Tiesību akts: zaudējis spēku
Ministru kabineta noteikumi Nr.146

Rīgā 2008.gada 3.martā (prot. Nr.13 26.§)
Kārtība, kādā Valsts probācijas dienests līdzfinansē probācijas klientiem paredzētos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus postpenitenciārās palīdzības un uzraudzības ietvaros, un līdzfinansējuma apmērs
Izdoti saskaņā ar Valsts probācijas dienesta likuma 10.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts probācijas dienests (turpmāk - dienests) līdzfinansē probācijas klientiem paredzētos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus postpenitenciārās palīdzības un uzraudzības ietvaros sociālās rehabilitācijas institūcijā (turpmāk - institūcija), un līdzfinansējuma apmēru.

2. Dienests līdzfinansē institūcijas izdevumus, kas saistīti ar probācijas klienta integrāciju sabiedrībā.

3. Dienests slēdz līgumu ar institūciju par līdzfinansējuma piešķiršanu. Līgumā norāda mēneša maksājumu par vienu klientu un citus nosacījumus.

4. Norēķinu un pārskata periods ir viens mēnesis. Dienests veic norēķinu ar institūciju pēc pārskata saņemšanas. Pārskatā norāda šādu informāciju par probācijas klientu, kas saņēmis institūcijas pakalpojumus:

4.1. vārds, uzvārds;

4.2. dzimšanas gads;

4.3. pēdējā deklarētā dzīvesvieta;

4.4. ieslodzījumā pavadītais laiks;

4.5. datums, kad probācijas klients iestājies institūcijā, izstājies vai atskaitīts no institūcijas;

4.6. dienesta teritoriālās struktūrvienības nosaukums, kura probācijas klientu nosūtījusi uz institūciju;

4.7. probācijas klienta līdzfinansējuma daļa.

5. Pārskatam pievieno rēķinu, finanšu pārskatu par budžeta tāmes izpildi, personāla darba laika uzskaites tabulu, pārskatu par probācijas klienta līdzdalību programmā, probācijas klienta līdzfinansējumu apliecinošā dokumenta kopiju un citus dokumentus, kas noteikti dienesta un institūcijas noslēgtajā līgumā.

6. Probācijas klienta uzturēšanas izdevumus institūcijā veido šādas izmak­sas:

6.1. probācijas klienta ēdināšanas izmaksas (neieskaitot ēdnīcas personāla atal­gojumu);

6.2. izdevumi par personīgās higiēnas precēm un telpu uzkopšanas līdzekļiem;

6.3. klientu sociālās uzvedības korekcijas un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu izmaksas, tai skaitā pašaprūpes prasmju apguve (programmas administrēšanā un īstenošanā iesaistītā personāla izmaksas);

6.4. mērķgrupas (klientu) nodrošināšanas izmaksas (samaksa par komunā­lajiem pakalpojumiem - gāzi, apkuri, ūdensapgādi, elektrību).

7. Dienests pilnā apmērā sedz šo noteikumu 6.3.apakšpunktā minētās izmaksas.

8. Pirmos trīs mēnešus pēc probācijas klienta iestāšanās institūcijā dienests pilnā apmērā sedz šo noteikumu 6.1., 6.2. un 6.4.apakšpunktā minētās izmaksas.

9. Ja probācijas klients uzturas institūcijā ilgāk ar trim mēnešiem, dienests līdzfinansē šo noteikumu 6.1., 6.2. un 6.4.apakš­punktā minētās izmaksas šādā apmērā:

9.1. 75 procentu apmērā no līgumā noteiktā mēneša maksājuma - par ceturto, piekto un sesto mēnesi;

9.2. 50 procentu apmērā no līgumā noteiktā mēneša maksājuma - par septīto, astoto un devīto mēnesi;

9.3. 25 procentu apmērā no līgumā noteiktā mēneša maksājuma - par desmito, vienpadsmito un divpadsmito mēnesi.

10. Ja probācijas klients uzturas institūcijā ilgāk par trim mēnešiem, bet ne ilgāk par gadu, dienests sedz pilnā apmērā šo noteikumu 6.1., 6.2. un 6.4.apakšpunktā minētos izdevumus šādos gadījumos:

10.1. ja probācijas klients nav nodarbināts, jo institūcija nevar piedāvāt nodarbinātības iespējas;

10.2. ja probācijas klients nav nodarbināts veselības stāvokļa dēļ;

10.3. ja probācijas klients sekmīgi apmeklē mācību (arodapmācības) iestādi un mācību process liedz būt nodarbinātam;

10.4. pēc dienesta teritoriālās struktūrvienības vadītāja ierosinājuma, ja probācijas klientam izveidojušies apstākļi, kas būtiski kavē probācijas klienta spēju līdzfinansēt institūcijas pakalpojumus.

11. Ja probācijas klients uzturas institūcijā ilgāk par gadu, dienests nesedz probācijas klienta uzturēšanas izdevumus, sākot ar trīspadsmito mēnesi pēc probācijas klienta iestāšanās institūcijā.

12. Dienests maksājumu (līdzfinansējumu) veic saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar institūciju, kā arī ņemot vērā šo noteikumu 6., 8., 9. un 11.punktu.

13. Ja probācijas klients institūcijā uzturējies nepilnu mēnesi, dienests līdzfinansējumu aprēķina proporcionāli dienu skaitam, kurās attiecīgajā mēnesī probācijas klients uzturējies institūcijā.

14. Noteikumi stājas spēkā 2008.gada 1.jūlijā.

Ministru prezidents I.Godmanis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
01.07.2008