Darbības ar dokumentu

Darbības ar dokumentu
Tiesību akts: spēkā esošs

Valsts meža dienesta Ziemeļkurzemes virsmežniecības rīkojums Nr.64

Stendē 2007.gada 5.aprīlī

Par meža aizsardzības pasākumiem egļu astoņzobu mizgrauža skaita ierobežošanai

 

Pamatojoties uz LR Tukuma rajona padomes 2007.gada 3.aprīļa rīkojumu Nr. 4 "Par ārkārtas situācijas izsludināšanu", sakarā ar egļu astoņzobu mizgrauža savairošanos masveidā Valsts meža dienests saskaņā ar Meža likuma 27.panta 1.punktu uzdod meža īpašniekiem un tiesiskajiem valdītājiem un personām, kas veic meža ciršanu, sagatavo, glabā vai pārstrādā kokmateriālus mežā 5 dienu laikā pēc šī rīkojuma spēkā stāšanās:

1. pārtraukt skuju koku ciršanu egļu mežaudzēs (gan vēja gāztās, gan arī augošās), kas vecākas par 50 gadiem un mežaudzes pirmā stāva egles īpatsvars sastāda vismaz 70% no pirmā stāva krājas (eglei sastāva koeficients ir 7 un lielāks), izņemot gadījumus, kad egļu audzes ir kompaktas un izolētas un atrodas ne tuvāk par 100 metriem no citām egļu audzēm, vecākām par 50 gadiem. Šādas audzes atļauts nocirst kailcirtē, nocērtot vienā paņēmienā visu mežaudzi, saskaņā ar MK 31.10.2006.g. noteikumiem Nr.892 "Noteikumi par koku ciršanu meža zemēs";

2. pārtraukt skuju koku ciršanu tuvāk par 100 metriem no egļu mežaudzēm, kas ir vecākas par 50 gadiem un mežaudzes pirmā stāva egles īpatsvars sastāda vismaz 70% no pirmā stāva krājas.

3. Uzdotie ciršanas ierobežojumi ir spēkā līdz lēmuma atcelšanai par ārkārtas situācijas izsludināšanu.

4. Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas "Latvijas Vēstnesī".

Ziemeļkurzemes virsmežniecības virsmežzinis U.Frīdenbergs

11.04.2007