Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: spēkā esošs

Ministru kabineta rīkojums Nr.650

Rīgā 2007.gada 18.oktobrī (prot. Nr.58 29.§)

Par Labklājības ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam

1. Apstiprināt Labklājības ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam (turpmāk - stratēģija).

2. Stratēģija 2008.gadā īstenojama piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

3. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu stratēģijas īstenošanai 2009.gadā un turpmākajos gados izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu vidēja termiņa budžeta prioritāšu pieteikumiem kārtējā gada valsts budžeta likumprojekta izskatīšanas un sagatavošanas procesā.

4. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 2006.gada 25.oktobra rīkojumu Nr.817 "Par Labklājības ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 171.nr.).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Labklājības ministre D.Staķe


 

(Ministru kabineta

2007.gada 18.oktobra rīkojums Nr.650)

Labklājības ministrijas darbības stratēģijas 2007.-2009.gadam kopsavilkums

Nepieciešamību aktualizēt Labklājības ministrijas darbības stratēģiju (turpmāk - stratēģija) nosaka Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumi Nr.111 "Ministru kabineta kārtības rullis", koncepcija "Par stratēģiskās plānošanas un vidēja termiņa budžeta plānošanas ieviešanu valsts pārvaldē" (apstiprināta ar Ministru kabineta 2006.gada 14.septembra rīkojumu Nr.703) un Ministru kabineta 2007.gada 27.februāra instrukcija Nr.4 "Kārtība, kādā 2007.gadā aktualizējamas Valsts kancelejas, ministriju un īpašu uzdevumu ministru sekretariātu darbības stratēģijas".

Labklājības ministrijas virsmērķis ir stabilizēt personas stāvokli sociālā riska situācijā (t.sk. materiālo stāvokli), samazināt sociālā riska iestāšanās iespē­ju, veicinot godīgas darba tiesiskās attiecības, veselīgus un drošus darba apstāk­ļus, dzimumu līdztiesību, radot iespējas ikvienam indivīdam pašam nodrošināt pietiekamu dzīves kvalitāti konkrētā situācijā un sekmējot nepārtrauktu visas sabiedrības labklājības pieaugumu.

Virsmērķa sasniegšanu Labklājības ministrija kopīgi ar padotības institūcijām īsteno četros virzienos:

1. Ienākumu zaudējuma un papildu izdevumu kompensēšana iedzī­votājiem sociālā riska situācijā. Darbības virziens tiks finansēts no budžeta pro­grammām "Sociālā apdrošināšana" un "Valsts atbalsts sociālajai apdrošinā­šanai".

2. Finansiāls atbalsts noteiktām iedzīvotāju grupām. Darbības virziens tiks finansēts no budžeta programmas "Valsts sociālie pabalsti".

3. Pasākumi sociālo tiesību nodrošināšanai un īstenošanai. Darbības virziens tiks finansēts no budžeta programmām "Darba tirgus attīstība", "Darba tiesisko attiecību un darba apstākļu kontrole un uzraudzība" un "Valsts sociālie pakalpojumi".

4. Nozares politikas plānošana un īstenošanas uzraudzība. Darbības vir­ziens tiks finansēts no budžeta programmas "Politikas plānošana un ieviešanas uzraudzība".

Aktualizētajā stratēģijā apraksts sniegts budžeta programmas līmenī, izvir­zot programmas kopējo mērķi. Ir precizēti budžeta programmas sasniedzamie rezultāti un to rezultatīvie rādītāji, kurus plānots uzlabot galvenokārt ar jaunajām politikas iniciatīvām, kas izvirzītas konstatēto problēmu risināšanai. Jauno politikas iniciatīvu saraksts precizēts saskaņā ar spēkā esošajiem Ministru kabinetā atbalstītajiem politikas plānošanas dokumentiem, kā arī Saeimā un Ministru kabinetā pieņemtajiem tiesību aktiem, kuru ieviešanai nepieciešams papildu finansējums.

Stratēģija 2008.gadā īstenojama piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros. Stratēģijas īstenošanai nepieciešamie papildu finanšu līdzekļi 2009.gadā un turpmākajos gados tiks pieprasīti saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka vidēja termiņa budžeta plānošanu.

Labklājības ministre D.Staķe

18.10.2007