Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.

Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.899

Rīgā 2007.gada 18.decembrī (prot. Nr.70 36.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138., 210.nr.; 2006, 82., 140., 207.nr.; 2007, 84., 153.nr.) šādus grozījumus:

1.1. svītrot 50.punktā vārdus "un 3.pielikuma 2.73.apakšnodaļa";

1.2. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 76., 77. un 78.punktu šādā redakcijā:

"76) Komisijas 2007.gada 26.jūnija Direktīvas 2007/39/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 90/642/EEK II pielikumu attiecībā uz maksimāli pieļauja­majiem diazinona atliekvielu daudzumiem;

77) Komisijas 2007.gada 4.oktobra Direktīvas 2007/62/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 86/362/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz bifenzāta, petoksamīda, pirimetanila un rimsulfurona atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu;

78) Komisijas 2007.gada 17.septembra Direktīvas 2007/56/EK, ar ko groza dažus pielikumus Padomes Direktīvai 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz azoksistrobīna, hlortalonila, deltametrīna, heksahlorbenzola, ioksinila, oksamila un hinoksifēna atliekvielu maksimāli pieļaujamo daudzumu.";

1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 26.punktu šādā redakcijā:

"26.

Deltametrīns (cis-deltametrīns) a

2 - graudiem"

1.4. papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 214., 215., 216. un 217.punktu šādā redakcijā:

"214.

Bifenzāts

0,01* p9 - graudiem

215.

Petoksamīds

0,01* p9 - graudiem

216.

Pirimetanils

0,05* p9 - graudiem

217.

Rimsulfurons

0,05* p9 - graudiem"

1.5. papildināt 2.pielikuma piezīmes ar 13. un 14.punktu šādā redakcijā:

"13. p9 - norāda pagaidu maksimālo pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumiem Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība", un šis daudzums kļūst par galīgo daudzumu, ko piemēro no 2011.gada 25.oktobra.

14. a - pagaidu maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums, kas ir spēkā līdz 2008.gada 1.novembrim (kad notiks deltametrīna preparāta pārreģistrācija saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumiem Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība")";

1.6. izteikt 3.pielikuma 2.1.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.1. Acefāts un hlorpirifoss";

1.7. svītrot 3.pielikuma 2.1.apakšnodaļas tabulas 4.aili;

1.8. izteikt 3.pielikuma 2.24.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.24. Fenvalerāts (RR un SS izomēru summa) un esfenvalerāts (RS un SR izomēru summa)";

1.9. svītrot 3.pielikuma 2.24.apakšnodaļas tabulas 5.aili;

1.10. izteikt 3.pielikuma 2.66.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.66. Flazasulfurons un flurtamons";

1.11. svītrot 3.pielikuma 2.66.apakšnodaļas tabulas 5.aili;

1.12. izteikt 3.pielikuma 2.70.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.70. Azoksistrobīns, hlortalonils, deltametrīns un heksahlorbenzols

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Azoksistrobīns

Hlortalonils

Deltametrīns (cisdeltametrīnsa)

Heksahlorbenzols

1

2

3

4

5

6

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,01*

1.1.

citrusaugļi:

1

0,01*

0,05*

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,1*

0,01*

0,05*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi (sēkleņi):

0,05*

1

āboli

0,2

cidonijas

bumbieri

pārējie

0,1

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*

aprikozes

1

ķirši

0,2

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

1

plūmes

pārējie

0,01*

0,1

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

2

0,2

galda vīnogas

1

vīna vīnogas

3

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

2

3

0,2

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

0,01*

avenes

3

kazenes

3

0,5

ziemeļu kaulenes

kazeņavenes

pārējās

0,05*

0,05*

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,05*

dzērvenes

2

mellenes

ērkšķogas

10

0,2

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

10

0,5

pārējās

0,01*

0,05*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05*

0,01*

0,05*

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

avokado

banāni

2

0,2

dateles

granāti

kivi augļi

0,2

kumkvats

liči

mango

0,2

olīvas (patēriņam pārtikā)

1

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

1

papaija

0,2

20

pasiflora

vīģes

pārējie

0,05*

0,01*

0,05*

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,01*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*

galda bietes

batātes

burkāni

0,2

1

manioka

jamss

kāļi

mārrutki

0,2

pastinaks

0,2

plostbārdis

0,2

redīsi

0,2

sakņu pētersīļi

0,2

sakņu selerijas

0,3

1

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,05*

0,01*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

ķiploki

0,5

0,1

sīpoli

0,5

0,1

šalotes

0,5

0,1

lielie loksīpoli

2

5

0,1

pārējie

0,05*

0,01*

0,05*

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

2

2

baklažāni

0,3

pipari

tomāti

0,3

okra

0,3

pārējie

0,2

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

1

0,2

garaugļu gurķi

1

īsaugļu gurķi

5

cukini

pārējie

0,01*

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,5

1

0,2

arbūzi

melones

kabači

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*

0,01*

0,05*

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,5

3

0,1

brokoļi (ieskaitot sparģeļkāpostus)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

0,3

0,1

rožkāposti (Briseles kāposti)

3

galviņkāposti

3

pārējie

0,01*

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

5

0,01*

0,5

Ķīnas kāposti

lapu kāposti

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,2

0,01*

0,05*

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

3

0,01*

0,5

kreses

salāti dārza

salātu baldriņi

endīvijas (platlapu)

rukolas salāti

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05*

0,01*

0,5

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,05*

0,01*

0,05*

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,2

0,01*

0,05*

2.5.5.

garšaugi:

3

5

0,5

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,2

pupas (ar pākstīm)

1

5

pupas (bez pākstīm)

0,2

2

zirņi (ar pākstīm)

0,5

2

zirņi (bez pākstīm)

0,2

0,3

pārējie

0,05*

0,01*

2.7.

stublāju dārzeņi:

artišoki

1

0,1

fenhelis

5

puravi

2

10

0,2

rabarberi

selerijas

5

10

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

0,05*

0,01*

0,05*

2.8.

sēnes:

0,05*

0,05*

kultivētās sēnes

2

meža sēnes

0,01*

3.

Pākšaugi:

0,1

0,01*

1

0,01*

lēcas

pupas

zirņi

lupīnas

pārējie

4.

Eļļas augu sēklas:

kokvilnas sēklas

kaņepju sēklas

ķirbju sēklas

0,05

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

0,5

0,1

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sinepju sēklas

0,1

sojas pupas

0,5

zemesrieksti

0,05

pārējie

0,05*

0,01*

0,05*

0,02*

5.

Kartupeļi:

0,05*

0,01*

0,05*

0,01*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

5

0,02*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

20

50

5

0,02*"

1.13. izteikt 3.pielikuma 2.73.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.73. Ioksinils, oksamils un hinoksifēns

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Ioksinils50

Oksamils

Hinoksifēns

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*t

1.1.

citrusaugļi:

0,02*t

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

0,02*t

pampelmūzes

pārējie

0,01*t

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,01*t

0,02*t

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi (sēkleņi):

0,01*t

āboli

0,05t

cidonijas

bumbieri

pārējie

0,02*t

1.4.

kauliņaugļi:

0,01*t

aprikozes

0,05t

ķirši

0,3t

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

0,05t

plūmes

pārējie

0,02*t

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,01*t

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

1t

galda vīnogas

vīna vīnogas

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,3t

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

0,02*t

avenes

kazenes

ziemeļu kaulenes

kazeņavenes

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

2t

dzērvenes

mellenes, brūklenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,02*t

1.6.

dažādi augļi:

0,01*t

0,02*t

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

liči

mango

olīvas (patēriņam pārtikā)

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

papaija

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,01*t

0,02*t

galda bietes

batātes

burkāni

0,2t

manioka

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

0,2t

plostbārdis

redīsi

sakņu pētersīļi

sakņu selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,05*t

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,01*t

0,02*t

ķiploki

0,2t

sīpoli

0,2t

šalotes

0,2t

lielie loksīpoli

3t

pārējie

0,05*t

2.3.

augļu dārzeņi:

0,05*t

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

0,02*t

baklažāni

0,02t

pipari

0,02t

tomāti

0,02t

okra

pārējie

0,01*t

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,02*t

garaugļu gurķi

0,02t

īsaugļu gurķi

0,02t

cukini

0,03t

pārējie

0,01*t

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,01*t

0,05t

arbūzi

melones

kabači

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,01*t

0,02*t

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05*t

0,01*t

0,02*t

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

rožkāposti (Briseles kāposti)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

Ķīnas kāposti

lapu kāposti

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,05*t

0,01*t

0,02*t

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas (platlapu)

rukolas salāti

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*t

0,01*t

0,02*t

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,01*t

artišoki

0,3t

fenhelis

puravi

3t

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

0,05*t

0,02*t

2.8.

sēnes:

0,05*t

0,01*t

0,02*t

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*t

0,01*t

0,02*t

lēcas

pupas

zirņi

lupīnas

pārējie

4.

Eļļas augu sēklas:

0,1*t

0,02*t

0,05*t

kokvilnas sēklas

kaņepju sēklas

ķirbju sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sinepes

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*t

0,01*t

0,02t

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*t

0,02*t

0,05*t

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*t

0,02*t

0,5t"

1.14. izteikt 3.pielikuma 2.93.apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"2.93. Folpets un hlorfenapirs";

1.15. svītrot 3.pielikuma 2.93.apakšnodaļas tabulas 4.aili;

1.16. papildināt 3.pielikumu ar 2.108.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.108. Diazinons

Nr.
p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Diazinons

1

2

3

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

1.1.

citrusaugļi:

0,01*

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

0,05

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

0,01*

1.3.

sulīgie augļi (sēkleņi):

0,01*

āboli

cidonijas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,01*

aprikozes

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

plūmes

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

0,01*

galda vīnogas

vīna vīnogas

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,01*

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

0,01*

avenes

kazenes

ziemeļu kaulenes

kazeņavenes

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

0,2

mellenes, brūklenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

pārējās

0,01*

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,01*

1.6.

dažādi augļi:

ananasi

0,3

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

liči

mango

olīvas (patēriņam pārtikā)

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

papaija

pasiflora

vīģes

pārējie

0,01*

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

galda bietes

batātes

burkāni

manioka

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi

0,1

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,01*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

ķiploki

sīpoli

0,05

šalotes

lielie loksīpoli

pārējie

0,01*

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

baklažāni

pipari

0,05

tomāti

okra

pārējie

0,01*

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,01*

garaugļu gurķi

īsaugļu gurķi

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,01*

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,01*

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

rožkāposti (Briseles kāposti)

galviņkāposti

0,5

pārējie

0,01*

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

Ķīnas kāposti

0,05

lapu kāposti

pārējie

0,01*

2.4.4.

kolrābji

0,2

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,01*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

rukolas salāti

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, ieskaitot rāceņu lapas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,01*

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,01*

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,01*

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,01*

lēcas

pupas

zirņi

lupīnas

pārējie

4.

Eļļas augu sēklas:

0,02*

kokvilnas sēklas

kaņepju sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sinepju sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,01*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,02*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,5"

1.17. papildināt 3.pielikumu ar 2.109.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.109. Bifenzāts, petoksamīds, pirimetanils un rimsulfurons

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Bifenzāts

Petoksamīds

Pirimetanils

Rimsulfurons

1

2

3

4

5

6

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,01*p9

0,05*p9

1.1.

citrusaugļi:

0,01*p9

10p9

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,01*p9

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

0,2p9

pekanrieksti

pistācijas

0,2p9

valrieksti

pārējie

0,05*p9

1.3.

sulīgie augļi (sēkleņi):

0,01*p9

5p9

āboli

cidonijas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,01*p9

aprikozes

3p9

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

10p9

plūmes

3p9

pārējie

0,05*p9

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

galda un vīna vīnogas:

0,01*p9

5p9

galda vīnogas

vīna vīnogas

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

2p9

5p9

1.5.3.

avenes un kazenes (izņemot savvaļas):

0,01*p9

avenes

10p9

kazenes

10p9

ziemeļu kaulenes

kazeņavenes

pārējās

0,05*p9

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,01*p9

5p9

dzērvenes

mellenes, brūklenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās), upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,01*p9

0,05*p9

1.6.

dažādi augļi:

0,01*p9

ananasi

avokado

banāni

0,1p9

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

liči

mango

olīvas (patēriņam pārtikā)

olīvas (eļļas ekstrakcijai)

papaija

pasiflora

vīģes

pārējie

0,05*p9

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,01*p9

0,05*p9

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,01*p9

galda bietes

batātes

burkāni

1p9

manioka

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

0,05*p9

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,01*p9

ķiploki

sīpoli

0,1p9

šalotes

lielie loksīpoli

pārējie

0,05*p9

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

baklažāni

0,5p9

1p9

pipari

2p9

2p9

tomāti

0,5p9

1p9

okra

pārējie

0,01*p9

0,05*p9

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,3p9

1p9

garaugļu gurķi

īsaugļu gurķi

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,01*p9

0,05*p9

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,01*p9

0,05*p9

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,01*p9

0,05*p9

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

rožkāposti (Briseles kāposti)

galviņkāposti

pārējie

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

lapu kāposti

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,01*p9

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti dārza

10p9

salātu baldriņi

endīvijas (platlapu)

rukolas salāti

krustziežu dzimtas dārzeņu lapas un stublāji, arī rāceņu laksti

pārējie

0,05*p9

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05*p9

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,05*p9

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,05*p9

2.5.5.

garšaugi:

3p9

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,01*p9

pupas (ar pākstīm)

2p9

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

0,2p9

pārējie

0,05*p9

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,01*p9

artišoki

fenhelis

puravi

1p9

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

0,05*p9

2.8.

sēnes:

0,01*p9

0,05*p9

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,01*p9

0,01*p9

0,5p9

0,05*p9

lēcas

pupas

zirņi

lupīnas

pārējie

4.

Eļļas augu sēklas:

0,02*p9

0,01*p9

0,1*p9

0,05*p9

kokvilnas sēklas

kaņepju sēklas

ķirbju sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sinepju sēklas

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,01*p9

0,01*p9

0,05*p9

0,05*p9

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,02*p9

0,02*p9

0,1*p9

0,1p9

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,02*p9

0,02*p9

0,1*p9

0,1*p9"

1.18. papildināt 3.pielikuma piezīmes ar 70. un 71.punktu šādā redakcijā:

"70. p9 - norāda pagaidu maksimālo pieļaujamo pesticīdu atlieku daudzumu saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumiem Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība", un šis daudzums kļūst par galīgo daudzumu, ko piemēro ar 2011.gada 25.oktobri.

71. a - pagaidu maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums, kas ir spēkā līdz 2008.gada 1.novembrim (kad notiks deltametrīna preparāta pārreģistrācija saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumiem Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība")."

2. Šo noteikumu 1.2., 1.11. un 1.12. apakš­punkts stājas spēkā ar 2007.gada 21.decembri.

3. Šo noteikumu 1.15.apakšpunkts stājas spēkā ar 2007.gada 28.decembri.

4. Šo noteikumu 1.3. un 1.16.apakšpunkts stājas spēkā ar 2008.gada 6.aprīli

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministra vietā - vides ministrs R.Vējonis
22.12.2007