3 (ma, mz) | ||||
rabarberi | 0,5 (mz) | ||||
selerijas | |||||
lapu artišoki | |||||
sparģeļi | 0,5 (mz) | ||||
pārējie | 0,05* | ||||
2.8. | sēnes: | 0,05* | 0,05* | 0,1* | |
kultivētās sēnes | |||||
meža sēnes | |||||
3. | Pākšaugi: | 0,05* | 0,1* | 0,1* | |
lēcas | |||||
pupas | 0,1 (mz) | ||||
zirņi | 0,1 (mz) | ||||
lupīnas | |||||
pārējie | 0,05* | ||||
4. | Eļļas augu sēklas: | 0,1* | 0,1* | 0,1* | |
kokvilnas sēklas | |||||
kaņepju sēklas | |||||
ķirbju sēklas | |||||
linsēklas | |||||
magoņu sēklas | |||||
rapšu sēklas | 0,5 (ma, mz) | ||||
saulespuķu sēklas | |||||
sezama sēklas | |||||
sinepju sēklas | |||||
sojas pupas | |||||
zemesrieksti | |||||
pārējie | 0,1* | ||||
5. | Kartupeļi: | 0,3 (ma, mz, me, pr) | 0,2 | 0,1* | 0,1* |
agrie kartupeļi | |||||
galda kartupeļi | |||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1* | 0,1* | 0,2* | 0,2* |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 25 (pr) | 50 | 0,2* | 0,2*" |
1.26. papildināt 3.pielikumu ar 2.112.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.112. Acetamiprīds, indoksakarbs, tiakloprīds
Nr. p.k. | Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums | Acetamiprīds | Indoksakarbs, izomēru S un R summa | Tiakloprīds |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
1. | Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: | |||
1.1. | citrusaugļi: | 1t | 0,02*t | 0,02*t |
apelsīni | ||||
citroni | ||||
greipfrūti | ||||
laimi | ||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) | ||||
pampelmūzes | ||||
pārējie | ||||
1.2. | koku rieksti (lobīti vai nelobīti): | 0,01*t | 0,05t | 0,02*t |
Indijas rieksti | ||||
Brazīlijas rieksti | ||||
ciedru rieksti | ||||
ēdamie kastaņi | ||||
kokosrieksti | ||||
lazdu rieksti | ||||
Makadamijas rieksti | ||||
mandeles | ||||
pekanrieksti | ||||
pistācijas | ||||
valrieksti | ||||
pārējie | ||||
1.3. | sulīgie augļi (sēkleņi): | 1t | 0,3t | |
āboli | 0,5t | |||
cidonijas | ||||
bumbieri | ||||
pārējie | 0,3t | |||
1.4. | kauliņaugļi: | |||
aprikozes | 0,1t | 0,3t | 0,3t | |
ķirši | 0,2t | 0,3t | ||
persiki (ieskaitot nektarīnus un līdzīgus hibrīdus) | 0,1t | 0,3t | 0,3t | |
plūmes | 0,02t | 0,1* | ||
pārējie | 0,01*t | 0,02*t | 0,02*t | |
1.5. | ogas un sīkie augļi: | 0,01*t | ||
1.5.1. | galda un vīna vīnogas: | 2t | 0,02*t | |
galda vīnogas | ||||
vīna vīnogas | ||||
1.5.2. | zemenes (izņemot meža) | 0,02*t | 0,5t | |
1.5.3. | avenes un kazenes (izņemot savvaļas): | 0,02*t | 1t | |
avenes | ||||
kazenes | ||||
ziemeļu kaulenes | ||||
kazeņavenes | ||||
pārējās | ||||
1.5.4. | citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): | 1t | ||
dzērvenes | ||||
mellenes, brūklenes | ||||
ērkšķogas | 1t | |||
jāņogas (sarkanās un baltās), upenes | 1t | |||
pārējās | 0,02*t | |||
1.5.5. | savvaļas ogas un augļi | 0,02*t | 0,02*t | |
1.6. | dažādi augļi: | 0,01*t | ||
ananasi | ||||
avokado | ||||
banāni | 0,2t | |||
dateles | ||||
granāti | ||||
kivi | ||||
kumkvats | ||||
liči | ||||
mango | ||||
olīvas (patēriņam pārtikā) | ||||
olīvas (eļļas ekstrakcijai) | ||||
papaija | 0,5t | |||
pasiflora | ||||
vīģes | ||||
pārējie | 0,02*t | 0,02*t | ||
2. | Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: | |||
2.1. | sakņu un bumbuļu dārzeņi: | 0,01*t | 0,02*t | |
galda bietes | ||||
batātes | ||||
burkāni | ||||
manioka | ||||
jamss | ||||
kāļi | ||||
mārrutki | ||||
pastinaks | ||||
plostbārdis | ||||
redīsi | 0,2t | |||
sakņu pētersīļi | ||||
sakņu selerijas | ||||
topinambūrs | ||||
rāceņi | ||||
pārējie | 0,02*t | |||
2.2. | sīpolu dārzeņi: | 0,01*t | 0,02*t | 0,02*t |
ķiploki | ||||
sīpoli | ||||
šalotes | ||||
lielie loksīpoli | ||||
pārējie | ||||
2.3. | augļu dārzeņi: | |||
2.3.1. | nakteņu dzimtas augi: | |||
baklažāni | 0,1t | 0,5t | 0,5t | |
pipari | 0,3t | 0,3t | 1t | |
tomāti | 0,1t | 0,5t | 0,5t | |
okra | ||||
pārējie | 0,01*t | 0,02*t | 0,02*t | |
2.3.2. | ķirbjaugi ar ēdamu mizu: | 0,3t | 0,2t | 0,3t |
gurķi | ||||
īsaugļu gurķi | ||||
cukini | ||||
pārējie | ||||
2.3.3. | ķirbjaugi ar neēdamu mizu: | 0,01*t | 0,1t | |
arbūzi | 0,2t | |||
melones | 0,2t | |||
kabači | ||||
pārējie | 0,02*t | |||
2.3.4. | cukurkukurūza | 0,01*t | 0,02*t | 0,02*t |
2.4. | krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,01*t | ||
2.4.1. | ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: | 0,3t | 0,02*t | |
brokoļi (sparģeļkāposti) | ||||
ziedkāposti | ||||
pārējie | ||||
2.4.2. | krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: | 0,02*t | ||
Briseles kāposti | ||||
galviņkāposti | 3t | |||
pārējie | 0,02*t | |||
2.4.3. | krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: | 0,02t | ||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti | 0,2t | |||
lapu kāposti | 0,2t | |||
pārējie | 0,02*t | |||
2.4.4. | kolrābji | 0,02*t | 0,02*t | |
2.5. | lapu dārzeņi un garšaugi (svaigi): | |||
2.5.1. | salāti un salātveidīgie: | 2t | ||
kreses | ||||
dārza salāti | 5t | 2t | ||
salātu baldriņi | 5t | 1t | ||
eskariolas (platlapu endīvijas) | 5t | 2t | ||
rukolas salāti | ||||
krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti | ||||
pārējie | 0,01*t | 0,02*t | ||
2.5.2. | spināti un tiem līdzīgie: | 0,01*t | 0,02*t | |
dārza spināti | 2 | |||
lapu bietes (mangoldi) | ||||
pārējie | 0,02*t | |||
2.5.3. | ūdens kreses | 0,01*t | 0,02*t | 0,02*t |
2.5.4. | lapu cigoriņi | 0,01*t | 0,02*t | 0,02*t |
2.5.5. | garšaugi: | 2t | 3t | |
kārveles | ||||
maurloki | ||||
pētersīļi | 5t | |||
seleriju lapas | ||||
pārējie | 0,01*t | |||
2.6. | pākšaugu dārzeņi (svaigi): | 0,01*t | 0,02*t | |
pupas (ar pākstīm) | 1t | |||
pupas (bez pākstīm) | ||||
zirņi (ar pākstīm) | ||||
zirņi (bez pākstīm) | ||||
pārējie | 0,02*t | |||
2.7. | stublāju dārzeņi: | 0,01*t | 0,02*t | |
artišoki | 0,1t | |||
fenhelis | ||||
puravi | ||||
rabarberi | ||||
selerijas | ||||
lapu artišoki | ||||
sparģeļi | ||||
pārējie | 0,02*t | |||
2.8. | sēnes: | 0,01*t | 0,02*t | 0,02*t |
kultivētās sēnes | ||||
meža sēnes | ||||
3. | Pākšaugi: | 0,01*t | 0,02*t | 0,02*t |
lēcas | ||||
pupas | ||||
zirņi | ||||
lupīnas | ||||
pārējie | ||||
4. | Eļļas augu sēklas: | |||
kokvilnas sēklas | 0,02t | |||
kaņepju sēklas | ||||
ķirbju sēklas | ||||
linsēklas | ||||
magoņu sēklas | ||||
rapšu sēklas | 0,3t | |||
saulespuķu sēklas | ||||
sezama sēklas | ||||
sinepju sēklas | 0,2t | |||
sojas pupas | 0,5t | |||
zemesrieksti | ||||
pārējie | 0,01*t | 0,05*t | 0,05*t | |
5. | Kartupeļi: | 0,01*t | 0,02*t | 0,02*t |
agrie kartupeļi | ||||
galda kartupeļi | ||||
6. | Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) | 0,1*t | 0,05*t | 0,05*t |
7. | Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus | 0,1*t | 0,05*t | 0,05*t" |
1.27. papildināt 3.pielikumu ar 72., 73., 74. un 75.piezīmi šādā redakcijā:
"72. t2 - pagaidu maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums, kas ir spēkā līdz 2008.gada 18.septembrim. Pēc šīs dienas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums - 0,05* mg/kg.
73. (1) - maksimāli pieļaujamais atliekvielu daudzums, kas izteikts kā CS2, var būt saistīts ar dažādiem ditiokarbamātiem, tāpēc nav lietderīgi izmantot maksimāli pieļaujamo atliekvielu daudzumu, lai pārbaudītu atbilstību labai lauksaimniecības praksei.
74. (2) - norādīta atliekvielu izcelsme (ma - manebs, mz - mankocebs, me - metirāms, pr - propinebs, t - tirams, z - cirams).
75. (3) - no visiem ditiokarbamātiem rodas CS2 atliekvielas, tāpēc parasti nav iespējams tās atšķirt. Tomēr ir atsevišķas atliekvielu noteikšanas metodes propinebam, ciramam un tiramam. Šīs metodes izmanto konkrētos gadījumos, kad nosaka šo atliekvielu daudzumu.";
1.28. svītrot 4.pielikuma II nodaļas 37., 69., 77., 78., 85., 89. un 95.punktu.
2. Šo noteikumu 1.2., 1.3., 1.4., 1.6., 1.9., 1.10., 1.25. un 1.27.apakšpunkts piemērojams ar 2008.gada 19.martu.
3. Šo noteikumu 1.11., 1.12., 1.13., 1.14.apakšpunkts, 1.17.apakšpunkta 4., 5., 6.aile, 1.18., 1.19., 1.20., 1.21., 1.22., 1.23., 1.24. un 1.26.apakšpunkts stājas spēkā 2008.gada 15.jūnijā.
4. Šo noteikumu 1.7., 1.8. un 1.17.apakšpunkta 3.aile stājas spēkā 2008.gada 15.septembrī.