Tiesību akts: zaudējis spēku
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.101

Rīgā 2007.gada 6.februārī (prot. Nr.10 9.§)
Kārtība, kādā atbalsta sniedzēji iesniedz Finanšu ministrijai pārskatu par veiktajiem atlīdzības maksājumiem par sniegtajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā atbalsta sniedzēji, kas veic atlīdzības maksājumus par sniegtajiem pakalpojumiem, iesniedz Finanšu ministrijai pārskatu par veiktajiem atlīdzības maksājumiem par sniegtajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem (turpmāk - pārskats), kurā norāda:

1.1. apstiprinājumu, ka sabiedrisko pakalpojumu organizēšanā ir ievēroti Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 21.1 panta pirmajā daļā minētie nosacījumi;

1.2. informāciju par sabiedriskā pakalpojuma sniedzēja gada neto apgro­zījumu un veikto atlīdzības maksājumu apmēru;

1.3. informāciju par jebkādām izmaiņām sabiedrisko pakalpojumu organi­zēšanā.

2. Atbalsta sniedzējs katru gadu līdz 1.aprīlim iesniedz pārskatu par iepriekšējā kalendāra gadā veiktajiem atlīdzības maksājumiem par sniegtajiem sabiedriskajiem pakalpoju­miem, norādot šo noteikumu pielikumā minēto informāciju (pielikums). Katrā nākamajā gadā, ja nav veiktas izmaiņas iepriekš iesniegtajā informācijā, pārskatā norāda tikai to informāciju, kas minēta šo noteikumu pielikuma 4., 9. un 10.punktā. Ja izmaiņas ir veiktas, papildus norāda arī informāciju par attiecīgajos punktos veiktajām izmaiņām.

3. Pārskatu atbalsta sniedzējs iesniedz Finanšu ministrijā rakstiski un elektroniski vai tikai elektroniski (ja tas parakstīts ar elektronisko parakstu).

4. Pārskatu par 2006.gadā veiktajiem atlīdzības maksājumiem par sniegtajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem atbalsta sniedzējs iesniedz Finanšu ministrijai līdz 2007.gada 1.aprīlim.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
Pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 6.februāra noteikumiem Nr.101
Pārskats par veiktajiem atlīdzības maksājumiem par sniegtajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem

1. Atsauce uz ārējo tiesību normu vai dokumentu (administra­tīvais akts, līgums), kas definē sabiedriskā pakalpojuma būtību (ja tiek dota atsauce uz dokumentu, pievieno tā kopiju).

2. Sabiedriskā pakalpojuma sniegšanas teritorija.

3. Sabiedriskā pakalpojuma sniegšanas ilgums.

4. Komercsabiedrība, kurai uzticēts sniegt sabiedrisko pakalpojumu.

5. Komercsabiedrībai piešķirto ekskluzīvo vai īpašo tiesību būtība.

6. Kārtība, kādā piešķir atlīdzības maksājumus par sniegtajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem, piemēram:

6.1. kritēriji atlīdzības maksājumu noteikšanai;

6.2. kontroles mehānismi par noteiktā atlīdzības maksājuma pamatotību un atbilstību aprēķināšanas metodoloģijai;

6.3. atlīdzības maksājuma apmēra pārskatīšanas kārtība.

7. Kārtība, kas nodrošina, ka veiktie atlīdzības maksājumi nepārsniedz izmaksas, kas saistītas ar sabiedriskā pakalpojuma sniegšanu.

8. Kārtība, kas nodrošina tās saņemtās atlīdzības maksājuma daļas atmaksu, kura pārsniedz sabiedriskā pakalpojuma sniegšanas izmaksas.

9. Komercsabiedrības (kurai uzticēts sniegt sabiedrisko pakalpojumu) gada neto apgrozījums.

10. Komercsabiedrībai (kurai uzticēts sniegt sabiedrisko pakalpojumu) piešķirto atlīdzības maksājumu apmērs, līdzekļu avots (valsts, pašvaldības vai Eiropas Kopienas finanšu līdzekļi) un piešķiršanas veids (piemēram, subsīdijas, nodokļu atvieglojumi, ieguldījums pamatkapitālā).

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
14.02.2007