Tiesību akts: spēkā esošs
Ministru kabineta noteikumi Nr.299

Rīgā 2007.gada 8.maijā (prot. Nr.28 5.§)
Kārtība, kādā nosakāmi publicējamie zemes īpašumu rādītāji

1. Noteikumi nosaka papildus publicējamos zemes īpašumu rādītājus par darījumiem, kuru rezultātā nekustamo īpašumu ieguvušas fiziskās un juridiskās personas, kas noteiktas likuma "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" 28.panta pirmās daļas 3.punkta "b" apakšpunktā un ceturtajā daļā un likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās" 20.panta pirmās daļas 3.punkta "b" apakšpunktā un otrajā daļā.

2. Tieslietu ministrija apkopo un nodod publicēšanai laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" zemesgrāmatu nodaļu sniegto informāciju (pēc stāvokļa uz kārtējā gada 1.janvāri un 1.jūliju) par darījumiem ar zemes īpašumiem, kuru rezultātā nekustamo īpašumu ieguvušas šo noteikumu 1.punktā minētās personas. Papildus likuma "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" 31.pantā un likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās" 23.pantā noteiktajiem rādītājiem norāda:

2.1. nekustamā īpašuma kadastra numuru;

2.2. nekustamā īpašuma atrašanās vietu;

2.3. darījuma vērtību, ja tāda konstatējama.

3. Lai izpildītu šo noteikumu 2.punktu, Tieslietu ministrija par šo noteikumu 1.punktā minētajām ārvalstu fiziskajām un juridiskajām personām, kas noteiktas likuma "Par zemes privatizāciju lauku apvidos" 28.panta ceturtajā daļā un likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās" 20.panta otrajā daļā, pieprasa informāciju Ārlietu ministrijai.

4. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1997.gada 9.decembra noteikumus Nr.411 "Kārtība, kādā publicējama informācija par darījumiem ar zemes īpašumu un nosakāmi zemes īpašumu apmēru ierobežojumi" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 322./323.nr.).

Ministru prezidents A.Kalvītis

Tieslietu ministrs G.Bērziņš
12.05.2007