Darbības ar dokumentu

Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.323

Rīgā 2007.gada 15.maijā (prot. Nr.29 11.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 30.maija noteikumos Nr.425 "Kārtība, kādā atsavināma valsts un pašvaldību manta"
Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likuma 4.panta trešo un piekto daļu, 5.panta pirmo daļu, 6.panta pirmo daļu un 47.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2006.gada 30.maija noteikumos Nr.425 "Kārtība, kādā atsavināma valsts un pašvaldību manta" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 86.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 2.punktu aiz vārdiem "(turpmāk - sabiedrība)" ar vārdiem "izņemot šo noteikumu 2.1 punktā noteikto gadījumu".

2. Papildināt noteikumus ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

"2.1 Ja atsavināmā dzīvojamā māja, tās domājamā daļa vai dzīvokļa īpašums ir valsts aģentūras "Mājokļu aģentūra" (turpmāk - aģentūra) valdījumā, likuma 4.panta ceturtās daļas 5. un 6.punktā minētās personas atsavināšanas ierosinājumu iesniedz aģentūrā."

3. Papildināt noteikumus ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Ja dzīvojamās mājas, tās domājamās daļas vai dzīvokļa īpašuma atsavināšanas ierosinājumu iesniedz likuma 4.panta ceturtās daļas 5.punktā minētās personas, ierosinājumu paraksta īrnieks (īrnieki, ja atsavināts tiek kopējais dzīvoklis) vai viņa ģimenes loceklis. Atsavināšanas ierosinājumam pievieno:

4.1. ierosinātāja personu apliecinoša dokumenta kopiju;

4.2. īrnieka un viņa ģimenes locekļu notariāli apliecinātu vienošanos par to, kurš vai kuri no viņiem iegūs īpašumā dzīvojamo māju, tās domājamo daļu vai dzīvokļa īpašumu;

4.3. atsavināmā īpašuma dzīvojamās telpas īres līguma (īres līgumu, ja atsavināts tiek kopējais dzīvoklis) kopiju;

4.4. izziņu par īres un komunālo maksājumu parāda esību vai neesību."

4. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Valsts vai pašvaldības nekustamā īpašuma atsavināšanas ierosinājumus izskata attiecīgi sabiedrība, aģentūra vai pašvaldība un pēc atsavināšanas ierosinājumam pievienoto dokumentu izvērtēšanas sniedz ierosinātājam rakstisku atbildi, ja nepieciešams, norādot, kuri šo noteikumu 4. vai 4.punktā minētie dokumenti nav iesniegti."

5. Izteikt 7.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.4. atsavināšanas ierosinātājs sešu mēnešu laikā no ierosinājuma iesniegšanas dienas nav iesniedzis sabiedrībā, aģentūrā vai attiecīgajā pašvaldībā šo noteikumu 4. vai 4.1 punktā minētos dokumentus;".

6. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Pēc likuma 4.panta ceturtajā daļā minētās personas atsavināšanas ierosinājuma reģistrēšanas sabiedrībā, aģentūrā vai attiecīgajā pašvaldībā un šo noteikumu 4., 4.1 un 5.punktā minēto dokumentu saņemšanas, ņemot vērā šo noteikumu 7.punktu:

10.1. sabiedrība (izņemot šo noteikumu 10.3.apakšpunktā minētos gadījumus) noteiktā kārtībā sagatavo Ministru kabineta rīkojuma projektu par valsts mantas nodošanu atsavināšanai vai motivētu atteikumu par atsavināšanas ierosinājuma noraidīšanu;

10.2. attiecīgā pašvaldības dome (padome) pieņem lēmumu par pašvaldības mantas nodošanu atsavināšanai vai motivētu atteikumu par atsavināšanas ierosinājuma noraidīšanu;

10.3. sabiedrība pieņem lēmumu par valstij piederoša apbūvēta zemesgabala nodošanu atsavināšanai vai motivētu atteikumu par atsavināšanas ierosinājuma noraidīšanu;

10.4. aģentūra noteiktā kārtībā sagatavo Ministru kabineta rīkojuma projektu par valsts mantas nodošanu atsavināšanai vai nodošanu pašvaldības īpašumā vai sagatavo motivētu atteikumu par atsavināšanas ierosinājuma noraidīšanu."

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministra vietā - tieslietu ministrs G.Bērziņš
18.05.2007