Tiesību akts: zaudējis spēku
Ministru kabineta noteikumi Nr.2

Rīgā 2008.gada 2.janvārī (prot. Nr.1 4.§)
Kārtība, kādā pieprasa un saņem Civilās aviācijas aģentūras atļauju būvēt, ierīkot un izvietot gaisa kuģu lidojumu drošībai potenciāli bīstamus objektus
Izdoti saskaņā ar likuma "Par aviāciju" 41.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā pašvaldība, objekta īpašnieks vai lietotājs pieprasa un saņem valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" (turpmāk - Civilās aviācijas aģentūra) atļauju būvēt, ierīkot un izvietot gaisa kuģu lidojumu drošībai potenciāli bīstamus objektus (turpmāk - objekts).

2. Lai saņemtu objektu būvniecības, izvietošanas un ierīkošanas atļauju, Civilās aviācijas aģentūrā iesniedz šādus dokumentus:

2.1. iesniegumu (pielikums);

2.2. objekta plānotās atrašanās vietas uzmērīšanas pārskatu;

2.3. dokumentu (kopiju), kas apliecina tās personas kompetenci, kura veikusi objekta plānotās atrašanās vietas kadastrālo uzmērīšanu.

3. Objekta plānotās atrašanās vietas uzmērīšanas pārskatā ietver šādu informāciju:

3.1. uzmērīšanas nolūku;

3.2. uzmērīšanas datumu;

3.3. uzmērītāja vārdu, uzvārdu (nosau­kumu) un personas kodu (reģistrācijas numuru);

3.4. uzmērīšanas metodes aprakstu;

3.5. shēmas ģeodēzisko punktu un atbalsta punktu tīkla aprakstu;

3.6. kvalitātes kontroles pārskatu (informāciju par ierīču kalibrēšanu, iegūto mērījumu rezultātu pārbaudei lietotajām metodēm, tajā skaitā pierādījumus, ka ir sasniegta konkrētajiem datiem nepieciešamā precizitāte).

4. Ja objekta būvniecībā, ierīkošanā un izvietošanā nepieciešami ierobežojumi, lai nodrošinātu lidojumu drošību, Civilās aviācijas aģentūra veic aeronavigācijas pētījumu (ar lidojumu drošību saistītu aviācijas darbības apstākļu kompleksu pētīšanu) un nosaka nepieciešamos pasākumus, lai tiktu ievēroti lidojumu drošības standarti.

5. Civilās aviācijas aģentūra izvērtē šo noteikumu 2.punktā minētos dokumentus, šo noteikumu 4.punktā minētā aeronavigācijas pētījuma rezultātus, novērtē plānotā objekta ietekmi uz gaisa kuģu lidojumu drošību un pieņem lēmumu par atļaujas izsniegšanu vai atteikumu izsniegt atļauju.

6. Civilās aviācijas aģentūra atļauju izsniedz tikai tad, ja plānotais objekts nerada draudus gaisa kuģu lidojumu drošībai. Ja nepieciešams, atļaujā iekļauj ierobežojumus lidojumu drošības nodrošināšanai.

7. Atļauja ir derīga divus gadus no tās izsniegšanas dienas.

8. Informāciju, kas attiecas uz likuma "Par aviāciju" 41.panta pirmās daļas 3.apakš­punktā minētajiem objektiem, Civilās aviācijas aģentūra 10 dienu laikā pēc atļaujas izsniegšanas nosūta valsts aģentūrai "Latvijas ģeotelpiskās informācijas aģentūra".

Ministru prezidents I.Godmanis

Satiksmes ministrs A.Šlesers
Pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 2.janvāra noteikumiem Nr.2
Iesniegums gaisa kuģu lidojumu drošībai potenciāli bīstama objekta būvniecībai, ierīkošanai un izvietošanai (paraugs)
15.JPG (64055 bytes)

16.JPG (67705 bytes)

Satiksmes ministrs A.Šlesers
05.01.2008